publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza rapida cu aluat din tortillas
Incalziti cuptorul la 200°C. Pe o placa de pizza puneti o tortilla. Ungeti-o cu ulei de masline, puneti deasupra cealalta tortilla si ungeti-o si pe ea cu ulei de masline. Am pus apoi sos de rosii de casa, lamele de branza raclette, piept de pui sotat cateva minute cu ardeiul...
Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)
Incalziti cuptorul la 220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida...
Paine Focaccia cu cimbru si masline
Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti. Adaugati faina, drojdia, cimbrul...
Paine irakiana (Samoon)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul. Amestecati si incorporati treptat apa calduta. Framantam cca. 10-15 minute. Acoperim si...
Paine/clatita berbera Bouchiar
Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul. In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul si grisul si amestecati incet. Adaugati oul, amestecati, puneti drojdia si framantati adaugati treptat apa...
Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute....
Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda. La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la...
Painici cu dovleac - Pumpkin bread
Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul (sau in bolul robotului) unde formam...
Naans cu branza topita
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. Adăugați...
Mini pizza aperitiv
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda. La final adaugam uleiul si amestecam cca 10-15 minute- la viteza 3-4....
Paini hot dog de casa
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea. Amestecam totul bine. Turnam laptele si apa calduta pana se incorporeaza tot. La...
Colac impletit in 6 - Challah
Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr.. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul.. Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta. Frământați...
Pizza cu branza Raclette
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Acoperiti...
Paine lipie bosniaca - Lepinja / Somun
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, lingurita de zahar si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si sarea. Amestecati si adaugati apa calda treptat. Framantam bine cca 10-15 minute. Acoperiti cu...
Pizza "Soare"
Dupa Tarta "Soare" va propun o varianta ...pizza. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati...
Pizza Con
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calda si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si sarea. Turnam apa calduta pana se incorporeaza toata. La final adaugam uleiul si framantam bine 15...
Pizza Calzone
Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde o foaie rotunda. Pe jumatate de foaie se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) ...
Pizza cu sunca de Parma
Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa. Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte)...
Pizza cu sunca si branza
Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa. Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte)...
Pizza cu branza Margherita
Am folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa. Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte)...