De fapt sunt nişte plăcinţele foarte subţiri cu ceapă verde,foarte potrivite cu iaurt ori smântâna.Se prepara foarte uşor ,ideale pentru o zi de post(fara iaurt bineînţeles).
Faina am amestecat-o cu sarea,am pus apa calduta si am framantat un aluat elastic.
Spre final am adaugat si cele doua linguri de ulei,astfel aluatul se va desprinde foarte usor de vas.
Am lasat aluatul sa se odihneasca jumatate de ora.
Am împartit aluatul în patru bucati.daca doriti sa le faceti mai mici,împartiti în mai multe bucati.
Fiecare bucata am întins-o într-o foaie foarte subtire,am uns cu ulei si am presarat ceapa verde si mararul tocate fin.
Am rulat apoi foaia,dupa care am facut un melc.
Am întins apoi melcul format într-o foaie foarte subtire.
Nu e problema daca se mai rupe pe alocuri.
Le-am copt în tigaie pe ambele parti.
Se pot coace fara ulei,dar daca doriti puteti sa puneti foarte putin ulei în tigaie.
Le-am servit cu iaurt.