Crista_Luca

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 29.09.2010

RETETE43
PRIETENI79
Retete / Dulciuri

Mini tarte

In Prajituri la 22 Iun 2011

Untul la temperatura camerei se mixează  cu zahărul până se topeşte. Se agaugă oul bătut, apoi făină si se omogenizează bine. Se pune la rece pentru 30 min , cel putin. Intre timp se prepară umplutura: se mixează zahărul cu untul, bine de tot, apoi se adaugă ouăle şi...

Tort Diplomat

In Torturi la 15 Iun 2011

am pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul , faina, zaharul vanilat, cojile rase de la lamaie si portocala., si la final laptele. se amestec abine si se pune pe foc amestecand continuu,...

Clătite cu piure de castane şi topping de frişcă - la cuptor

In Dulciuri la 20 Feb 2011

Se amestecă ingredientele pt clătite, se mestecă foarte bine să nu fie cocoloaşe. Şi se prăjesc căte una pe rând. Se mixează frişca. Piureul de castane se sfarmă bine cu furculiţa şi se amescă cu frişca. Budinca se face conform instrucţiunilor de pe pachet. Se umple...

Tort bust - ptr. sotul meu

In Torturi la 14 Feb 2011

Am separat albusurile de galbenusuri,appoi le-am batut spuma, dupa care am adaugat zaharul. Si mixam pana se dubleaza volumul, apoi se pune galbenusurile, unul cate unul, laptele (daca mai e nevoie se mai adauga, sa nu fie compozitia prea tare..sa se poata intinde), uleiul, faina, praful de copt...

Tort de clătite cu mac şi mere

In Torturi la 9 Ian 2011

se amestecă ingredientele pentru a face clătitele. Se coc cu puţin ulei. crema cu ma c: se amesteca ouăle, zahărul pudra, zahărul vanilat, macul si făina, într-o crătită de inox să nu se lipească  şi se amestecă folosind un tel. Se pune la fiert şi se adaugă...

Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă

In Torturi la 1 Ian 2011

Cele 15 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza o cratita de care sa nu va fie mila ca o stricati. Crema: Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se torna in cratita tapetata cu zaharul  caramelizat. Si se pune la cuptor minim 30 minute. Crema este gata cand...

Tort diplomat cu pişcoturi

In Torturi la 1 Ian 2011

Se pune gelatina intr-o ceascuta sa se umfle in zeama de la compoturi minim 10 minute. Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, si la final laptele. Se pune la fiert la foc mic,si se amesteca in continuu pana se ingroasa si arata ca o...

Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă

In Prajituri la 19 Dec 2010

Se prăjesc puţin alunele într-o tigaie teflonată neunsă cu nimic, până devin puţin rumene şi se laă la răcit complet. Se mestecă cu mixerul ouăle, zahărul, zahărul vanilat, puţină sare, până se deschid la culoare şi işi dublează volumul. Ciocolata se...

Prăjitură cu griş

In Prajituri la 12 Dec 2010

Se zdrobesc buiscuiţii cu robotul de bucătărie, şi se amestecă cu untul topit, şi esenţa de vanilie,până ce devine o pastă. SE ia o tavă cu marginile detaşabile şi se pune pasta, aşezată pe toată suprafaţa,apăsând cu mâinile. Se pune la frigider. Se pune...

Desert rapid la pahar

In Dulciuri la 9 Dec 2010

Se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe pachet . Se amescă brânza de vacă cu oul, esenţa de vanilie, zahărul vanilat si zahărul normal. Se pune într-un pahar un strat de brânză, unul de budincă până se termină ..şi deasupra se răzuieşte...

Clătite cu brânză şi budincă de caramel

In Dulciuri la 9 Dec 2010

Deoarece am făcut puţine clătite, (mi-au ieşit vreo 12 din care am mâncat-o pe prima goalăăă , că de nu, şi crăpam , hiiihii) nu am pus cantităţile, am făcut după ochi .... Am amestecat laptele cu făina, apoi  cu cele 2 ouă, zahărul vanilat şi zahărul, puină...

Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

In Prajituri la 1 Dec 2010

Se  amestecă  cu grijă  toate  ingredientele . Într-o  tavă  mai mică, se pune hârtie de copt, si se adaugă compoziţia rezultată. Se pune  în cuptorul  încins, la temperatură  mare  vreo  10 min, pe urmă la...

Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră

In Dulciuri la 24 Oct 2010

    Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte. Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare. Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi...

Saratele cu susan, mac sau cascaval

In Dulciuri la 23 Oct 2010

  Se lasa sa se dezghete foetajul, dupa care se unge cu oul batut ,se presara susan, mac sau cascaval,  se taie fasii si se rasucesc in forma de spirala sau cum doriti voi.... Se coc intr-o tava unsa aproximativ 15 - 20 minute. Sunt delicioaseeeeee si usor de facut ! Mersi...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 21 Oct 2010

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe...

Negresa cu ciocolata

In Prajituri la 11 Oct 2010

Intr-un vas, se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, cacaua si zaharul. Se adauga esentele, faina, praful de copt si se omogenizeaza totul foarte bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se introduce in cuptor pentru o ora, la foc potrivit....

Orez cu pesmet si zahar

In Dulciuri la 9 Oct 2010

Se fierbe orezul. Intre timp se pune intr-o tigaie de teflon putin unt si pesmet sa se prajeasca . Cand orezul este fiert se amesteca cu pesmetul si se presara zahar pudra. Pofta buna !

Eclere cu budinca de vanilie si ciocolata

In Dulciuri la 9 Oct 2010

Intr-o craticioara se amesteca laptele cu apa, untul, sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga faina amestecand mereu pana se formeaza o pasta mai groasa. Se pune aceasta compozitie intr-un bol mai mare si se incorporeaza pe rand ouale. Cu aceasta compozitie se formeaza...

Clatite cu budinca de ciocolata si banane

In Dulciuri la 4 Oct 2010

 Se amesteca toate ingredientele pt clatite , se amesteca cu grija sa nu se faca cocoloase Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic> se mesteca continutul plicului cu 4 linguri lapte si zaharul . Se omogenizeaza. Intre timp restul laptelui se adauga la compozitia de mai...

Chec cu pere (de post )

In Prajituri la 3 Oct 2010

Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-un bol termorezistent se pune apa, uleiul, mierea si zaharul , apoi se pune pe baie de aburi, si se amesteca pana se dizolva mierea si zaharul. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie si se dauga in compozitia cu mierea. Se amesteca bine, si se...

Chec cu ciocolată neagră

In Prajituri la 3 Oct 2010

  Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca. Ciocolata se taie bucatele mici. Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adaugati ciocolata maruntita in compozitia uscata. Apoi...

Mini clatite pufoase reteta

In Dulciuri la 2 Oct 2010

Clatite pufoase reteta Se bat ouale spuma tare, se adauga iaurtul , se omogenizeaza . Se adauga restul ingredientelor , laptele, zaharul vanilat, fulgii de ciocolata,  untul topit, bicarbonatul stins, faina cat sa fie o compozitie groasa (eu am us 5 linguri mari). Se amesteca cu grija...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]