Aperitiv omleta cu ciuperci si...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCiupercile si ceapa verde se curata si se feliaza. Se calesc cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Ouale se bat intr-un bol si se toarna in tigaie. Omleta se...Citeste continuarea
Aperitiv lipii umplute
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriPentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura: Taiem carnea de pui...Citeste continuarea
Aperitiv pleurotus pane
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile, le desfacem din buchet si le punem la fiert 10 minute, dupa care le scurgem bine de apa. Batem bine ouale, adaugam sare si piper dupa gust. Dam prin faina si ou batut...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu sunca si cascaval
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriAluatul dezghetat il asezam pe masa, il ungem cu ou, asezam feliile de sunca, apoi peste ele venim cu feliile de branza, iar deasupra cu cea de-a doua foaie de aluat. Taiem cu grija, fasii late de...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri rapide cu sunca si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă,...Citeste continuarea
Aperitiv cuburi cu legume
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriCuram ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua. Le batem...Citeste continuarea
Aperitiv placinta floare cu spanac...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, pui intr-un bol faina cernuta si sarea. In centru pui drojdia uscata, lingurita de zahar si adaugi 3-4 linguri de apa calduta si faci o maia pe care o lasi la dospit pentru 10...Citeste continuarea
Aperitiv pernute din foietaj cu...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti asortati de casa
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un vas, se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o puteti da pe...Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri picanti
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriDesfacem aluatul, il taiem in doua, apoi taiem fasii late de cca.1,5 cm. Salamul, fiind felia mare, il taiem in doua. Ungem cu ou batut fasia de aluat, punem salamul, apoi rulam sul....Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu piept de pui...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura : Se taie pieptul de pui in bucatele si se fierbe 30- 40 minute. Se lasa la racit si se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica) si cozi de ceapa taiate. Aluat : Se amesteca iaurtul...Citeste continuarea
Aperitiv langosi cu branza sarata
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriFramantam un aluat din ingredientele enumerate si il lasam la dospit vreo 40 minute. Branza dulce o amestecam cu ouale batute si cu telemeaua rasa marunt. Intindem aluatul cat mai subtire,...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu branza...
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe taie painea felii si se pune intr-o tava de cuptor. Se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 5-7 min, sa se prajeasca putin. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul ras...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca, cascaval...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriBlatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv foi de placinta cu branza...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru inceput, pregatesti ingredientele. Tai cubulete ciupercile si sunca. Daca folosesti spanac congelat, il scurgi de apa. Daca folosesti spanac proaspat, il oparesti 1 minut, apoi il pui in...Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute de branza...
Postat de: andra001 in Aperitive / GarnituriBrânza se mixează cu oul, apoi se adaugă făina. Cu mâna umezită, se formează chifeluțe între palme și se trec prin pesmet cernut. Se prăjesc în ulei și se...Citeste continuarea
Aperitiv melci din foietaj cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 200 grade C. Spanacul se curata de cotoare, se spala in mai multe ape si se opareste in apa cu sare. Se lasa la scurs, se toaca marunt si se caleste in ulei de...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu spanac si cascaval
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDecongelezi spanacul si il scurgi bine de apa, iar cascavalul il tai cuburi. Amesteci praful de copt cu sarea, piperul si faina. Freci ouale cu uleiul, iaurtul si spanacul,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu naut, dovlecei...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica si ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie. Tai ceapa rondele si ardeii cubulete. Intr-un vas, amesteci ingredientele de mai sus....Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta Picnicoasa
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu sunca si cascaval
Postat de: gabrielasfechis in Aperitive / GarnituriDrojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve. Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant,...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBatem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ciupercile le spalam bine, le taiem...Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu sparanghel
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCuratam sparanghelul, taiem baconul cuburi, punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul de masline si baconul taiat cuburi si il lasam sa se rumeneasca usor, adaugam deasupra usturoiul tocat marunt,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din carne tocata...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriLasi spanacul sa se dezghete, apoi il scurgi bine de apa. Pui untul intr-o tigaie incinsa si adaugi spanacul si condimentezi cu sare si piper. Amesteci si lasi sa se caleasca 5 minute, apoi lasi...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu susan si aluat...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un castron mai mare, se amesteca faina cu drojdia proaspata, se adauga 50 g unt sau margarina (cu un procent ridicat de grasime sau chiar untura) bucatele, faramitandu-l cu...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute cu branza
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă....Citeste continuarea
Aperitiv cartofi Apollo
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur. Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare. Cartofii nu se fierb excesiv, pana...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si legume
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv pateu din ficat de pui
Postat de: cristinutanicolita in FicatFicateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere). Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si...Citeste continuarea
Aperitiv crema de fasole cu branza...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe transfera toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si se transforma in pasta omogena si cremoasa, adaugand apa, daca este nevoie. Se serveste cu paine sau legume. Citeste continuarea
Aripioare dulci-picante cu cartofi...
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIAmesteca intr-un bol faina cu sare, piper, boia dulce, usturoi granulat si oregano. Taie aripioarele pe jumatate si trece-le pe rand prin amestecul de faina si...Citeste continuarea
Aperitiv oua coapte cu afumatura
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe ung cu unt formele de ceramica. Se taie afumatura de casa in felii subtiri, eu am considerat cate 4 de fiecare (eu atat am mai avut, insa puteti pune mai mult daca doriti). Se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu branza si legume
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se amesteca bine branza data prin razatoare, crema de branza si smantana (eu am folosit branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place) cu frunzele de ceapa...Citeste continuarea
Aripioare cu ciuperci in lapte, la...
Postat de: Valclaudia in PuiAripioarele se spala bine, indepartam partea cea mai subtire si punem aripioarele intr-un vas incapator. Ciupercile le spalam si le impartim in sferturi. Le adaugam peste aripioare in vas....Citeste continuarea
Aperitiv clatita (galette) de cartofi
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu cartofi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper....Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu topping de...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, separi albusul de galbenus, apoi freci galbenusul cu ulei, smantana, sare si 2 linguri de sos de rosii. Adaugi faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusul spuma tare...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu parmezan
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCartofii curățați, spălați, se pun la fiert, în apă cu sare. Cele 4 ouă se fierb, să fie de consistență tare. Se curăță de coajă și se taie rondele. Baconul se taie...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu ansoa
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOuale fierte se decojesc de coaja si se taie in jumatate. Galbenusul de la oua se pune intr-un castron, se piseaza cu o furculita, adaugam ceapa tocata marunt, mustarul si bucatiile de ansoa...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu salam si...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe...Citeste continuarea
Aperitiv mac and cheese sticks...
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriPreparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu oua,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra furculita cu usurinta in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se unge bine cu unt, tava in care...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu mozzarella si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de copt. Amesteci galbenusul cu laptele si ungi marginile foii de...Citeste continuarea
Aperitiv cald cu ou de prepelita
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi. Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cascaval
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriIntr-o cratita mai mare, punem apa la fiert. In momentul in care incepe sa clocoteasca, punem cascavalul cu tot cu ambalaj si il lasam vreo 10-15 min sa se topeasca. Pe blatul de lucru, asezam...Citeste continuarea