Tocati ingredientele si amestecati-le bine.
Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri, cartofi, legume, orez etc.
Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in tava adaugam deasupra felii de lamaie si ii dam la cuptor circa 25 de minute.
Pentru garnitura...
Se curata pestele, se unge cu ulei. Se introduc in interior rosii, usturoi taiat marunt si se condimenteaza dupa gust, pestele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei; se pun deasupra feli de rosii si lamaie si se da la cuptor circa 50 de minute.
Se serveste cu mujdei de...
Pestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine si se formeaza chiftelele care sunt apoi prajite, in ulei incins.
Se pot servi cu legume sotate,...
Curatam pastravii, ii spalam si stergem de apa, apoi ii condimentam dupa gust cu sare, piper si ii punem la prajit in ulei.
Pentru orez, taiem ardeiul si morcovul in bucatele mici (morcovul se poate da si prin razatoare) si se pun la calit in putin ulei, apoi adaugam orezul si 500 ml de apa si...
Pastravii se curata se spala bine si se condimenteaza dupa gust si se dau prin faina.
Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit circa 5 minute pe fiecare parte.
se servesc cu garnitura de orez,legume sau cartofi
Se curata bine pestele,se unge cu ulei si se condimenteaza.In interior se introduc felii de morcov si telina.Se pune pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga felii de lamaie si se da la cuptor circa 40 minute.
Somonul se spala si se sterge bine de apa. Intr-un recipient stoarcem portocala si lamaia, adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice si amestecam bine. Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul ce l-am pregatit mai sus si il masam bine. Infigem cateva bobite de...
Chiftele picante din peste
Tocati ingredientele si amestecati-le bine. Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri, cartofi, legume, orez etc.
Pastrav la cuptor
Se curata si se spala pestele, apoi se sterge de apa cu un servetel absorbant si ungem bine cu ulei pesti si ii umplem cu felii de lamaie, patrunjel verde tocat si cateii de usturoi. Ii asezam in tava adaugam deasupra felii de lamaie si ii dam la cuptor circa 25 de minute. Pentru garnitura...
Peste la tava
Se curata pestele, se unge cu ulei. Se introduc in interior rosii, usturoi taiat marunt si se condimenteaza dupa gust, pestele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei; se pun deasupra feli de rosii si lamaie si se da la cuptor circa 50 de minute. Se serveste cu mujdei de...
Chiftele din peste
Pestele se curata, se dezoseaza si se da de doua ori, prin masina de tocat carne. Se amesteca cu un ou crud, sare, piper, praf de usturoi sau usturoi pisat si pesmet, se framanta totul foarte bine si se formeaza chiftelele care sunt apoi prajite, in ulei incins. Se pot servi cu legume sotate,...
Pastravi cu orez si legume
Curatam pastravii, ii spalam si stergem de apa, apoi ii condimentam dupa gust cu sare, piper si ii punem la prajit in ulei. Pentru orez, taiem ardeiul si morcovul in bucatele mici (morcovul se poate da si prin razatoare) si se pun la calit in putin ulei, apoi adaugam orezul si 500 ml de apa si...
Pastrav la tigaie
Pastravii se curata se spala bine si se condimenteaza dupa gust si se dau prin faina. Se incinge uleiul in tigaie si se pun pastravii la prajit circa 5 minute pe fiecare parte. se servesc cu garnitura de orez,legume sau cartofi
Salau la cuptor
Se curata bine pestele,se unge cu ulei si se condimenteaza.In interior se introduc felii de morcov si telina.Se pune pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga felii de lamaie si se da la cuptor circa 40 minute.
Somon aromatizat
Somonul se spala si se sterge bine de apa. Intr-un recipient stoarcem portocala si lamaia, adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice si amestecam bine. Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul ce l-am pregatit mai sus si il masam bine. Infigem cateva bobite de...