publicat la 30.07.2020
publicat la 30.07.2020
publicat la 16.07.2020
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Burgeri cu pui Shanghai
E bine să faci puiul și cartofii deodată ca să rămână crocanți și să nu se răcească. Așadar, te sfătuiesc să pregătești cartofii în tavă și când prăjești puiul, să lași și cartofii la cuptor. Cartofi: Spălăm...
Piept de pui la cuptor
Tăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3 minute, până se îngroașă puțin. Eu am avut două bucăți de piept de pui pe care...
Pui cu bacon si cartofi cu susan
Amestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză Cheddar, apoi bucata de carne și înfășurăm puiul cu feliile de bacon (dacă n-am explicat...
Sandwich cu crispy strips
Crispy strips: Amestecăm toate ingredientele, în afară de pui, fulgii de porumb și pesmetul.Puiul îl tăiem în fâșii subțiri și îl punem peste amestecul obținut mai sus. Mărunțim fulgii de porumb (nu prea mult) și...
Cuscus cu carne de porc la cuptor
Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem sare și piper și din momentul în care fierbe, mai lăsăm pe foc aprox. 10 minute sau...
Rulouri de dovlecei cu carne tocata
Sos cu carne: Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute. Sos alb: Amestecăm...
Fajitas de pui
Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute. Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc....
Sparanghel cu bacon si cartofi wedges
Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute. Îl scoatem din apa fiartă și îl punem direct în apă rece, să oprească fierberea lui.Îl strecurăm de apa rece și...
Shaorma
Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute. Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc. Umpli...
Clatite umplute cu carne tocata
Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar gros.În tigaia pentru făcut clătite punem puțin ulei și coacem clătitele....
Mancare chinezeasca
Gătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem varza fâșii subțiri și o punem la călit. Nu prea mult, să nu fie prea moale. După vreo 5...
Chicken nuggets
Punem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în blender. Într-un vas punem carnea, pâinea, sarea, piperul, boiaua, usturoiul,...
Burger de vita
Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late decât chifla, deoarece după prăjire se vor micșora. Întindem o parte din carne în...
Ramen cu pui si conopida
Pregătim întâi conopida. Tăiem felii conopida și o punem pe hârtia de copt. Stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare, piper, curry și pătrunjel proaspăt.Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Punem apoi parmezanul și mai lăsăm conopida la cuptor...
Crispy Strips
Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).Spălăm și tăiem pieptul de pui fâșii lungi. Îl amestecăm cu sosul obținut. Aici este momentul în care ar...
Carne de porc cu legume verzi
Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie călită pe foc mic. Adăugăm apoi carnea și amestecăm. Condimentăm cu chilli, curry, sare, piper...
Mancare chinezeasca
Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul. Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai sus. Amestecăm într-o tigaie uleiul cu puțin sos Teriyaki. Prăjim bucățile de pui.Scoatem...
Chifle umplute cu pui
Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se adauga faina la nevoie). Se lasa la dospit. Calim cepele, apoi adaugam pieptul...
Ciuperci umplute
Tăiem codița ciupercilor și o putem prăji și mânca cu pâine, avem nevoie doar de palăriile ciupercuțelor. Separat, amestecăm feliile de șuncă tăiate mărunt cu ketchup-ul, cimbru, boia și oregano. Umplem fiecare...
Pulpe de pui la cuptor cu legume
Pulpe de pui: Tăiem pentru fiecare pulpe câteva buzunărașe pe care le umplem cu felii de cașcaval. Pentru a prepara sosul, amestecăm toate ingredientele într-un bol. La fel cum am spus mai sus, puteți adăuga mai multă/puțină smântână pentru...
Tarta cu pui si ciuperci
Umplutură: Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Spălăm și tăiem bucățele pieptul de pui și îl punem peste ceapă. După ce pieptul de pui s-a prăjit, adăugăm ciupercile tăiate felii. Punem usturoiul pisat, smântâna...
Musaca de cartofi
Pentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim. Tăiem mărunt ceapa și morcovii. Punem legumele la călit în ulei. Punem carnea peste și cana...
Cartofi frantuzesti la cuptor
Punem cartofii la fiert în coajă. Fierbem apoi și 5 ouă (2 le lăsăm crude). Clătim ouăle și cartofii cu apă rece, apoi le decojim. Tăiem apoi cartofii și ouăle în felii potritive. ...
Cheeseburger
Simplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase. Pe o tigaie girll, punem chifteaua si o prajim pe o parte. Intoarcem chifteaua si...
Chiftele de orez umplute cu pui si ardei
Pff ce lunga pare lista! Nu va speriati, nu este chiar asa de complicat ce urmeaza sa facem. Pentru inceput, pregatim orezul. Curatam si taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a calit bine,...
Foietaj cu carne de pui
Dupa cum am scris mai sus,am lasat aluatul la dezghetat in bucatarie apoi l-am intins pe masa infainata. Am impartit aluatul in 2 parti mai mari si 2 mai mici pentru ca din partile mai mici vom face o umpletitura pe care o punem deasupra. Asadar ne apucam de pregatit primul foietaj. Spalam si...
Crochete de cartofi cu ciuperci
Curatam cartofii, ii taiem in 3-4 si ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, ii pisam, apoi ii amestecam cu margarina, oul si condimentele (boia, piper, sare). Adaugam si faina pana cand compozitia se poate modela. Separat, calim ceapa taiata marunt. Adaugam si ciupercile taiate marunt si le...
Sandwich cu crispy strips
Sunt mare fan cimbru dar puteti inlocui condimentele in functie de preferinta:P. Taiem in bucati mici rosile decojite si le punem pe foc,impreuna cu 30ml ulei de masline. Dupa le-am lasat cateva minute pe foc...
Pui cu ardei si piure de cartofi
Incepem prin a pregati pulpele de pui: dupa ce le-am fiert le taiem 4 buzunarase (sau 3 in funcite de marimea pulpei) in care bagam 4 felii de ardei.Condimentam cu sare,piper si boia. Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele de pui,apoi le acoperim cu o lingura de pasta de rosii...
Spaghete cu carne de porc
Punem apa la fiert cu o lingura de sare de mare si putin ulei. Cand apa fierbe adaugam spaghetele si le lasam pana cand sunt fierte complet (eu le rup in 3 sau 2 , imi da impresia ca sunt mai multe :))). Dupa ce au fiert le clatim cu apa rece si le strecuram bine de...