publicat la 22.06.2012
publicat la 21.06.2012
publicat la 14.06.2012
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Inghetata de vanilie cu dulceata de pepene galben
Mixam smantina cu praful de budinca si paharul de lapte pina obtinem o crema compacta. Punem crema in forme pina la jumatate apoi citeva linguri dulceata de pepene galben( http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-pepene-galben-si-pere-20411.html) si completam cu crema pina se umple forma, iar...
Dulceata de pepene galben si pere
se curata si se taie pepenele cubulete,adaugam zaharul si amestecam pina imbracam cubuletele. Para se curata si la fel se face cubulete. Punem peste pepene si imediat sucul de la lamaie. Punem la fiert la foc mic amestecind din cind in cind pina scade siropul si se leaga. Verificati pe o...
Bastonase cu mar
Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic. Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de...
Briose alb rosii
batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam iaurtul si untul topit si in final faina cu praful de copt. Punem cu o lingura in forme de briosa sau unse cu putin ulei sau cu hirtiute speciale pt briose. Eu jumatate le-am facut albe jumatate rosii adaugind in compozitie colorant alimentar ....
Lollipops a la Aziz(inghetata de ciocolata)
topim ciocolata cu 250 ml de frisca lasam la racit apoi amestecam cu frisca si gelatina hidratata in 5 linguri apa apoi topita deasupra unui vas cu apa fierbinte. se pune cu o lingura crema obtinuta in fiecare cerculet din forma pt gheata si se da la congelator 15 minute scoatem,...
Tort cu mousse de ciocolata alba cu menta
batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea. galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot. faina, amidonul si praful...
Prajitura alba sau Alba ca zapada
Foile : Se amesteca ingredientele. Se obtine un aluat usor de intins din care eu am facut 3 foi pe spatele tavii de aragaz . Cuptorul la 180 grade, cam 5-8 minute. Se scot pe prosop sau gratar . Crema: Incalzim lapele pe aragaz numai 300 ml, celelalte 100 ml le amestecam cu faina si...
Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha
In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina ajung toate la aceeasi temperatura. Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii...
Stelele de dimineata (pancake cu banane)
amestecam oul cu zaharul sucul de portocala ,lapte si faina cit sa iasa o compozitie mai consistenta putin ca cea de clatite. Se incalzeste tigaia, se unge cu putin unt sau ulei si se toarna cite putin din compozitie. Adaugati felii de banana. Cind incepe sa faca gaurele deasupra o intoarceti...
Biscuiti cu cereale si fructe uscate
se amesteca ingredientele intr-un castron (fructele uscate le taiati cubulete inainte)va iesi un amestec lipicios pe care il luati cu lingura si-l puneti intr-o tava ; fiecare biluta sau gramajoara trebuie sa fie la distanta de 3 cm una de cealalta. eu am facut o tava asa lipicioasa iar...
Fursec umplut cu mar
se amesteca toate ingredientele pina obtinem un aluat de consistenta plastelinei pe care il punem in folie si-l dam la frigider cel putin 30 minute. merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita pe aragaz impreuna cu zaharul si untul cind s-au inmuiat adaugam scortisoara.si dam la o...
Tort pentru Ramy(trenulet)
se bat ouale intregi cu zaharul pina obtinem o crema adaugam frisca batuta si incorporam lingura cu lingura amestecind de jos in sus cu o paleta apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt; la fel se incorporeaza lingura cu lingura; adaugati un praf de sare. tunam...
Diva&Gaby.co(prajitura cu morcov si bezea cu nuci)
Blat: amestecam oule cu zaharul pina obtinem o crema. Adaugam uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt , bicarbonatul si scortisoara, apoi se pune in ouale batute crema. Portocala si morcovul se adauga si ele compozitiei. Se da la cuptor 180 grade. Bezeaua :mixam albusurile spuma, apoi...
Prajitura cu iaurt si fructe de padure
albusurile se bat bezea cu un praf de sare, apoi incorporam zaharul si mixam pina sta bezeaua pe paletele de la mixer. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si turnam in fir peste bezea amestecind usor de jos in sus cu o paleta sau lingura. Faina se amesteca cu corn flour-ul sau amidon si...
Tort cu mousse de ciocolata
batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul in ploaie continuind sa mixam pina obtinem o bezea. galbenusurile le amestecam cu sarea apa si uleiul,turnam in fir peste bezea si amestecam usor de jos in sus cu o paleta sau lingura pina se incorporeaza bine de tot. faina cacaua si praful de...
Pufi de cocos
Mixam albusurile pina devin spuma. Adaugam zaharul si mixam in continuare pina obtinem o bezea consistenta. Adaugam apoi sarea si mierea de albine , cocosul si faina . Se fac bilute cu lingura in tava unsa cu margarina ,unt sau ulei pe hirtie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptorul...
Coronita cu lamaie
amestecam ouale intregi cu zagarul si galbenusul pina obtinem o crema deschisa la culoare si consistenta. adaugam frisca lichida. faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza cremei. adaugam si un praf de sare. incorporam si coaja de lamaie. forma sau formele...
Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza
punem faina la loc cald 10 minute,facem loc in mijlocul fainii,pregatim maiaua din 125 ml lapte o lingura drojdie si una de zahar si 3 linguri faina punem amestecul in mijlocul fainii acoperim cu un prosop si lasam 6 minute sa creasca .restul de lapte cald se amesteca cu zaharul ramas...
Panna Cotta
se incalzeste smantina cu zaharul si zaharul vanilat si se mesteca pina la topirea zaharului.gelatina se hidrateaza cu cele 6 linguri de apa rece si se adauga in smantina calda pina la topire dar nu se tine pe foc sa nu fiarba.se spreiaza paharele sau formele cu ulei ceva cu gust neutru si...
Tort "Minge de fotbal"
blatul:se bat galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa pina se albesc.albusurile si praful de sare se bat spuma.faina se amesteca cu praful de copt.amestecam crema de galbenus cu spuma de albusuri usor cu o paleta de jos in sus si incorporam faina la sf.dam la cuptor 170 grade 30 minute.totul...
Colacei polonezi
facem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o impaturim, dupa care taiem panglici si impletim cite doua. Formam colacei pe care ii ungem cu ou si...
Cremes a la Mona
facem mai intii crema ca pt eclere, incalzim laptele 500 ml din care oprim un pahar rece pe care il amestecam cu galbenusurile si amidonul. Zaharul il punem in laptele cald si cind incepe sa fiarba se adauga laptele cu ou si amidon si amestecam continuu. Cind s-a ingrosat se da la rece .Smantina...
Prajitura cu ciocolata
se pune margarina la topit impreuna cu ciocolata amara,cind devine sirop se adauga zaharul si nesquikul.luam oala de pe foc si incorporam ouale unul cite unul mestecind energic dupa fiecare adaugam paharul de faina si omogenizam.turnam compozitia intr-o tava de unica folosinta.preincalzim...
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
se face un aluat din ingredientele de mai sus pe care il dam la frigider 30 minute. se unge vasul pentru tarta cu unt facem o foaie rotunda pe care o intindem in vas si o intepam cu o scobitoare sau furculita pe toata suprafata. taiem o bucata de hirtie de copt in forma de cerc cit...
Triunghiuri cu marmelada
mixam untul cu zaharul ,pina obt o crema, adaugam pe rind galbenusurile.praful de copt il stingem cu sucul de lamaie, si-l incorporam in crema plus cele 2 linguri de smaintina sau iaurt.la sfarsit se pune faina cite putin .aluatul obtinut va fi nelipicios si usor de intins.facem foaie si decupam...
Foi de placinta cu mar
se unge vasul pt tarta cu unt sau margarina .se pune prima foaie se unge cu ou si se pun citeva firmituri de unt nu mult foarte putin adaugam urmatoarea foaie si punem marul punem iar foaie ,ou,firmituri de untsi iar mar si ultimile doua foi exact ca celelalte.deasupra punem cu pensula ou...
Pachetele cu mar
facem un aluat din toate ingredientele .este un aluat moale, putin lipicios .se da apoi la frigider cel putin 1h si 30 min.se scoate apoi pe masa infainata si se intinde cit mai subtire cu putinta se imparte in trei fisii se pune mar si se impacheteaza se da la cuptor uns cu ou si...
Spirale cu crema de vanilie
Aluatul este cel de cozonac : in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se...
Aroma de Primavara
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si mixam pina obtinem o bezea. faina se amesteca cu praful de copt si sarea pe care o incorporam cu o spatula sau lingura de lemn in bezea amestecind de jos in sus. untul se topeste si se incorporeaza in aluat dar nu fierbinte ci doar caldut....
Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)
pt blat :separam albusurile de galbenusuri.albusurie l-e batem spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam treptat in galbenusuri alternind cu cite o lingura de albus batut spuma. Punem amestecul intr-o forma de gugiluf ,unsa...