![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
carnede vita frageda
02.01.2013 / 21:54
de multe ori am gatit carne de vita insa niciodata nu a iesit frageda.uneori te doare dantura de tare ce este :)) .cum facem ca si friptura din carne de vita sa fie frageda? mie nu imi place in singe... :(
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de caroline
Ultima editare: 02.01.2013 21:55:03
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
02.01.2013 / 22:18
eu cred ca doar marinarea carnii in prealabil o face frageda
pentru carnea de vita vinul rosu nu trebuie sa lipseasca din marinada, si sa stea multe ore in amestecul preparat
din cate imi amintesc... este aici pe site o metoda faina de a gati carnea de vita
o caut si pun link-ul
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de gaby_d
Ultima editare: 02.01.2013 22:19:59
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
03.01.2013 / 20:54
Citeazagaby_d a spus:
eu cred ca doar marinarea carnii in prealabil o face frageda pentru carnea de vita vinul rosu nu trebuie sa lipseasca din marinada, si sa stea multe ore in amestecul preparat din cate imi amintesc... este aici pe site o metoda faina de a gati carnea de vita o caut si pun link-ul
... mersi Gaby
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
04.01.2013 / 14:30
Citeaza
Mierea fragezeste tare carnea :) Am aflat asta de curand :) Am testat si functioneaza. Si cand o fierbem daca adaugam o lingurita de miere devine foarte frageda.
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
06.01.2013 / 21:12
Citeazacaroline a spus:
multumesc mult insa mierea nu o suport deloc :(
Trebuie sa o lasi la marinat cateva ore(2-3) in ulei de masline,vin rosu si condimente
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
09.01.2013 / 20:59
Citeazacaroline a spus:
de multe ori am gatit carne de vita insa niciodata nu a iesit frageda.uneori te doare dantura de tare ce este :)) .cum facem ca si friptura din carne de vita sa fie frageda? mie nu imi place in singe... :(
Depinde ce bucata de carne cumperi! Asta am invatat-o tot in Grecia! Exista carne care e tare si nu e ptr prajit dar e foarte gustoasa ptr sos rosu facuta la oala minut, apoi ptr gratar e muschiuletul care nu trebuie sa o lasi prea mult ptr ca se intareste!!!! Trebuie la foc foarte mic si intoarsa si cel mai important NU intepa carnea ptr ca iese toata zeama si iar se intareste! Ptr gratar mai poti folosi "faux filet" muschiuletul fals in traducere, si o alta bucata care se numeste "pavé" nu stiu exact denumirea sau portiunea de unde e, dar o voi cauta si iti voi zice. Si cotletele sunt fragede, eu de fiecare data le las cu cateva ore inainte sa le gatesc sau cu o seara inainte la macerat in ulei de masline, sare, piper si oregano, si cum am mai zis, NU trebuie mult fripta, asta o intareste!
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
09.01.2013 / 21:02
Citeazadoralinda72 a spus:
Depinde ce bucata de carne cumperi! Asta am invatat-o tot in Grecia! Exista carne care e tare si nu e ptr prajit dar e foarte gustoasa ptr sos rosu facuta la oala minut, apoi ptr gratar e muschiuletul care nu trebuie sa o lasi prea mult ptr ca se intareste!!!! Trebuie la foc foarte mic si intoarsa si cel mai important NU intepa carnea ptr ca iese toata zeama si iar se intareste! Ptr gratar mai poti folosi "faux filet" muschiuletul fals in traducere, si o alta bucata care se numeste "pavé" nu stiu exact denumirea sau portiunea de unde e, dar o voi cauta si iti voi zice. Si cotletele sunt fragede, eu de fiecare data le las cu cateva ore inainte sa le gatesc sau cu o seara inainte la macerat in ulei de masline, sare, piper si oregano, si cum am mai zis, NU trebuie mult fripta, asta o intareste!
Depinde ptr ce vrei sa faci cu carnea! Cel mai bine, cand mergi la macelar, explicai ptr ce iti trebuie si el o sa iti aleaga carnea, asa am invatat si eu, cel mai bun sfat il iei de la macelar, si cum esti in italia, el stie sa iti zica in italiana ptr ca asa mi se intampla mie, stiu ce carne sa cer cand sunt in grecia, dar habar n-am in romana, ptr ca nu am gatit niciodata in tara! :)
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
09.01.2013 / 23:30
Citeazadoralinda72 a spus:
Depinde ptr ce vrei sa faci cu carnea! Cel mai bine, cand mergi la macelar, explicai ptr ce iti trebuie si el o sa iti aleaga carnea, asa am invatat si eu, cel mai bun sfat il iei de la macelar, si cum esti in italia, el stie sa iti zica in italiana ptr ca asa mi se intampla mie, stiu ce carne sa cer cand sunt in grecia, dar habar n-am in romana, ptr ca nu am gatit niciodata in tara! :)
mersi Dora >:D<
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
17.01.2013 / 08:03
Citeaza
Eu o pun la marinat în bere, indicat ar fi berea neagră, cu foiae de dafin, boane de piper, cimbru și ulei de măsline, de cu seara. Și cum spune Dora, nu trebuie prăjită mult, sau dacă e bucată mare o prepar în vasul roman. Baftă!
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
10.02.2013 / 18:03
Citeazadoralinda72 a spus:
Depinde ce bucata de carne cumperi! Asta am invatat-o tot in Grecia! Exista carne care e tare si nu e ptr prajit dar e foarte gustoasa ptr sos rosu facuta la oala minut, apoi ptr gratar e muschiuletul care nu trebuie sa o lasi prea mult ptr ca se intareste!!!! Trebuie la foc foarte mic si intoarsa si cel mai important NU intepa carnea ptr ca iese toata zeama si iar se intareste! Ptr gratar mai poti folosi "faux filet" muschiuletul fals in traducere, si o alta bucata care se numeste "pavé" nu stiu exact denumirea sau portiunea de unde e, dar o voi cauta si iti voi zice. Si cotletele sunt fragede, eu de fiecare data le las cu cateva ore inainte sa le gatesc sau cu o seara inainte la macerat in ulei de masline, sare, piper si oregano, si cum am mai zis, NU trebuie mult fripta, asta o intareste!
Ai dreptate exact asa se face.In functie de ce vrei sa gatesti iti alegi carnea.Fie de pe sold, muschi,insa la noi macelarii nu prea te ajuta.Aici in Portugalia ii spui ce vrei sa gatesti si el iti alege carnea ,o curata,o portioneza,stie exact grosimea si marimea.Una e carnea pt gratar,alta pt fiert si alta pt prajit.
![](/templates/default/images/forum/corner_right_titlu.jpg)
11.02.2013 / 15:12
CiteazaMirela_Tilvescu a spus:
Ai dreptate exact asa se face.In functie de ce vrei sa gatesti iti alegi carnea.Fie de pe sold, muschi,insa la noi macelarii nu prea te ajuta.Aici in Portugalia ii spui ce vrei sa gatesti si el iti alege carnea ,o curata,o portioneza,stie exact grosimea si marimea.Una e carnea pt gratar,alta pt fiert si alta pt prajit.
Exact, asa si la noi, ti-o curata si taie cum vrei!