modules/forum/post.tpl

carnede vita frageda

02.01.2013 / 21:54

Nick: caroline
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 09.11.2011
Retete: 703
Scrie-i mesaj privat

 de multe ori am gatit carne de vita insa niciodata nu a iesit frageda.uneori te doare dantura de tare ce este :)) .cum facem ca si friptura din carne de vita sa fie frageda? mie nu imi place in singe... :(

Acest mesaj a fost modificat de caroline
Ultima editare: 02.01.2013 21:55:03

Citeaza

02.01.2013 / 22:18

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

eu cred ca doar marinarea carnii in prealabil o face frageda

pentru carnea de vita vinul rosu nu trebuie sa  lipseasca din marinada, si sa stea multe ore in amestecul preparat

din cate imi amintesc... este aici pe site o metoda faina de a gati carnea de vita

o caut si pun link-ul

Acest mesaj a fost modificat de gaby_d
Ultima editare: 02.01.2013 22:19:59

Citeaza

02.01.2013 / 22:23

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

03.01.2013 / 20:54

Nick: caroline
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 09.11.2011
Retete: 703
Scrie-i mesaj privat

gaby_d a spus:

eu cred ca doar marinarea carnii in prealabil o face frageda pentru carnea de vita vinul rosu nu trebuie sa  lipseasca din marinada, si sa stea multe ore in amestecul preparat din cate imi amintesc... este aici pe site o metoda faina de a gati carnea de vita o caut si pun link-ul

 ... mersi Gaby 

Citeaza

04.01.2013 / 14:30

Nick: elizahorj
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.01.2013
Retete: 3
Scrie-i mesaj privat

 Mierea fragezeste tare carnea :) Am aflat asta de curand :) Am testat si functioneaza. Si cand o fierbem daca adaugam o lingurita de miere devine foarte frageda.

Citeaza

04.01.2013 / 21:11

Nick: caroline
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 09.11.2011
Retete: 703
Scrie-i mesaj privat

 multumesc mult insa mierea nu o suport deloc :(

Citeaza

06.01.2013 / 21:12

Nick: gurita_ta2005
Bucataras Suprem
Bucataras din: 01.06.2011
Retete: 1157
Scrie-i mesaj privat

caroline a spus:

 multumesc mult insa mierea nu o suport deloc :(

Trebuie sa o lasi la marinat cateva ore(2-3) in ulei de masline,vin rosu si condimente

Citeaza

09.01.2013 / 20:59

Nick: doralinda72
Bucataras incepator
Bucataras din: 13.03.2011
Retete: 197
Scrie-i mesaj privat

caroline a spus:

 de multe ori am gatit carne de vita insa niciodata nu a iesit frageda.uneori te doare dantura de tare ce este :)) .cum facem ca si friptura din carne de vita sa fie frageda? mie nu imi place in singe... :(

 Depinde ce bucata de carne cumperi! Asta am invatat-o tot in Grecia! Exista carne care e tare si nu e ptr prajit dar e foarte gustoasa ptr sos rosu facuta la oala minut, apoi ptr gratar e muschiuletul care nu trebuie sa o lasi prea mult ptr ca se intareste!!!! Trebuie la foc foarte mic si intoarsa  si cel mai important NU intepa carnea ptr ca iese toata zeama si iar se intareste! Ptr gratar mai poti folosi "faux filet" muschiuletul fals in traducere, si o alta bucata care se numeste "pavé" nu stiu exact denumirea sau portiunea de unde e, dar o voi cauta si iti voi zice. Si cotletele sunt fragede, eu de fiecare data le las cu cateva ore inainte sa le gatesc sau cu o seara inainte la macerat in ulei de masline, sare, piper si oregano, si cum am mai zis, NU trebuie mult fripta, asta o intareste!

Citeaza

09.01.2013 / 21:02

Nick: doralinda72
Bucataras incepator
Bucataras din: 13.03.2011
Retete: 197
Scrie-i mesaj privat

doralinda72 a spus:

 Depinde ce bucata de carne cumperi! Asta am invatat-o tot in Grecia! Exista carne care e tare si nu e ptr prajit dar e foarte gustoasa ptr sos rosu facuta la oala minut, apoi ptr gratar e muschiuletul care nu trebuie sa o lasi prea mult ptr ca se intareste!!!! Trebuie la foc foarte mic si intoarsa  si cel mai important NU intepa carnea ptr ca iese toata zeama si iar se intareste! Ptr gratar mai poti folosi "faux filet" muschiuletul fals in traducere, si o alta bucata care se numeste "pavé" nu stiu exact denumirea sau portiunea de unde e, dar o voi cauta si iti voi zice. Si cotletele sunt fragede, eu de fiecare data le las cu cateva ore inainte sa le gatesc sau cu o seara inainte la macerat in ulei de masline, sare, piper si oregano, si cum am mai zis, NU trebuie mult fripta, asta o intareste!

 Depinde ptr ce vrei sa faci cu carnea! Cel mai bine, cand mergi la macelar, explicai ptr ce iti trebuie si el o sa iti aleaga carnea, asa am invatat si eu, cel mai bun sfat il iei de la macelar, si cum esti in italia, el stie sa iti zica in italiana ptr ca asa mi se intampla mie, stiu ce carne sa cer cand sunt in grecia, dar habar n-am in romana, ptr ca nu am gatit niciodata in tara! :)

Citeaza

09.01.2013 / 23:30

Nick: caroline
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 09.11.2011
Retete: 703
Scrie-i mesaj privat

doralinda72 a spus:

 Depinde ptr ce vrei sa faci cu carnea! Cel mai bine, cand mergi la macelar, explicai ptr ce iti trebuie si el o sa iti aleaga carnea, asa am invatat si eu, cel mai bun sfat il iei de la macelar, si cum esti in italia, el stie sa iti zica in italiana ptr ca asa mi se intampla mie, stiu ce carne sa cer cand sunt in grecia, dar habar n-am in romana, ptr ca nu am gatit niciodata in tara! :)

 mersi Dora >:D<

Citeaza

09.01.2013 / 23:48

Nick: Bunica
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 18.12.2008
Retete: 687
Scrie-i mesaj privat

 o tii cateva ore in lapte dulce.

Citeaza

17.01.2013 / 08:03

Nick: panacris
Bucataras Suprem
Bucataras din: 08.02.2011
Retete: 1579
Scrie-i mesaj privat

Eu o pun la marinat în bere, indicat ar fi berea neagră, cu foiae de dafin, boane de piper, cimbru și ulei de măsline, de cu seara. Și cum spune Dora, nu trebuie prăjită mult, sau dacă e bucată mare o prepar în vasul roman. Baftă!

Citeaza

10.02.2013 / 18:03

Nick: Mirela_Tilvescu
Bucataras incepator
Bucataras din: 17.06.2012
Retete: 31
Scrie-i mesaj privat

doralinda72 a spus:

 Depinde ce bucata de carne cumperi! Asta am invatat-o tot in Grecia! Exista carne care e tare si nu e ptr prajit dar e foarte gustoasa ptr sos rosu facuta la oala minut, apoi ptr gratar e muschiuletul care nu trebuie sa o lasi prea mult ptr ca se intareste!!!! Trebuie la foc foarte mic si intoarsa  si cel mai important NU intepa carnea ptr ca iese toata zeama si iar se intareste! Ptr gratar mai poti folosi "faux filet" muschiuletul fals in traducere, si o alta bucata care se numeste "pavé" nu stiu exact denumirea sau portiunea de unde e, dar o voi cauta si iti voi zice. Si cotletele sunt fragede, eu de fiecare data le las cu cateva ore inainte sa le gatesc sau cu o seara inainte la macerat in ulei de masline, sare, piper si oregano, si cum am mai zis, NU trebuie mult fripta, asta o intareste!

Ai dreptate exact asa se face.In functie de ce vrei sa gatesti iti alegi carnea.Fie de pe sold, muschi,insa la noi macelarii nu prea te ajuta.Aici in Portugalia ii spui ce vrei sa gatesti si el iti alege carnea ,o curata,o portioneza,stie exact grosimea si marimea.Una e carnea pt gratar,alta pt fiert si alta pt prajit.

Citeaza

11.02.2013 / 15:12

Nick: doralinda72
Bucataras incepator
Bucataras din: 13.03.2011
Retete: 197
Scrie-i mesaj privat

Mirela_Tilvescu a spus:

Ai dreptate exact asa se face.In functie de ce vrei sa gatesti iti alegi carnea.Fie de pe sold, muschi,insa la noi macelarii nu prea te ajuta.Aici in Portugalia ii spui ce vrei sa gatesti si el iti alege carnea ,o curata,o portioneza,stie exact grosimea si marimea.Una e carnea pt gratar,alta pt fiert si alta pt prajit.

 Exact,  asa si la noi, ti-o curata si taie cum vrei!

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]