publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Salată de boeuf cu porumb
Legumele se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu pieptul de pui, sare şi piper. După ce au fiert, se dau toate la răcit. Pieptul de pui se taie fâşii mărunte. Cartofii şi morcovii se taie cubuleţe, ţelina se aruncă. Murăturile se taie cubuleţe...
Salată de ton cu crutoane
Ceapa se taie foarte mărunt. Ceapa verde se taie rondele mici. Se amestecă toate ingredientele iar apoi se pune sare, piper, zeamă de lămâie şi oregano după gust. Nu se mai pune alt ulei pentru că vom folosi uleiul în care a stat tonul. Crutoanele se pun...
Salată de vinete
Vinetele din congelator se pun la scurs şi se scurg foarte bine, ele lasă destul de multă apă. Se pun vinetele într-un bol şi se mixează cu puţin ulei. Se adaugă gălbenuşul şi frecăm în continuare, adăugând câte puţin ulei din când în...
Salată de icre de crap cu griş
Eu am avut parte de icre proaspete. Le-am îndepartat frumos pieliţa şi apoi le-am pus la borcan cu sare şi ulei deasupra. Le-am lăsat două zile şi apoi le-am preparat. După cele două zile în care au stat la frigider, le punem să se scurgă bine pentru că au lăsat...
Salată de ton cu penne în sos de tomate
Incepem prin a fiebe pennele al dente si sa nu uitam sa le dam printr-un dus de apa rece. Separat face sosul. Amestecam pasta de tomate cu apa, uleiul si sosul de ardei iute. Toate aceste ingrediente le lasam la foc mic pana dau intr-un clocot. Sosul il punem peste penne si lasam la racit....
Salată de toamnă
Pe o planseta curata, dam varza prin cutitul special de varza sau se toaca fidelute cu un cutit. Se presara sare peste varza si se freaca bine iar apoi se pune intr-un bol. Se adauga: morcovul taiat rondele subtiri, ceapa taiata solzisor si mararul. Se face un dressing din:...
Salata de vinete cu iaurt~~ pentru dieta
Vinetele se coc, se decojesc pe un ziar cat sunt inca fierbinti si se pun in apa rece. Lasam vinetele in apa rece pana-si lasa amareala, cam doua ore, si apoi le punem la scurs. Dupa ce s-au scurs bine, le tocam cu tocatorul de lemn. Punem vinetele intr-un bol, punem un praf de...
e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita
Cartofii se curata de coaja, pastarnacul si morcovii se curata de coaja, telina se curata de coaja si pieptul se curata de piele. Toate cele enumerate se pun impreuna la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fost spalate bine. Maslinele verzi se taie marunt, la fel facem si...
Salata de penne cu ton
Pennele se fierb al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Morcovul se curata si se da pe razatoarea, pe ochiurile mici. Din cele doua galbenusuri si cele 100 ml ulei se face o maioneza. Peste maioneza se pun: usturoiul, mustarul, zeama de lamaie, iaurtul, sare, piper...
salata de pui
Pieptul de pui se spala si se fierbe bine in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert se da la racit si apoi se taie cubulete. Ciupercile se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs. Muraturile se taie cubulete si se pun la...
Salata de ciuperci
Ciupercile se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit. Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si...
Salata de beouf
Se pune la fiert pipetul de pui, dupa ce a fost spalat foarte bine, cu putina sare. Eu am pus si morcovii pentru c-am avut niste morcovi care fierbeau mai greu. Apoi se adauga cartofii curatati si spalati bine si telina. Dupa ce au fiert se dau la racit. Mazarea de la borcan,...
Salata de sfecla rosie cu hrean
Sfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla. Uneori o facem si coapta in cuptor. Daca o coaceti in cuptor o lasati in cuptor pana cand coaja s-a inmuiat si e un pic crocanta. Dupa ce a fiert sau copt se da la racit....