ionix

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 03.09.2009

RETETE353
PRIETENI158
Retete / Dulciuri

Chec marmorat

In Prajituri la 20 Apr 2010

  Untul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul. Se adauga laptele si galbenusurile treptat. Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care am pus praful de copt, pentru a nu face cocoloase. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare...

Pască tradiţională

In Prajituri la 20 Apr 2010

Prepararea aluatului: Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar. Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert. Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un pic, si se amesteca bine pentru a nu...

Prăjitură de căpşuni

In Prajituri la 20 Apr 2010

Prepararea foilor: Laptele se amesteca cu zaharl si zaharul vanilat iar apoi batem cu un tel sa se topeasca zaharul. Adaugam ouale, unul cate unul, si uleiul amesteand bine cu telul. Punem praful de sare, amoniacul si amestecam bine. Se adauga faina usor, suficientacat sa facem un...

Prăjitură Negresă

In Prajituri la 9 Apr 2010

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao. Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit. Din compozitia de lapte pui 20 de linguri intr-un bol si adaugi restul de 2 linguri cu cacao. Amestecul cu restul de cacao se...

Tort bărzan

In Torturi la 8 Apr 2010

  Am cumparat blaturile pentru ca m-as fi ars daca as fi copt atatea foi… Tortul are in jur de 6 kg.   Prepararea cremei: Galbenusurile se freaca bine zu zaharul, zaharul vanilat si faina. Peste turnam 500 ml din lapte, care sa fie un pic caldut. Restul...

Tort de cioco-ness

In Torturi la 8 Apr 2010

Untul se freaca bine impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. galbenusurile se freaca cu un praf de sare si se adauga peste unt. Adaugam nucile pisate bine si iar amestecam bine. Punem  nessul, cacaoa si romul amestecand bine bine. Pe un platou asezam un rand de biscuiti,...

Colac cu branza

In Prajituri la 8 Apr 2010

aluatul se gaseste aici:  http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul. Ouale se bat bine...

Cozonac traditional pufos

In Prajituri la 7 Apr 2010

zaharul se pune pe foc impreuna cu laptele pana se topeste zaharul si se da la racit pana devine caldut. Galbenusurile se freaca cu o lingurita cu sare. Se face maiaua, drojdia se pune intr-un bol cu putina faina si zahar si se framanta cu putin lapte caldut. Untul se pune la...

Raffaello ~1~

In Prajituri la 7 Apr 2010

  Untul se lasa la temperature camerei si se rupe in bucatele. Se pune zaharul si zaharul vanilat iar apoi se pune peste unt. Se freaca bine pana se topeste zaharul iar apoi se adauga nuca si napolitanele. Din compozitia rezultata se fac niste mingiute care se dau prin nuca de...

Chiroşte aka colţunaşi

In Prajituri la 23 Mar 2010

  -Din ingredientele date se face un aluat normal iar apa se pune putin cate putin, in functie de cum simti la mana aluatul.   -Branza se amesteca cu ouale batute si cu zaharul.   Pe o planseta curata punem putina faina si intindem o foaie. Taiem foaia in...

Cremă de brânză şi căpşuni

In Dulciuri la 23 Mar 2010

Untul se freaca bine, impreuna cu zaharul brun, pana cand se topeste zaharul. Daca branza este zemoasa o lasam la scurs intr-o sita. Peste untul frecat adaugam branza si batem rapid cu mizerul pana se incorporeaza bine. Separat mixam capsunile sau le taiem marunt marunt, dupa preferinte....

Prăjitură de banane cu pepene galben

In Prajituri la 7 Mar 2010

  Prepararea blatului: Ouale se bat,   impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste. Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus....

Şarlotă de banane cu pere- desert de post

In Prajituri la 6 Mar 2010

  Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect. Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se...

Yogurt waffles

In Prajituri la 4 Mar 2010

Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, treptat, si apoi apa minerala, putin cate putin. Se amesteca bine ingredientele iar separate amestecam faina cu: bicarbonatul, sarea si praful de copt. Amestecul de faina se pune peste cel de iaurt, putin cate...

Mini-tarte din făină integrală cu cremă de ciocolată

In Prajituri la 1 Mar 2010

Prepararea aluatului: Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus. Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile si iaurtul amestecandu-se bine. Albusurile se...

Tort de mere

In Torturi la 26 Feb 2010

Eu am facut un tort mai mare, pe lung, si de aceea am aceste cantitati. Se alege o tava mai inalta in care se pune zaharul brun la carmelizat. Zaharul se caramelizeaza la foc iute, de aceea trebuie sa stam langa tava sis a invartim intruna pentru a se caramelize uniform. Dupa ce am...

Prăjitura Deşteaptă cu citrice

In Prajituri la 24 Feb 2010

Fructele le spalam bine si facem un fresh  din ele, fara pulpa. Eu am avut cam 100 ml de fresh de citrice. Laptele se amesteca cu: freshul de fructe, zaharul, untul si se pune la foc mic pana se topeste untul.. Se amesteca bine cu telul cat timp se topeste untul pentru...

Măr în sos de caramel à la Ionix

In Prajituri la 22 Feb 2010

Marul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii. Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la   caramelizat. Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam pentru a se omogeniza. Dupa ce am incorporate untul in caramel, adaugam iaurtul si amestecam...

Prăjitură cu brânză şi cremă de fanta

In Prajituri la 20 Feb 2010

Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat ½   din fanta si se amesteca bine. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot...

Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide

In Prajituri la 20 Feb 2010

Ouale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se adauga si uleiul usor. Se adauga coaja de lamaie si iaurtul si se amesteca bine. Faina, amestecata cu...

Chec cu unt si lamaie

In Prajituri la 15 Feb 2010

Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei. Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile. Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie. Separat,...

Ştrudel cu mere

In Prajituri la 14 Feb 2010

Merele se spală bine, se dau pe răzătoare- pe ochiurile mari- şi se amestecă cu cele 4 linguri cu zahăr şi cu scortişoara. Între timp, punem la topit untul şi peste unt punem merele la călit. Se lasă la călit circa 10 minute, până se topeşte zahărul, iar apoi...

Prăjitură cu ness

In Prajituri la 12 Feb 2010

200 de grame din unt, care trebuie să fie foarte moale, se amestecă cu două linguri cu miere, până se vor încorpora foarte bine. Între timp punem ciocolata la topit împreună cu restul de unt iar când s-a topit adăugăm nesul amestecând bine până...

Prajitura cu rahat si lamaie

In Prajituri la 6 Feb 2010

  Prepararea aluatului: Se bate oul cu zaharul si un praf de sare. Se face maiaua din drojdie cu apa calduta si o lingurita de zahar. Peste ou, se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga si apa minerala si maiaua, amestecandu-se bine bine. Se toarna faina, cate un...

Mini-placinta pufoasa cu branza

In Prajituri la 5 Feb 2010

  Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si zahar, o sa-si dubleze volumul. Apoi, se pune uleiul peste oua si se amesteca bine. Se pune faina cat cuprinde iar daca iese prea vascos mai adaugam putin ulei si framantam. Umplutura o formam amestecand bine ingredientele date....

Prăjitura "hora unirii"

In Prajituri la 4 Feb 2010

 Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste. Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar. Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase. ¾ din aluatul rezultat se...

Mini-langosi cu branza

In Prajituri la 28 Ian 2010

  Prepararea aluatului: Mai intai facem maiaua. Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar. Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de faina. Lasam pana cand drojdia se topeste toata. Dupa aceea punem faina intr-un bol mare, face o...

Pancakes

In Prajituri la 19 Ian 2010

  Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat. Intre timp se pune untul la topit. Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit un pic.  Apoi untul topit se pune peste restul compozitiei mixand bine. Se adauga faina, care a fost...

Birthday cake

In Torturi la 15 Ian 2010

  Prepararea cremei: Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine. Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana cand se leaga foarte bine crema. Se da la racit iar intre timp se freaca untul cu zaharul pudra si...

Bomboane Raffaello

In Prajituri la 10 Ian 2010

  Untul se scoate si se lasa la temperatura camerei. Apoi, frec untul cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul si se face ca o crema. Peste untul frecat cu zahar, se adauga laptele frac si freci din nou.  Cand s-a omogenizat compozitita se adauga nucile pisate si...

Afisate 61 - 90 din 110 retete    

Postari recente

publicat la 18.11.2012

Mini-savarine

publicat la 10.08.2012

Cartofi în coajă umpluți

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]