publicat la 11.10.2019
publicat la 19.08.2018
publicat la 15.04.2018
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Rudy
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si se framanta un aluat care este elastic si nu se lipeste de mana. Se imparte aluatul in doua parti egale care se invelesc in folie alimentara si se dau la congelator 10 minute....
Chifle cu sunca presata, oua si cascaval
Se taie capacul de la baghete sau chifle cat de sus posibil. Se scobeste miezul cat mai mult pentru a avea loc sunca si oul. Se pune cate o feliuta de sunca presata. Oul se sparge intr-o ceasca si se toarna cu grija in chifla peste feliuta de sunca. Se condimenteaza dupa gust...
Legume gratinate
Spalam conopida si varza de Bruxelles, taiam conopida in buchetele si indepartam frunzele exterioare ale verzei. Fierbem legumele separat in apa sarata pana cand se patrund usor cu un cutit. Le scurgem de apa si le lasam la racit. Intre timp, pregatim sosul Bechamel punand la topit trei...
Prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata
Pentru foi: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi se adauga 250 g de zahar si se bat in continuare pana iese o bezea tare. Se adauga nuca macinata si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua si se...
Pulpe la rotisor
Se parlesc pulpele de pui, se spala si se usuca bine. Se condimenteaza cu sare, vegeta, piper, boia si se ung cu 2 linguri de ulei. Se curata un morcov si o ceapa si se taie rondele apoi se amesteca cu pulpele si se pun intr-un vas la frigider pentru 2-3 ore. Se spala rosiile, se curata...
Legume la tigaie
Se spala si se usuca vanata, dovlecelul si ardeiul. Se taie cuburi de aproximativ 2 cm. Se curata ceapa si o taiam julienne. Rosiile se spala si se taie pe jumatate. Incingem uleiul intr-o tigaie mai mare la foc mediu si adaugam catelul de usturoi curatat si ceapa. Prajim pana se...
Saramura de crap
De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si piper si le-am lasat 2-3 ore la frigider. Apoi le-am pus pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea...
Tort cu piscoturi, fructe si frisca
Mai intai pregatim frisca. Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust, amestecam cu mixerul la viteza mica si foarte putin pentru a nu taia frisca. Se da la...
Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata
Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare. Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin. Apoi se adauga cacao si faina amestecata...
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Pentru inceput am cernut faina de 3 ori. Am facut maiaua din drojdie cu o lingura de zahar si putin lapte cald si am lasat-o la crescut. Restul de lapte l-am pus la incalzit si dupa ce s-a incalzit putin am pus zaharul si am amestecat bine pana s-a topit. Galbenusurile le-am frecat bine...
Prajitura cu nuca prajita si crema de ciocolata
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma devine lucioasa. Adaugam nuca macinata putin cate putin si amestecam usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus si apoi...
Drob de pui
Punem la fiert ficatul separat, inimile si pipotele separat si pieptul de pui cu o ceapa si morcovii cu putina sare, fiecare in cate un vas.Daca este nevoie, se ia spuma de deasupra. Cele 2 cepe se taie marunt si se inabuse cu putin ulei si apa pana se inmoaie. Dupa ce au fiert toate...
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata
Tiramisu reţetă originală Pentru inceput am facut cafeaua si am lasat-o sa se raceasca. Apoi am pregatit crema de oua cu mascarpone astfel: intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 60 g zahar pudra si se freaca spuma pana se deschid la culoare. Separat punem laptele la incalzit pe foc,...
Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa.Untul se topeste pe foc foarte mic si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste si apoi se lasa la racit....
Pate de ficat de pui
Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare. Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura...
Orez cu lapte
Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa. Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca...
Negresa cu crema de branza si merisoare
Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin. Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu...
Ficat de porc cu ceapa
Se spala bine ficatul de porc si se lasa in lapte timp de o ora. Se pun untul si uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata feliute si se lasa la calit timp de cateva minute. Se scoate ficatul din lapte, se sterge pe un prosop de hartie, se taie bucatele si il punem in tigaie peste ceapa....
Strudel cu mere
Merele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama. Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la crescut in jur de 15 minute. Apoi se adauga apa calduta, 200 ml de ulei, un praf de sare, o lingura de...
Prajitura Twix
Se incinge cuptorul la 180 grade. Untul moale se mixeaza bine cu 80 g zahar pana se face spuma. Se adauga esenta de vanilie dupa gust dupa care se adauga faina si praful de sare. Se amesteca usor cu o lingura de lemn apoi se framanta cu mana.Iese un aluat nelipicios care se intinde cu...
Zacusca de vinete
Se coc vinetele, ardeii capia si gogosarii, se curata si se lasa la scurs. Ceapa am taiat-o la robot si se caleste pana se inmoaie iar morcovii se dau pe razatoarea mica si se fierb separat cu putin ulei si apa. Ardeii capia si gogosarii i-am taiat marunt cu cutitul iar vinetele le-am...
Strudel cu dovleac
Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia. In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la...
Brownies Cappucino
Blatul: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga ouale,pe rand,mixand la viteza mare dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa. Se adauga faina cernuta si...
Prajitura Valurile Dunarii
Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs. Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam...
Chec cu nuca si ciocolata
Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar. Se separa ouale si se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare galbenus. Se...
Placinta cu branza dulce
Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut. Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele. Se amesteca bine, apoi se adauga iaurtul cate o lingura si la final...
Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar
Se spala ceafa de porc si se sterge cu un servetel pentru a fi uscata. Intr-un bol se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga cimbrul proaspat taiat marunt sau o lingurita de cimbru uscat, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei. Se condimenteaza cu sare si piper...
Gogosi pufoase
Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut. Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se rade coaja...
Pastrav cu legume la cuptor
Se condimenteaza cu sare si piper pastravul curatat si spalat. Intr-un vas de yena se adauga uleiul si se aseaza pastravul. Se presara cimbru uscat peste pastrav. Dovlecelul se curata si se taie in fasii mai groase pe lungime. Ceapa,ardeiul si morcovul se curata si se taie in fasii...
Placinta cu mere
Intr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot. Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine. Se da la rece de pe o zi pe alta. Se curata merele, se dau...