publicat la 28.12.2021
publicat la 13.12.2021
publicat la 12.12.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de crap cu usturoi
Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat cu un praf de sare si un praf de ardei boia si usturoiul tocat marunt. Doar cateii de usturoi, nu si...
Macrou la cuptor cu sos de mustar
Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la sosul de soia, dar nu va faceti griji, pestele nu va iesi sarat. Eu chiar am mai adaugat putina sare...
Peste la cuptor cu busioc si tarhon
Pestele proaspat il spalam bine, il crestam pe ambele parti si-l punem intr-o tava. Ceapa o taiem julienne si o punem peste peste. Adaugam si bulionul dizolvat intr-o cana de apa, tarhonul si busuiocul. Punem cate putin bulion nedizolvat in apa si deaspra pestilor. Presaram un praf de sare...
Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate
Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie. Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava. Adaugam 1 pahar de apa si rondele de lemaie si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 35 -40 de minute....
Crap sarbesc la cuptor
Mai intai, prajim bucatile de crap in ulei incins. pe ambele parti. In acelasi ulei, prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se rumeneasca putin. In acelasi ulei in care am prajit pestele si cartofii, prajim si ceapa taiata julienne. Dupa ce se...
Macrou cu usturoi si lamaie
Mai intai, punem uleiul la incins intr-o tigaie. Punem rondelele de peste la calit, impreuna cu usturoiul si lasam 7-8 minute. Eu nu am folosit cozile si nici capatanile de la macrou. Adaugam ardeiul boia, sare si piper, apoi transferam totul intr-o cratita. Adaugam bulionul si 1 cana de...
Saramura cu crap proaspat
Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper. Rupem folie de aluminiu, o ungem cu ulei si punem cate o bucata de peste si o rulam. Punem rulourile astfel formate pe gratar si le lasam pe ambele parti aprox. 40 de minute pe ambele parti, apoi...
Plachie cu caras
Se curata si se prajeste pestele. Ceapa si ardeiul se taie julienne si se pun la calit in ulei incins. Se lasa pana cand incepe ceapa sa devina rosiatica. Se adauga 2 linguri de bulion si sare dupa gust si se amesteca. Se adauga apoi pestele prajit deasupra si lamaia taiata...