publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Ardei umpluti cu legume, orez si linte
Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza. Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de...
Baba Ganoush
Mod de preparare: Se coc vinetele, se lasa la racit, dupa care se curata si se lasa la scurs. Se aseaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu exceptia celor pastrate pentru garnisit. Se potriveste de sare, eventual piper. Se rastoarna salata in...
Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale
Modul de preparare: Nimic mai simplu! Am mixat toate ingredientele pt. crackers intr-un blender si asa am obtinut aluatul (daca e prea uscat mai adaugam putina apa, daca e prea moale, mai adaugam faina de in). Am lasat putin aluatul sa se odihneasca (10 minute), apoi l-am intins planseta...
Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac
Lintea se pune la muiat intr-un castronel cu apa (in asa fel incat apa sa le acopere) pt. cateva ore (eu le-am lasat peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele. Dimineata, am constatat ca lintea se umflase bine de tot si absorbise toata apa, chiar si germinase, iar migdalele si-au marit...