publicat la 02.04.2016
publicat la 12.03.2016
publicat la 31.08.2014
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Macrou in sos de rosii la cuptor
Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele. Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati, cam o treime din peste bucata. Apoi am rasnit sare si piper cu...
Macrou in sos picant
Se curata macroul de intestine, se spala, se indeparteaza capul si sira spinarii! Se pregateste o marinata intr-un castron nemetalic din cateva linguri de ulei, asa cat sa acopere putin macroul, sare, piper, cimbru uscat, o lingura de zeama de lamaie, si putin praz taiat rondele. Se lasa...
Macrou in vasul de lut
Vasul de lut se scufunda 10 minute in apa rece, apoi se scurge si se zvanta putin. Spanacul proaspat se spala bine sub jet de pa rece, apoi se opareste in apa cu sare. Se aseaza spanacul pe fundul vasului de lut.Se rasneste peste el sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi. Pestii se spala,...
Dorada regala cu legume
Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi. Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.Se lasa asa la rece 10-15 minute.Apoi se scurge si partea de file se da prin...
Stiuculite cu legume la cuptor
Se curata pestii , se spala bine , se freaca cu sare si se da un praf de piper.se aseaza in tava si se picura ulei peste ei.Se taie morcovul rondele si se imprastie peste pesti, ceapa solzisori la fel si bucatele de ardei.Se da la cuptor si pe la jumatatea timpului de coacere se pune si pasta de...
Chinese food la mine acasa
Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan. Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina...
Merlucius Crocantus
Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe). Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar , 1/2 lingurita miere, 1 graunte de ustroi...
Scrumbie cu salvie la gratar
Scrumbia proaspata se curata bine si se spala ca orice peste, apoi se cresteaza pe partile laterale, se unge cu ulei de masline. Pe interior se aseaza un strat subtire de sare mare si o frunzulita de salvie.Se picura si in interior ulei de masline. Se pune pe gratar si se...
Cod pane cu mujdei de usturoi
Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau totusi un gust bun am tinut fileul in zeama de lamaie cu sare mare si cimbru uscat si cateva picaturi...
Tuna sandwich
Se face un aluat din iaurt, albusurile batute spuma cu sare si faina cat cuprinde. Se adauga unt cam cat o nuca. Se framanta si se intinde o foaie subtire. Se rastoarna conserva de ton in ulei (din care am scurs bine uleiul) in mijlocul foii de aluat. Se adauga deasupra 1 fir de...
Cod 007
Se taie fileul de cod in bastonase lunguiete si se inveleste in bacon , se prajeste in tigaie prins cu scobitori, se scoate, se scurge, se scot scobitorile.Se sareaza se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se aseaza intr-un vas mic de yena. Se fierb 2 cartofi facuti...
Calcan atlantic cu legume la cuptor
Se curata calcanul se indeparteaza capul, se da cu sare si piper si se unge cu putin ulei de masline cu aroma de lamaie sau daca nu aveti puneti si putina zeama de lamaie.Se unge un vas de yena lunguiet cu ulei.Se incinge cuptorul.Se aseaza pestele in vas.Se taia legumele bastonase...
Zacusca Pestisor
Se fierbe carnea de peste cu un praf de sare. Se scurge. Se paseaza. Separat calim ceapa tocata, morcovul ras, ardeiul tocat si grauntele de usturoi in uleiul de masline si putina zeama de supa strecurata.Apoi adaugati si pestele si amestecati.mai lasati putin.Cand e gata legata...
Dorada regala cu sos de ghimbir
Se iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase. Este un peste cu carne alba delicioasa. Se face o marinata din 5 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si...
Macrou vienez
Se curata pestele de intestine si se spala bine interiorul si exteriorul, apoi se despica pe jumatate pana aproape de coada si se apasa usor ca sa se desfaca bine.Se presara sare si piper, se umple cu ceapa tocata marunt, bucatele mici de unt sarat cu cimbru, bucatele de icre si deasupra...
File de fitofag cu sos Beurre Blanc
Pregatirea pestelui: se incinge o tigaie antiaderenta (tip Doubletta) si se pune la topit o lingurita de unt in o lingurita de ulei de susan/ masline.Apoi se aseaza fileurile de peste si se lasa la rumenit putin pe fiecare parte si deasupra lor presaram ceva ierburi aromate ce ne plac si neparat...