laylalala

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 15.02.2010

RETETE505
PRIETENI21
Retete / Dulciuri

Mere coapte lipicioase

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus. Pune cate 1 lingurita stafide in fiecare jumatate de mar, apoi presara nugaua, in mod egal.Deasupra pune bomboane spumante si da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat.

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima. Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie...

Mere caramel

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana cand siropul va capata culoarea caramelului.Adauga scortisoara si cateva picaturi de colorant alimenatar rosu si amesteca. Infige betisoarele de lemn in cele 6 mere apoi cufuda fiecare mar in...

Bulgari crocanti cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.Se pun albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele...

Bomboane de ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora...

Placintele cu mere si stafide

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Intr-un vas se amesteca oul cu faina, zaharul, bicarbonatul, scortisoara si esentele.Se toarna laptele si apa minerala incet, amestecand continuu pana se obtine un aluat omogen.Se adauga merele rase si stafidele si se amesteca. Se incinge o tigaie la foc potrivit.Se unge cu putin unt/margarina...

Reteta de preparare a papanasilor umpluti cu prune uscate aromate

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Reteta de preparare a papanasilor Prunele uscate se pun intr-un castron.Deasupra prunelor se toarna romul cu apa si se adauga batonul de scortisoara.Se acopera si se lasa sa stea cel putin 1 ora. Se bate untul cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu...

Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta

In Prajituri la 22 Apr 2010

Pentru clatite Incalzeste cuptorul la 180°. Amesteca toate ingredientele cu mixerul dupa care strecoara-l.Lasa amestecul sa se odihneasca 20 minute. Pentru a face clatitele, incalzeste o tigaie mare pe foc mediu.Pune putin ulei. Toarna 1 polonic din amestec in centrul tigaii, ridica...

Blini, clatite rusesti

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul topit si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 minute. Se...

Chec cu Nutella si alune de padure

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm. Se bate untul cu zaharul, ouale, faina, praful de copt, scortisoara si lapetele pana se obtine un aluat usor si pufos.Se toarna ¾ din aluat in tava, se imprastie deasupra 4 linnguri...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 22 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina. Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori...

Tortulete animate

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute. Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu zer, ulei, coaja rasa si zeama de lamaie.Inglobeaza amestecul cu faina si mixeaza-le pana la...

Muffins pufoase cu mere

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Se bate untul cu zaharul.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea si ghimbirul.Se adauga amestecul cu faina si zerul in amestecul cu unt si se mixeaza.Se inglobeaza merele taiate cubulete, apoi se imparte compozitia obtinuta intr-o tava de...

Biscuiti cu stafide

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Inmoaie stafidele in pa fierbinte timp de 10 minute apoi scurge-le bine. Intr-un vas, aemsteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.Adauga untul si amesteca pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Adauga 250 ml lapte si esenta de rom si...

Biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2010

Tapeteaza o tava cu foaie de copt.Bate untul cu zaharul.Adauga galbenusurile si amesteca.Adauga faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si pudra de cacao si amesteca.Adauga iaurtul si amesteca pana la omogenizare.Da aluatul la rece 15 minute. Intre timp incalzeste cuptorul la...

Sorbet de mere cu menta

In Dulciuri la 21 Apr 2010

Se topeste zaharul impreuna cu 150 ml apa, apoi se ia de pe foc, se adauga menta, se acopera si se lasa sa infuzeze 30 minute. Se strecoara siropul apoi se amesteca cu sucul de mere si zeama de lamaie.Se da compozitia la congelator pentru 3 ore.Dupa 3 ore, se scoate, se amesteca si se pune din...

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

In Prajituri la 19 Apr 2010

Pentru crema, se pun intr-o cratita, pe foc potrivit, zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de...

Tort cu mac

In Torturi la 18 Apr 2010

Pentru blat , se incinge cuptorul la 190⁰C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 20 cm diametru. Se bat galbenusurile cu zaharul, esentele si sarea pana cand devin pale la culoare. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza. Se adauga laptele si se mixeaza...

Cookies cu Nesquik si fulgi de ciocolata amaruie

In Prajituri la 16 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 200⁰C. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza bine.Se adauga sosul Nesquik si esentele de alune de padure si vanilie.In alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.Se inglobeaza...

Briose cu mar si ciocolata

In Dulciuri la 16 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele de vanilie,esenta de rom, laptele, merele rase si zeama de lamaie.Intr-un alt vas se amesteca faina...

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

In Dulciuri la 16 Apr 2010

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de 10 minute....

Chec cu miere si migdale crocante

In Prajituri la 12 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec. Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de portocala.Intr-un alt vas, amesteca faina cu biacrbonatul, praful de copt si scortisoara.Adauga aceasta...

Pudding din panettone cu caramel si ciocolata

In Prajituri la 10 Apr 2010

Pentru caramel, pune intr-o cratita zaharul cu apa fierbinte si lasa sa fiarba pana cand se va obtine o culoare inchisa a caramelului, aprox. 20 minute.Dupa acesta, toarna repede caramelul intr-un vas termorezistent de aprox. 1,5 litri, rotind apoi usor vasul pentru a fi imbracat in caramel....

Bombonele din resturi

In Dulciuri la 10 Apr 2010

Se sfarama cat mai fin fursecurile si briosele.Intr-un vas se amesteca fursecurile si briosele sfaramitate cu 70 gr nuca de cocos, zaharul pudra, untul, esentele si laptele pana cand se omogenizeaza.Se da compozitia obtinuta la rece 1 ora. Dupa 1 ora, se scoate compozitia de la rece, se...

Briose de Paste

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu...

Cuiburi cu oua de Pasti

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. Se imparte fideaua in cele 12 locuri din tava.Se pune untul cu laptele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat bourbon intr-o cratita, pe foc potrivit.Se lasa sa fiarba pana cand untul s-a topit apoi se ia cratita de pe...

Briose cu animalute

In Prajituri la 4 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose. Intr-un vas, se bat galbenusurile cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si scortisoara macinata.Se adauga cele 2 plicuri cu puudding si praful de copt si se amesteca.Intr-un alt vas, se bat albusurile spuma cu...

Tort Iisus Hristos pe cruce

In Torturi la 4 Apr 2010

Pentru aluat, se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi rotunzi, una de 25 cm diametru si una de 15 cm diametru. Stafidele se pun intr-o cratita impreuna cu 100 ml sherry si 250 ml apa, apoi se acopera si se lasa pe foc 10 minute iar apoi se scurg si se pun...

Fursecuri de Paste

In Dulciuri la 4 Apr 2010

Se incinge cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si esenta de alune de padure.Se adauga oul si se amesteca.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu apoi se inglobeaza in amestecul cu unt, amestecandu-se...

Cookies cu ciocolata si cirese confiate

In Prajituri la 31 Mar 2010

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul si amesteca bine.Intr-un vas, bate frisca pana cand se intareste apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Adauga si faina, praful de copt si bicarbomatul de sodiu si amesteca.Inglobeaza cubuletelele de...

Afisate 211 - 240 din 257 retete    

Postari recente

publicat la 01.01.2012

Brownies cu crema

publicat la 01.01.2012

Pulpe de curcan umplute

publicat la 01.01.2012

Prajiturele de Craciun

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]