diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI379
Retete

Prăjitură Snickers (3)

In Prajituri la 26 Dec 2013

Pentru blat am mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca prajita si macinata. Când spuma de albusuri a devenit foarte ferma,am adaugat ingredientele...

Prăjitură cu bezea şi cremă de portocale

In Prajituri la 26 Dec 2013

Prima data am pregatit pandispanul care este deosebit de simplu,cu rezultate maxime daca respectati câteva reguli. Asa cum am scris,pentru fiecare ou am folosit 30 g faina si 30 g de zahar. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Am folosit o tava de 38x25 cm....

Nuci umplute

In Dulciuri la 26 Dec 2013

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina. Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat. Am pus aluatul la frigider o ora. Dupa...

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

In Dulciuri la 15 Dec 2013

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece . Am framântat un aluat,atât cât sa se omogenizeze...

Muffins cu vişine (reţetă de post)

In Prajituri la 13 Dec 2013

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si praful de copt. In alt vas am mixat uleiul cu zaharul si siropul de vişine. Am pus apoi ingredientele uscate peste cele lichide si am mai mixat doar pâna s-au omogenizat. Siropul de vişine le-a dat o culoare rozalie. Am...

Cuş cuş cu legume la cuptor

In Mancaruri de post la 13 Dec 2013

Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat totul într-un vas de ceramica,pe care l-am pus la cuptor. Am lasat pâna când...

Gogoşele cu mascarpone

In Dulciuri la 10 Dec 2013

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul,am adaugat ouale,aromele si la final faina amestecata cu sarea si praful de copt. Cantitatea de faina este aproximativa,puneti atat cat e necesar pentru a obtine un aluat omogen din care sa puteti face gogoselele. Am pus coca la frigider jumatate de...

Mâncare de cartofi cu carne de cârnaţi

In Porc la 10 Dec 2013

Cartofii i-am fiert în coaja,apoi i-am curatat. Pentru primul strat de cartofi,i-am taiat felii,iar restul i-am razuit. Intr-o tava am pus bucatele de unt si feliile de cartofi. Am condimentat cu sare si piper. Peste cartofi am pus carnea de cârnaţi,apoi sucul de rosii si...

Plăcintă răsucită de post

In Prajituri la 6 Dec 2013

Faina am cernut-o împreuna cu sarea si am pus-o într-un vas adânc.In mijloc am facut o adâncitura în care am pus drojdia,o lingurita de zahar si putina apa minerala calduta. Am tras putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca. Am adaugat restul de...

Foietaj cu bacon şi caşcaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2013

Aluatul de foietaj l-am lasat sa se dezghete. Am razuit deasupra cascaval. Am pus feliile de bacon(eu am avut prosciutto,dar baconul ar fi fost mai potrivit) deasupra si am taiat fâşii lungi aluatul,apoi am rasucit fâşiile ,dupa cum se vede în poza. Am pus o...

Desert cu cannelloni şi brânza de vaci

In Dulciuri la 30 Noi 2013

Am pregatit mai întâi umplutura. Pentru asta am amestecat toate ingredientele. Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pâna s-au deschis la culoare,am adaugat crema mascarpone ,smântâna si frisca.Am mai mixat foarte putin,doar cât sa se omogenizeze...

"Brioşe" aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2013

Baconul l-am prajit. Ceafa afumata am taiat-o cubulete. Intr-o cratita am prajit ceapa verde cu putin ulei,apoi am pus ciupercile. Dupa ce s-au prajit putin am adaugat ceafa si baconul prajit. Am condimentat,am pus mararul verde si am oprit focul. Ouale le-am mixat cu un...

Chec cu măr şi scorţişoară (reţeta de post)

In Prajituri la 29 Noi 2013

Merele le-am curatat de coaja si le-am razuit. Uleiul l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat nectarul si apa minerala. Faina am amestecat-o cu un praf de sare ,praful de copt si bicarbonatul,apoi le-am pus peste ingredientele lichide. Am pus si marul razuit,vanilia,stafidele si...

Tort spirală şi o dublă aniversare

In Torturi la 26 Noi 2013

Crema de unt cu bezea elveţiana am pregatit-o cu o zi înainte,dupa reteta de aici .E o crema care necesita ceva timp si atentie,asa ca am preferat s-o pregatesc mai din timp. Blatul cu cacao l-am copt într-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.S-a dovedit a fi prea mare pentru...

Cremă de unt cu bezea elveţiană

In Dulciuri la 25 Noi 2013

Eu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca înainte de a prepara crema,sa degresati foarte bine vasul în care bateti albusurile,telul sau...

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

In Dulciuri la 17 Noi 2013

Pentru biscuiti am amestecat crema mascarpone cu untura si zaharul si am mixat pâna s-a topit zaharul. Am adaugat ouale,smântâna,faina,sarea,bicarbonatul si nuca macinata. La final aromele. Am framântat o coca omogena,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider...

Orez cu lapte şi vişine

In Dulciuri la 14 Noi 2013

Pentru început am pus orezul la înmuiat în apa rece. Am pus laptele la fiert.Când a început sa fiarba,am pus un praf de sare,zaharul si apoi orezul scurs de apa. Am amestecat tot timpul ca sa nu se prinda de vas. Când orezul este fiert si a ramas...

Cuş-cuş cu carne de viţel –Prânzul de Duminică

In Vita la 10 Noi 2013

Carnea am taiat-o bucati mai maricele. Ceapa am taiat-o marunt,mircovii rondele. Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit sticloasa. Am pus atunci putina boia si carnea sa se prajeasca putin. Am pus sarea ,foile de dafin si...

Ciorbă de legume cu carne de vită

In Ciorbe la 10 Noi 2013

Carnea de vita am taiat-o bucati mici si am pus-o sa fiarba în apa cu sare si putin ulei. Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii. Totusi am curatat apa de spuma formata. Legumele le-am taiat cubulete si le-am prajit cu putin ulei....

Sandviş cald cu ou

In Sandvisuri la 10 Noi 2013

Am uns feliile de paine pe una din parti cu unt,apoi am decupat miezul astfel încât sa ramâna coaja separat. Am uns cu unt pentru ca felia de paine sa nu se arda  când o întoarcem în tigaie. Am pus  cojile de pâine cu partea cu un în...

Brioşe cu unt

In Dulciuri la 10 Noi 2013

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol. Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca. Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva...

Prăjitură cu unt şi fructe de pădure

In Prajituri la 9 Noi 2013

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul(am pastrat cele 2 linguri) pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând bine dupa fiecare. Am adaugat vanilia si am mixat bine. Am pus o treime...

Ruladă de carne tocată

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2013

Morcovul l-am fiert,cartoful curatat l-am dat pe razatoarea mica. Spanacul(am folosit spanac congelat) l-am tocat si l-am calit cu usturoi în putin ulei.Am pus sare. Am fiert 3 oua,celelalte doua oua le-am batut si le-am amestecat cu pesmetul. Carnaciorii i-am prajit putin in ulei....

Gnocchi cu bacon şi sos de smântână, reţeta simplă, foarte rapidă, săţioasă şi foarte gustoasă

In Paste la 7 Noi 2013

Cum se prepara Gnocchi cu bacon şi sos de smântână, reţeta simplă, foarte rapidă, săţioasă şi foarte gustoasă: Gnocchi  sunt niste gogosele din cartofi care pot fi preparati si în casa,sper sa reusesc în curând sa-i prepar. Gnocchi le-am fiert...

Scallion pancakes sau clătite cu ceapă

In Pizza la 6 Noi 2013

Faina am amestecat-o cu sarea,am pus apa calduta si am framantat un aluat elastic. Spre final am adaugat si cele doua linguri de ulei,astfel aluatul se va desprinde foarte usor de vas. Am lasat aluatul sa se odihneasca jumatate de ora. Am împartit aluatul în patru bucati.daca...

Chec glazurat cu caise deshidratate

In Dulciuri la 3 Noi 2013

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare pâna au facut „ţepi”,apoi am adaugat treptat zaharul . Dupa aceasta etapa,am folosit doar telul. Am încorporat usor cele 5 galbenusuri,apoi uleiul cate 3 linguri într-o...

Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman

In Porc la 3 Noi 2013

Vasul roman l-am scufundat în apa cât timp am pregatit carnea. Am spalat ciolanele,le-am crestat şoricul,le-am condimentat bine si prin crestaturile facute. In crestaturi am pus cateii de usturoi. In vasul roman am pus putin ulei,am asezat ciolanele,am presarat...

Gem de măceşe

In Dulceata / Gem la 2 Noi 2013

Noi cumparam  în fiecare an pasta de macese de la o doamna. Obtinerea acestei paste de maceşe din care se face gemul este un procedeu foarte îndelungat şi anevoios. Doamna respectiva are o maşina speciala cu care obtine aceasta pasta. In principiu procedeul este...

Pui cu legume la pungă

In Pui la 26 Oct 2013

Puiul l-am curatat si l-am frecat cu zeama de lamâie si ulei.Zeama de lamâie îl va fragezi foarte bine. Am pus apoi sare,piper,boia si în interior si în exterior. In interiorul puiului am pus doua bucati de lamâie,morcovi , 2 caţei de usturoi,o crenguta...

Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine

In Dulciuri la 20 Oct 2013

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pastrat o lingurita de zahar pentru drojdie. Am facut o adancitura în faina,am pus lingurita de zahar,drojdia uscata si apa calduta. Am amestecat usor tragând si putina faina. Am lasat...

Afisate 211 - 240 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]