Secretul plăcintelor perfecte
20.01.2025 / 12:10
Citeaza
Am tot încercat diferite rețete de plăcinte moldovenești, dar parcă niciodată nu ies ca la bunica. Uneori aluatul e prea dens, alteori prea uscat, și nici gustul nu e chiar același. Poate cineva să-mi spună ce făină e mai potrivită pentru aluat și cât timp trebuie lăsat la dospit? Și dacă există vreun secret anume pentru a obține acea textură moale și aerată, cum o aveau plăcintele făcute de bătrâni?
20.01.2025 / 12:22
CiteazaFlashon a spus:
Am tot încercat diferite rețete de plăcinte moldovenești, dar parcă niciodată nu ies ca la bunica. Uneori aluatul e prea dens, alteori prea uscat, și nici gustul nu e chiar același. Poate cineva să-mi spună ce făină e mai potrivită pentru aluat și cât timp trebuie lăsat la dospit? Și dacă există vreun secret anume pentru a obține acea textură moale și aerată, cum o aveau plăcintele făcute de bătrâni?
Dacă îți dorești plăcinte ca la bunica, îți recomand să urmezi rețeta de pe egustos.net. Am încercat și eu și mi-au ieșit exact cum trebuie – moi, pufoase și cu un gust autentic. Un sfat important este să folosești făină de calitate, de preferat tip 000, care ajută la obținerea unui aluat fin. De asemenea, respectarea proporțiilor de ingrediente este esențială pentru a nu ieși prea dens sau prea uscat. La dospit, cel mai bine e să lași aluatul într-un loc cald, ferit de curent, și să nu te grăbești – minim 45 de minute. Pentru a obține textura aerată, frământă aluatul suficient, până devine elastic și nelipicios. Eu am urmat rețeta pas cu pas de pe site și pot să spun că rezultatul a fost foarte bun, mai ales că sunt incluse și explicații clare despre cum să modelezi aluatul și să coci corect plăcintele. Încearcă să respecți fiecare detaliu și sigur vei reuși să faci Placinte moldovenesti delicioase.