Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Rahatul il taiem in bucati lunguiete ca in...
Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam compozitia, dupa care treptat, adaugam si restul de lapte.
Turnam compozitia intr-o cratita si o punem...
Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat si le adaugam peste compozitia cu oua, amestecam...
Cartofii curatati ii punem la fiert.
Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa...
Intr-un bol se bat cu telul ouale cu zaharul, se adauga apoi laptele si faina si se obtine o compozitie nici prea consistenta (in acest caz se mai adauga putin lapte) nici prea fluida (se mai adauga putina faina).
La foc potrivit punem tigaia de clatite unsa cu putin ulei (eu folosesc un...
Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul).
Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava.
Odata cele doua etape finalizate, se umplu ardeii (si taiem felii potrivite de rosii pe care le punem capac la ardeiul...
Se taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate si borsul (eu folosesc borsul de la knorr).
Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam intr-un bol...
Cornulete pufoase umplute cu rahat
Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Rahatul il taiem in bucati lunguiete ca in...
Prajitura cu crema de ciocolata si biscuiti
Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam compozitia, dupa care treptat, adaugam si restul de lapte. Turnam compozitia intr-o cratita si o punem...
Prajitura cu nuca si sos de ciocolata
Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat si le adaugam peste compozitia cu oua, amestecam...
Musaca de cartofi cu carne de porc
Cartofii curatati ii punem la fiert. Intre timp, pregatim umplutura, punem la calit in ulei ceapa (tocata marunt), morcovul (dat prin razatoare), ardeiul (taiat cubulete), amestecam si lasam sa se rumeneasca putin. Adaugam in tigaie carnea tocata si mirodeniile si de asemenea lasam carnea sa...
Clatite cu ciocolata si banane
Intr-un bol se bat cu telul ouale cu zaharul, se adauga apoi laptele si faina si se obtine o compozitie nici prea consistenta (in acest caz se mai adauga putin lapte) nici prea fluida (se mai adauga putina faina). La foc potrivit punem tigaia de clatite unsa cu putin ulei (eu folosesc un...
Ardei umplut
Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul). Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Odata cele doua etape finalizate, se umplu ardeii (si taiem felii potrivite de rosii pe care le punem capac la ardeiul...
Ciorba de perisoare
Se taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate si borsul (eu folosesc borsul de la knorr). Intre timp pregatim perisoarele. Amestecam intr-un bol...