publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi noi condimentati la cuptor
Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete de sarma.Se taie in 2 sau in 4 depinde de marime.Intr-un vas se pune ulei de masline ,se adauga cartofii,condimentele si se amesteca.Se pune intr-o tava de yena se mai adauga 100 ml de apa si se dau la cuptor pentru 60 de minute.Cand sunt gata...
Balmos
Se pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caș lăsat să se acrească, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de min amestecand sa nu se prinda.Se...
Drob de miel
Organele de miel se spala si se pun la fiert,se ia spuma.Cand sunt fierte se scot di oala si se lasa sa se raceasca putin.Dupa ce s au racit se toaca marunt din cutit si se pune intr-un castron adanc.Pieptul de pui fiert se toaca si el marunt si se adauga peste organe,se toaca ceapa verde...
Chec aperitiv
Se amesteca ouale cu smantana si cu faina .Se pune vegeta si piper dupa gust dupa care se adauga parizerul taiat cubulete,muschiul tiganesc taiat cubulete,ardeiul kapia tocat,maslinele taiate feliute,branza telemea,ciupercile taiate cubulete si frunzele de patrunjel tocate.Se amesteca si se pune...
Racituri de porc(Piftie)
Se spala carnea si se pune la fiert vreo 4-5 ore pana se desprinde de pe os.Cand e fiarta de jumatate se adauga 1 ceapa intreaga si 1 morcov.Dupa ce sunt fierte se strecoara zeama si se pune pe foc unde se adauga sare,piper dupa gust si usturoiul pisat si se mai da un clocot .In castronele se...
Pasta de branza
Se freaca branza de vaca cu untul si cu smantana.Se adauga ceapa tocata marunt,sare,piper si un varf de cutit de boia.Se amesteca bine si la sfarsit se adauga chimen dupa gust.Se serveste pe felii de paine prajita .
Snitele de porc
Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu condiment de porc apoi se lasa 10 min la frigider.Se bat ouale intr-un castronel cu vegeta si piper si faina alba cu grija sa nu se formeze cocoloase.Pe o farfurie se pune faina alba.Intr-o tigaie se pune ulei la incins,feliile de...
Hot dog de casa
Se fierb crenvustii.Bagheta se taie in doua,apoi fiecare se taie pe mijloc,se pune un crenvust apoi se pun castravetii taiati rondele,gogosarul taiat fasii si o lingura de porumb fiert,Se stropeste cu ketchup si se mananca.
Pate de ficat de pui(de casa)
Se spala ficateii si se pun la fiert in apa in care am adaugat o foaie de dafin si piper boabe.Dupa ce au fiert se scurg. Intr-o craticioara se pune ulei si se pune ceapa tocata marunt la calit,dupa care se adauga ficateii,se lasa sa se caleasca impreuna si se adauga sosul de soia si piper...
Oua umplute puisori
Se fierb ouale tari,se curata si se taie in jumatati. Se scoate galbenusul, se paseaza , se amesteca cu pateul, cu castraveciorul tocat marunt , cu o lingura de maioneza. Maioneza o faci din 1 galbenus crud si unul fiert. Se umplu jumatatile de ou cu pasta obtinuta si se aseaza pe o...
Chiftelute din carne de porc
Se amesteca carnea tocata de porc cu ouale,sare si piper dupa gust,3 catei de usturoi pisati si pesmetul cat sa se poata modela.In palme se pune putin ulei ,se ia din carne si se fac bilute mici.Se prajesc in ulei incins.Se scot pe un servetel absorbant.
Cartofi aurii cu snitele de soia si maioneza de usturoi
Cartofii aurii:se curata cartofii,se taie in 2 sau in 4 si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti dar nu de tot se scot,se pun intr-un vas ,se presara vegeta,piper si boia si se amesteca usor sa nu se sfarme.Intr-o tigaie se incinge ulei si se pun cartofii sa se prajeasca la foc mic cam...
Chiftelute de cartofi
Se curata cartofii si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se scurge intre maini de zeama care o lasa,se adauga morcovul razalit,ceapa tocata marunt ,ardeiul gras taiat cubulete mici.Se adauga ouale,cimbru,busuioc,vegeta si piper dupa gust si frunzele de patrunjel tocate marunt si faina alba si...
Aperitiv din cartofi
Se curata cartofii si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s au fiert se scurg si se fac ca pentru pireu.Se toaca marunt ceapa verde si cea rosie,salamul si castravetii murati si se pun peste cartofi.Din 2 galbenusuri si mustar se face o maioneza care se adauga peste cartofi si...
Cartofi prajiti a la Raluca
Se curata cartofii si se taie felii ca pentru cartofii pai.Se pune ulei in tigaie si se pune pe foc,se adauga cartofii sa se prajeasca.Intre timp se taie salamul cuburi mai mari sau mai mici cum va place,se adauga peste cartofi si se lasa sa se prajeasca impreuna.Se bat ouale cu vegeta si piper...
Pui shanghai
Se taie pieptul de pui fasii,se sareaza si se pipereaza.Intr- un castronel se bat 3 oua,se pune sare,piper,sosul de soia,mustarul si faina alba pana se face ca un aluat de clatite.Intr o tigaie se incinge uleiul ,se dau fasiile de pui prin aluat si apoi prin susan si se pun la prajit.Se lasa sa...
Tocanita de ciuperci
Se curata ceapa,ardeiul si ciupercile.Intr o cratita se pune ulei,se adauga ceapa tocata ,ardeiul gras tocat marunt,ciupercile tocate feliute si se calesc.Se adauga boia dulce de ardei si apa.Se lasa sa fiarba.facem ingrosala din 3 linguri de faina si lapte,adaugam din cratita,amestecam si punem...
Chiftelute cu carne si ciuperci
Se toaca marunt ciupercile si coditele,se adauga carnea tocata,usturoi,pasta de ardei,oul,cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici,piper,sare si pesmet. Se amesteca toate si se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins .
mamaliga cu branza si smantana
Se face o mamaliga din apa,malai si sare.Se pune intr o cratita putin ulei cat sa acopere fundul cratitei ,se pune in straturi mamaliga si branza ,ultimul starat sa fie de mamaliga.Se acopera cu smantana si se da la cuptor sa se gratineze.
Ardei umpluti cu branza
se amesteca branza de vaca cu smantana si cu untul pana se obtine o pasta ,se adauga sare ,piper,boia dulce si chimin macinat si se amesteca.cu aceasta pasta se umplu ardeii curatati de cotoare,si apoi se dau la rece pt o ora .se taie felii rotunde si se aseaza pe farfurie.