Betigase pentru copii
Postat de: mitinita in TehniciAcuma daca adultii au invatat cum sa foloseasca betigasele,sa invatam si copii.Si daca adultii n-au reusit,pot incerca si ei metoda aceasta.Citeste continuarea
Teo lanseaza pe 19 februarie cartea "De-a bucatarii"!
Postat de: Bucataras in Bucataras in orasLansarea oficiala a cartii "De-a bucatarii", scrisa de Teo - Teo's kitchen - va avea loc pe 19 februarie 2011 (ora 12:00), in Bucuresti, la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman,...Citeste continuarea
Femeia...
Postat de: mitinita in Cu de toateAm mesajul prin email si era prea frumos ca sa nu-l impart cu voi..Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Mona Aziz!
Postat de: Catalin in BucatarasiiUite, la asta ne pricepem. Sa facem pe oricine sa se simta pe bucataras.ro ca acasa. Asa ca pentru Mona (Aziz) nu conteaza ca e departe de Romania, are aici o gramada de prieteni si cu un singur...Citeste continuarea
77 de lucuri pe care trebuie sa le cunoastem despre numarul 7
Postat de: RuxyRux in Cu de toate77 de lucuri pe care trebuie sa le cunoastem despre numarul 7Citeste continuarea
Zaharul verde..
Postat de: LUK in AlimenteAm primit recent prin email un articol unde printre altele aparea mentionat si zaharul verde.. m-a facut curioasa sa vad ce este de fapt..am gasit cam aceleasi informatii atat in paginile de web...Citeste continuarea
Leacuri din batrani
Postat de: elena1988 in Cu de toateApa, soarele, ierburile si pomii sunt tot atatea mijloace la indemana pentru a combate stresul si oboseala zilnica. Pentru a fi, insa, eficiente, trebuie sa reinveti sa respecti ritmurile vietii,...Citeste continuarea
Cum folosim betisoarele chinezesti
Postat de: AndreeaJ in Bucataras in orasO parte din cultura Chinei o reprezinta betisoarele pentru mancat 筷子 kuai zi. Nu numai ca sunt simbolul mancarii asiatice, dar au si o traditie indelungata. Primele dovezi scrise dateaza inca...Citeste continuarea
Acasa la mama...
Postat de: mitinita in Cu de toateLocul unde umblu in sertare ca la mine acasa...Citeste continuarea
Uleiul de canola:bun sau rau?
Postat de: LUK in AlimenteNu stiam foarte multe despre acest ulei...nici nu l-am folosit vreodata dar am observat ca e foarte intalnit mai ales in retetele americane si am fost curioasa sa aflu mai multe..Citeste continuarea
Cele mai periculoase flori de camera
Postat de: lia in Cu de toatePlantele de interior care infloresc sunt apreciate de toata lumea insa unele dintre ele contin substante periculoase care, odata ingerate, pot provoca reactii alergice destul de grave. Este bine de...Citeste continuarea
Simigeria PETRU
Postat de: carmenvlad in Bucataras in orasAm fost zilele trecute la Brasov. Este un oras care te surprinde tot timpul, si tot timpul gasesti ceva ascuns un cotloanele lui. Acum am descoperit o poveste. Povestea lui Petru. Nu am ratat...Citeste continuarea
Ceea ce simt acum
Postat de: cismaru_nicoleta in Bucataras hai huiTrebuia sa sciu ceea ce am patit astazi..e atat de minunat....Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Corina!
Postat de: Catalin in BucatarasiiVesela, sincera, romantica, sunt doar cateva dintre cuvintele in care se regaseste Corina. Calitatile pe care nu i le-am putut enumera in aceasta scurta prezentare i le veti descoperi citindu-i...Citeste continuarea
Esenta de citrice
Postat de: mitinita in CondimenteStiati ca esenta de lamaie sau portocale se poate face si acasa? Foarte usor si cu o aroma foarte puternica. Unde mai pui ca nu trebuie sa iti bati capul cu termenul de valabilitate. Puteti folosi...Citeste continuarea
Sakura
Postat de: mitinita in Cu de toateO incercare temerara de a atrage primavara!Citeste continuarea
Sarbatoarea Primaverii-Anul Nou Chinezesc
Postat de: AndreeaJ in Cu de toateIn curand chinezii vor pasi cu mare entuziasm in Anul Nou Chinezesc. Cateva cuvinte despre traditiile lor, superstitiile lor si preparatele culinare servite in aceasta perioada...Citeste continuarea
Cum sa ne curatam bijuteriile
Postat de: mitinita in TipsuriPoate nu vi se par murdare dar daca va uitati prin colturi,prin locuri ascunse o sa gasiti multa murdarie.Daca sunt foarte murdare folositi o perie de dinti mai veche pentru a scoate murdaria,daca...Citeste continuarea
Kammun-Cumin-Chimion
Postat de: aziz in CondimenteVa povestesc astazi despre chimion o samanta foarte des confundata cu chimenul si acest lucru se intimpla in mai multe locuri in lume nu doar in Romania.De exemplu in India.Chimionul-Cuminum...Citeste continuarea
Condiment Sarea Bucatarului
Postat de: mitinita in CondimenteCred ca acesta este unul dintre secretele bucatarilor!Citeste continuarea
Reteta anului 2010: "Sarmalute in foi de vita"!
Postat de: Bucataras in ConcursBucataras.ro a desemnat "Reteta anului 2010", dupa un concurs spectaculos, cu premii de excelenta, produse Kitchen Aid, oferite de Bilancia. A fost concursul cu cele mai mari premii oferite...Citeste continuarea
Coreea de Sud - Seoul
Postat de: mitinita in Bucataras hai huiSaptamana asta va duc departe de casa...Citeste continuarea
Interviurile Bucataras: Adina Mitinita!
Postat de: Catalin in BucatarasiiAdina a fost mult timp plecata. Adina s-a intors recent in tara. Adina a aterizat repede pe bucataras.ro si-aici a ramas. Adina a strigat "home, sweet home". Adina nu s-a referit la Romania, ci...Citeste continuarea
Te iubesc, bucataras.ro
Postat de: carmenvlad in Cu de toateImi doream de multa vreme sa ma alatur unui blog culinar, dar nici unul nu se lipea de sufletul meu. Pana intr-o zi cand v-am descoperit pe voi si lumea mea s-a schimbat.Citeste continuarea
27 ianuarie 1979 - 27 ianuarie 2011
Postat de: Onesta in Bucataras in orasEmotii , retrairi , amintiri ... Citeste continuarea
Sofranul-crocus sativus
Postat de: aziz in Condimentevorbim despre cel mai scump condiment din lume....Citeste continuarea
Turmeric,curcum
Postat de: aziz in CondimenteCurcuma domestica, Fam: Zingiberaceae sursa acestui articol este http://www.theepicentre.com/Spices/turmeric.htmlCiteste continuarea