ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete / Dulciuri

Portocale umplute

In Prajituri la 10 Ian 2010

  Portocalele se spala bine.  Se iau portocalele pe rand, una cate una,  si se taie un capacel deasupra. Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor) Miezul de portocala se toaca marunt. Se amesteca cu nuca...

Prajitura cu foi de miere

In Prajituri la 5 Ian 2010

   Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul. Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie. Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot. Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca...

tort cu crema de vanilie si crema de visine

In Torturi la 5 Ian 2010

  Prepararea cremei: Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase. Apoi se toarna laptele mixand bine. Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a...

Fursecuri cu ciocolata/ cu stafide

In Prajituri la 5 Ian 2010

  Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana cand incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se adauga ouale si se mixeaza bine pana cand nu se mai simte deloc zaharul. Apoi se adauga faina treptat treptat pentru a nu face cocoloase. Daca sunt ouale mari se mai adauga un pic...

Bombite de ciocolata cu visine

In Prajituri la 5 Ian 2010

  La foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine. Cand s-a topit untul se adauga amidonul avand grija sa nu faci cocoloase. Se adauga si zaharul pudra...

Alba ca zapada

In Prajituri la 5 Ian 2010

  Prepararea cremei: Se incepe cu crema pentru ca trebuie sa fie rece. 800 ml lapte, din litrul pe care-l avem, se fierbe cu zaharul. Separat, pana fierbe laptele, se amesteca faina cu restul de lapte rece. Se amesteca bine fara sa faca cocoloase. Dupa ce a fiert laptele...

Chec cu glazura de ciocolata si nuci

In Prajituri la 5 Ian 2010

  Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza. Albusurile se bat spume cu un praf de sare. In compozitia de galbenus cu un se pune treptat faina alternant cu albusul batut spuma. Se amesteca de jos in...

prajitura cu crema de lapte si glazura de ciocolata

In Prajituri la 5 Ian 2010

  Prepararea blatului: Intr-un bol de plastic de pun ouale si le lasam sa ajunga la temperatura camereim, asta-n cazul in care ele sunt reci.  Apoi mixam oarte bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul. Se mixeaza pana nu se mai simte zaharul de loc iar ouale si-au dublat...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 7 Dec 2009

    Se pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a carameliza zaharul.  Cand zaharul s-a topit se inclina cratita dintr-o parte in alta pentru a...

Reteta de preparare a papanasilor

In Prajituri la 5 Dec 2009

  Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun  ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea...

Clatite cu bere

In Prajituri la 5 Dec 2009

  Faina se amesteca cu laptele caldut batand bine bine cu telul pentru a nu face cocoloase. Se adauga si berea la fe mixand bine pentru a se omogeniza bine. O sa fie un aluat mai tare deocamdata. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se incorporeaza in restul compozitiei. Peste aluatul...

Tiramisu, reţetă originală

In Prajituri la 5 Dec 2009

  Tiramisu reţetă originală Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita. Se separa galbenusurile de albusuri. Se  freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi galbenusurile iar zaharul este topit. Treptat se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca bine...

Prajitura cu gem si nuca

In Prajituri la 15 Noi 2009

  Prepararea blatului: Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura....

Placinta de dovleac

In Prajituri la 25 Oct 2009

Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati si se da pe razatoarea mare. Perele si gutuia se spala bine si se dau pe razatoare si ele. Se amesteca dovleacul cu perele, gutuia si zaharul. Intr-o tigaie sau cratita se pun 2 linguri cu unt la topit. Se pune la calit in untul...

dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice

In Dulceata / Gem la 23 Oct 2009

daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu...

Rulada cu crema de ciocolata

In Prajituri la 21 Oct 2009

Crema: Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase.  Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt /margarina si se amesteca pana se topeste untul...

Tarta cu mere

In Prajituri la 20 Oct 2009

Intr-o forma rotunda (tigaita mea are diametru 20 cm.. sa nu fie forma de tort detasabila pt ca o sa curga caramelul) se pun cateva linguri de zahar, in functie de cat mult caramel vrei, eu am pus 5 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se caramelizeaza zaharul si se intinde pe peretii...

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA

In Prajituri la 15 Oct 2009

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaoa, esenta de rom si praful de copt si se bate bine. Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180...

Prajitura de branza cu iz de ciocolata

In Prajituri la 14 Sep 2009

  Aluatul: Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga  peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust....

Tarta capsunata

In Prajituri la 14 Sep 2009

Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti. Se ia de pe foc si se lasa la racit....

Afisate 91 - 110 din 110 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]