publicat la 22.06.2012
publicat la 21.06.2012
publicat la 14.06.2012
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Fursecuri
se amesteca galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul adaugam untul.faina se amesteca cu sarea si se adauga in amestecul de ou.se fac bilute care se pun pe hirtie de copt sau hirtie pergament facem cu degetul o adincitura in mijlocul fiecarui fursec ,iar pe timpul coacerii mai putem...
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)
curatam minunea de dovleac si o dam pe razatoarea mica la fel procedam si cu merele.amestecam merele cu dovleacul si zaharul,zaharul vanilinat si sucul de la lamiie .untul se pune la foc intr-o oala destul de maricica peste care adaugam amestecul de dovleac .punem capacul si mai mestecam din cind...
Tozzetti by Laura Adamache
alunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva) .ouale, zaharul ,coaja de portocala, zaharul vanilinat se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si devin albicioase....
Cerculete spiralate
preparam un aluat din urmatoarele ingrediente:oua ,margarina, zahar pudra, sare ,esenta de vanilie bicarbonat si faina. framintam pina obtinem un aluat elastic si nelipicios. impartim aluatul in doua parti egale . o parte o amestecam cu cocos iar cealalta parte cu cacao si nessquik....
Faguri fara forma:))
se amesteca ingredientele de mai sus pina se obtine un aluat de consistenta smintinii poate un pic mai consistent. daca aveti presa pt faguri este excelent daca nu face-ti ca mine si luati cu o lingurita si puneti in tava de teflon le invirtiti cu o pasleta pt a se coace pe ambele parti se...
Prajitura glazurata
se bat albusurile spuma se adauga zaharul si mixam pina se formeaza o bezea. galbenusurile se amesteca cu sarea si vanilia dupa care amestecam cu bezeaua. amestecam uleiul in fir apoi apa . faina se amesteca cu praful de copt,apoi se adauga in amestecul lichid. tava este una din...
Saratele
se face un aluat din ingredientele de mai sus. se lasa la crescut 30 minute. intindem foi pe care le ungem cu ou batut si dupa preferinta mac, susan sau sare grunjoasa. se taie betisoare si se dau la cuptorul preincalzit cam 10 minute, depinde de cuptor cind incep sa se faca aurii la...
Prajitura Yafa
se bat albusurile spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem o bezea.adaugam pe rind galbenusurile apoi uleiul in fir ,apa .faina se amesteca cu praful de copt nesquik si cacao si se adauga in amestec si praful de sare deasemeni.dam la cuptorul preincalzit 175grade,25 -30 min ,verificati...
Fursecuri daneze ninse
intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pina obtinem o crema foarte fina adaugam apoi galbenusurile pe rind mestecind dupa fiecare.in alt castron amestecam faina cu praful de copt si corn flour sau amidon un praf de sare acest amestec se incorporeaza in crema de unt .trebuie...
Cozonecel cu nuca si rahat
in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar...
Buturuga de ciocolata
albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pina se obtine o crema destul de consistenta ,ca de bezea. Se adauga galbenusurile pe rind si se incorporeaza cu o lingura de jos in sus pentru a nu se lasa bezeaua. Apoi incorporam faina si amestecam la...
Pahare delicioase!!!!
intr-o craticioara se pune la fiert jumatate din paharul cu lapte cealalta jumatate rece se amesteca cu 2 linguri corn flour(sau amidon alimentar).cind l;aptele incepe sa fiarba adaugam ciocolata cu lapte ,nesaquikul, zaharul si cutia cu smintina pentru frisca.cind ciocolata s-a topit adaugam...
Prajitura cu mar crema de vanilie si caramel
se curata merele si se feliaza.se pune zaharul si scortisoara si se aseaza in tava unsa cu unt.se dau la cuptor25-30 minute.albusurile se bat spuma se adauga zaharul si se mixeaza pina obtinem crema ca de bezea;incorporam galbenusurile pe care in prealabil le-am amestecat cu uleiul si sarea si...
Pahare de sarbatoare
pentru crema de visine punem 2 pahare sirop de visine din compot intr-o oala pe aragaz la foc mediu ;adaugam zaharul scortisoara ;cind se apropie de punctul de fierbere se adauga corn flour-ul se amesteca energic se obtine o crema gelatinoasa pe care o vom pune in 8 pahare ca cele din imagine...
Savarina uriasa (pentru Ina)
se separa albusurile de galbenusuri.albusurile le facem spuma cu 5 linguri de zahar.galbenusurile se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri ulei;se pune amestecul de galbenus peste albusuri si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus ,se adauga treptat grisul ,faina si praful de...
Spirale cu crema de curmale
se amesteca toate ingredientele ,se obtine un aluat fraged care se imparte in 8 bucati care se tin la frigider 30 min;se scot pe rind;se intinde foaie ca pentru rulada( mai mult lunga decit lata);se unge foaia cu marmelada (gem,ciocolata ,etc)se ruleaza ,se preseaza cu degetele putin apoi o...
Bombonele cu cacao
se topeste untul la microunde,se adauga ciocolata obtinem un sirop ;incalzim smintina pentru frisca pe aragaz dar nu o fierbem adaugam peste untul cu ciocolata amestecam bine se i-a de pe foc se pune coaja rasa de portocala sau lapte de cocos sau alune macinate si desigur lichiorul sau...
Tort de ciocolata cu frisca
margarina taiata cubulete si ciocolata amara se pun pe aragaz la foc mic pina se topesc. se pune paharul de zahar si se amesteca pina se topeste. adaugam cele 2 pahare de nessquick amestecam si luam oala de pe aragaz. adaugam in compozitia calda, ouale pe rind cite unul ,nu adaugam urmatorul...
Briose(reteta lui ionix)
se amesteca oul+iaurt+sare treptat se adauga uleiul si zaharul +zaharul vanilinat.praful de cop se amesteca cu faina si scortisoara sau fulgii de ciocolata,se incorporeaza faina in amestecul de ou si restul ingredientelor.rezulta un amestec de consistenta smintinii pe care o turnam in forme pt...