Fisticul e la mare căutare în această perioadă.
L-am adus într-o salată tare bună și răcoroasă.
Spor și poftă bună!
Țelina, mărul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină.
Se adaugă zeama de la lămâie ca să nu se oxideze ingredientele.
Pentru maioneză se pune într-un bol înalt oul, uleiul, muștarul și zeama de lămâie, se folosește mixer-ul vertical.
Acesta se introduce în vasul cu ingredientele pentru maioneză, până ajunge la baza lui, apoi se începe mixarea cu viteză mare, fără a se mișca la început cât să se formeze maioneza.
Apoi se ridică ușor până se ajunge la suprafața uleiului și este formată maioneza.
Se pune maioneză după gust în amestecul de rădăcionoase și măr. Se adaugă fisticul mărunțit și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Salata se finisează cu un strat subțire de maioneză și fistic mărunțit. Spor și poftă bună!