susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete

Tort de mere cu dulceata

In Dulciuri la 22 Feb 2013

Se pune zaharul pe foc direct in oala in care facem tortul. Amestecam mereu pana se topeste dupa care se tapeteaza bine peretii vasului cat este inca cald. Dupa ce s-a racit se unge cu unt si se aseaza merele deja pregatite. Se curate merele de coaja si se scoate cotorul si semintele. Daca gemul...

Tort cu ciocolata si cafea

In Torturi la 22 Feb 2013

Blatul: Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se macina. Se bat albusurile pe jumatate cu zeama de lamaie dupa care se mareste viteza si...

Crema de branza cu marar si ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2013

Tocam ceapa si mararul foarte marunt dupa care le amestecam cu celelalte ingredient dupa gust. Se da la rece inainte de servire. Merge foarte bine si cu paine prajita.

Tort de Craciun II

In Torturi la 16 Ian 2013

Blat alb: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga...

Mancare de linte

In Pui la 16 Ian 2013

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva minute la calit apoi adaugam apa fierbinte cat sa acopere lintea. Fata de lintea rosie acest tip de linte...

Tort racoritor cu fructe si ciocolata

In Torturi la 16 Ian 2013

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca o alifie. Galbensusurile se presara cu sare, esenta si coaja de citrice. Separat se amesteca faina cu praful de copt dupa care se cerne si se adauga treptat...

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

In Dulciuri la 22 Oct 2012

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca...

Trufe fine de ciocolata

In Dulciuri la 15 Oct 2012

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda...

Miel cu cartofi la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2012

Cartofii noi se spala bine si se fierb 90% dupa care se trag in tigaie cu unt si ulei de masline si se condimenteaza cu vegeta, boia, curry si marar tocat. Se servesc cu friptura de miel http://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-miel-33993.html

Reteta de pandispan pufos cu fructe din 7 oua

In Prajituri la 25 Sep 2012

Preparare Reteta de pandispan pufos cu fructe din 7 oua Albusurile la temperatura camerei se separa de galbenusuri cu ajutorul palmei. Zaharul, galbenusurile, coaja de citrice, 1 plic zahar vanilat, praful de copt stins si cele 3 lg de ulei se mixeaza la viteza maxima pana se obtine o crema....

Gustare rapida

In Dulciuri la 25 Sep 2012

Se freaca untul cu zahar dupa gust, apoi se adauga galbenusul si la sfarsit cacaoa. Rezulta o crema cu care se ung biscuitii simpli, se suprapun si deasupra se pune gem. Se da la rece pana se inmoaie biscuitii.

Ardei umpluti cu legume

In Mancaruri de post la 24 Sep 2012

Tocam ceapa si apoi o calim, adaugam morcovul ras fin si apoi orezul. Ciupercile tocate marunt se calesc separate in unt pana scade bine zeama. Se adauga   la orezul calit condimentele, ciupercile calite si albitura rasa mic. Se tin pe foc ceva vreme apoi se adauga 1 lingura pasta de tomate...

Paste cu carne si busuioc

In Spaghete la 24 Sep 2012

Cepele si ardeiul rosu se toaca marunt iar morcovul se rade fin. Calim cepele si usturoiul zdrobit cu lama cutitului dupa care adaugam ardeiul , morcovul si la sfarsit carnea. Dupa ce s-au calit bine punem bulionul, pasta de rosii, condimentele si busuioc tocat. Lasam sa scada si potrivim de...

Chec din albusuri

In Prajituri la 17 Sep 2012

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se cerne amestecul de faina cu...

Ciorba de fasole verde

In Ciorbe la 17 Sep 2012

Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul ras fin dupa care urmeaza radacinoasele rase prin razatoarea mare sau cubulete dupa preferinta. Se adauga apa fiarta si dovleceii taiati cubulete. Dupa ce au fiert legumele se adauga pulpa de...

Gem asortat

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2012

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun...

Gem de caise cu samburi

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2012

Caisele se desfac in jumatati si se acopera cu zahar pana a doua zi cand se pun pe foc mic vreo 2 ore, eu il pun pe o table nu direct pe flacara. Se amesteca mereu in gemul de caise sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga zeama de lamaie, vanilia si samburii preparati in felul urmator:...

Pasta de ardei cu morcovi

In Conserve la 22 Aug 2012

Ceapa se da prin masina de tocat dupa care urmeaza ardeii si gogosarii care au fost spalati, curatati de seminte si taiati bucati. Se incalzeste uleiul, se adauga ceapa la calit si dupa cateva minute urmeaza morcovul ras prin razatoarea mica. Puneti oala pe o tabla pentru a nu se prinde pasta. Se...

Bulion aromat

In Bulion la 22 Aug 2012

Rosiile se oparesc si se decojesc daca nu le treceti prin sita de la masina de tocat. Se dau prin masina de tocat sau mai bine eu le-am pasat cu mixerul iar busuiocul spalat impreuna cu frunzele de telina le-am dat prin masina de tocat. Eu pun si zahar mai ales la rosiile acre. Se fierb rosiile...

Chec pufos cu nuci

In Prajituri la 26 Iul 2012

Ouale se scot cu cateva ore inainte din frigider. Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Cognacul puteti sa-l adaugati in crema de cacao va iesi o nebunie sau hidratati stafidele in el. Albusurile se...

Salata de ton

In Salate la 26 Iul 2012

Se pune tonul la scurs in strecuratoare si se spala legumele. Intr-un bol pentru salata punem tonul, salata rupta bucati, castravetele felii sau cuburi, ardeiul julien, porumbul scurs, rosiile sferturi maslinele felii, ceapa solzisori, zeama de lamaie si sare. La sfarsit punem uleiul si patrunjelul.

Salata de spanac

In Salate la 26 Iul 2012

Se spala verdeturile si legumele. Ceapa se taie solzisori, ardeiul julien, castravetii felii, ceapa verde tocata marunt cu tot cu cosile versi, patrunjelul marunt, morcovul ras prin razatoarea mare, loboda si spanacul potrivit. Se pun toate intr-un bol impreuna cu branza rasa fin, vegeta sau...

Ciorba de verdeturi

In Ciorbe la 26 Iul 2012

Urzicile se curata si se spala in multe ape pana ce apa ramane curata. Verdeturile se spala si ele si se taie potrivit, nici prea mic ca sa raman ceva din ea. Se pun cartofii cubulete in apa fierbinte si dupa ce au fiert pe jumatate se adauga verdeturile. Cand au fiert legumele adaugam putina...

Prajitura aromata cu gris

In Prajituri la 17 Iul 2012

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul si albusul spuma la final impreuna cu restul ingredientelor mai putin vanilia, romul si litrul de lapte. Se tapeteaza o tava cu unt si gris, se coace 25 min apoi se pune peste prajitura laptele aromatizat cu esenta si se mai da 10-15...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 17 Iul 2012

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se curata si se scobesc pastrand miezul. Ceapa tocata marunt se caleste cu usturoiul zdrobit cu lama...

Gem asortat de caise si corcoduse

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Caisele se taie in jumatati, se aseaza in cratita un rand de caise, unul de zahar, corcodelele desfacute in jumatate sa-si lase zeama si iar zahar. A doua zi se pun pe foc mic si se fierbe vreo ora jumate doua timp in care se amesteca mereu sa nu se prinda. Se culeg corcodusele cu paleta si se...

Gem de caise parfumate

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Scoatem samburii caiselor si-i pastram pentru alt gem de caise cu samburi. Taiem caisele sferturi punem in oala care a fost oparita si deasupra punem zaharul peste tot. Lasam la rece pana a doua zi cand fierbem gemul de caise pe plita la foc potrivit amestecand mereu in ea. Spre sfarsit adaugam...

Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara

In Dulceata / Gem la 13 Iul 2012

Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar. Se lasa acoperit pana a doua zi cand se pune pe foc dar nu direct pe flacara si se amesteca mereu sa...

Ciorba de varza cu afumatura

In Ciorbe la 5 Iul 2012

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare si piper. Calim ceapa tocata in putin ulei dupa care adaugam ardeii tocati si apoi morcovul dat prin razatoarea fina. Inainte sa stingem fosul adaugam si condimentele. Punem afumatura intr-o oala cu apa umpluta pe trei sferturi si spumam cand a dat in...

Piept umplut cu omleta si sos de ardei copt

In Pui la 4 Iul 2012

Pieptul se bate intr-o folie alimentara pentru a nu murdarii peretii dupa care exteriorul se condimenteaza cu 1 lingurita curry, 1 lingurita boia dulce, piper, ulei de masline si putin sos de soia si se intinde cu pensula. Pe interior se unge cu mustar clasic, deasupra lui se pune pe toata...

Afisate 151 - 180 din 505 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]