modules/forum/post.tpl

Crem of tartar

17.06.2012 / 17:48

Nick: tiphys
Bucataras incepator
Bucataras din: 19.09.2011
Retete: 2
Scrie-i mesaj privat

Buna, zilele trecute am vrut sa fac rahat turcesc, dar din toate ingredientele imi lipsea unul  si anume creme of tartar sau bitartrat de potasiu. Stiti cumva de unde se poate cumpara  chestia asta? 

Multumesc mult !

Citeaza

24.06.2012 / 22:58

Nick: miha
Bucataras Suprem
Bucataras din: 24.03.2009
Retete: 1130
Scrie-i mesaj privat

Nu stiu de unde se poate cumpara, chiar n-am vazut... ori n-am dat importanta prea mare... Dar stiu ca se poate inlocui cu sare de lamaie, o varianta mai la indemana, as zice.

Citeaza

09.01.2013 / 22:43

Nick: bucataria_cu_mirodenii
Bucataras incepator
Bucataras din: 23.09.2012
Retete: 99
Scrie-i mesaj privat

miha a spus:

Nu stiu de unde se poate cumpara, chiar n-am vazut... ori n-am dat importanta prea mare... Dar stiu ca se poate inlocui cu sare de lamaie, o varianta mai la indemana, as zice.

Stiu eu un site unde am cumparat si eu, am folosit pentru bezele: www.pastadevanilie.ro

Citeaza

12.01.2013 / 09:37

Nick: ionela2682
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.02.2010
Retete: 362
Scrie-i mesaj privat

Crema de tartar este forma de pudră de acid tartric, o substanță care se face, la partea de jos a butoaielor de vin atunci când acesta fierbe. Se adaugă la rețete pentru trei motive:

• pentru a stabiliza albușuri de ou (atunci când le mixam pentru bezea)
  • de a acționa ca un agent de dospire în cookie-uri și alte bunatati coapte (atunci când este folosit în combinație cu bicarbonat de sodiu)
  • pentru a face glazura si glazura cremoasa (aceasta previne cristalizarea zahărului )

Cu ce-l putem inlocui

Dacă nu aveți nici o crema de tartru in camara , puteți utiliza una dintre aceste substitute:

Pentru a bate albușuri de ou - utilizeze o cantitate egală de oțet alb sau suc de lamaie, sau omite crema de tartru în întregime

Ca un agent de dospire - înlocuiți bicarbonat de sodiu si crema de tartru în rețeta cu praful de copt. O lingurita de praf de copt înlocuiește lingurita 1/3 din bicarbonat de sodiu si lingurita crema de 2/3 din tartru

Pentru glazura - lasa crema de tartru afară. Nu este necesară înlocuirea

frugalliving.about.com/od/makeyourowningredients/qt/Cream-Of-Tartar-Substitute.htm

Citeaza

07.08.2022 / 02:00

Nick: killersmile
Bucataras incepator
Bucataras din: 05.08.2022
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

tiphys a spus:

Buna, zilele trecute am vrut sa fac rahat turcesc, dar din toate ingredientele imi lipsea unul  si anume creme of tartar sau bitartrat de potasiu. Stiti cumva de unde se poate cumpara  chestia asta?     Multumesc mult !

Awesome site i love it keep posting more!  small bathroom remodel

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT