Mitinita

6

Bucataras
Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Articole

Cum se infasoara sarmalele

In Tehnici, la: 19 Ian 2012

Inainte sa trageti cu tunul:)) ar trebui sa stiti ca sunt si persoane care nu stiu cum se infasoara sarmalele. Una dintre ele a hotarat sa posteze articolul acesta, poate-poate ma sunt si alti necunoscatori. Sau suntem o specie rara? Cred ca in total am invartit si eu doua sarmale. Una a fost...

Cum se curata un avocado

In Tehnici, la: 15 Ian 2012

Am incercat metoda aceasta si functioneaza. Nici nu mai stiu cum curatam avocado inainte,dar probabil ca ii curatam coaja. Cumparati un avocado care nu e prea moale la atingere si nu are pete maroniii. Daca nu e copt,se poate pune intr-o punga de hartie. Dupa ce ati desfacut avocado si daca...

Cum se curata mango

In Tehnici, la: 15 Ian 2012

Am invatat si eu acum vreo 10 ani tehnica asta, dar mi-ar fi fost foarte greu sa explic numai in cuvinte cum se face. Nu curatati intai coaja, o sa va fie foarte greu de manipulat mangoul. Curatatand in acest fel, nu numai ca nu va murdariti pe maini, dar obtineti si cubulete uniforme. Cand...

Cum se taie o ceapa a la Gordon Ramsay

In Tehnici, la: 15 Ian 2012

Sunt sigura ca stim toti cum se taie o ceapa,dar acum ma uit mult dupa tehnica "degetelor", deocamdata totul dureaza mai mult ca inainte, dar  o fac corect (sper). Si pe mine tot asa m-a invatat mama sa tai ceapa, dar nu imi iesea atat de marunt. Dureaza putin pana se...

Decoruri din castraveti

In Tehnici, la: 15 Ian 2012

Recunosc ca in afara de flori nu prea credeam ca se mai poate face si altceva. Sa vedeti numai cat m-am inselat. Mie una imi plac enorm astfel de decoratii si desi nu ma vedeti prea rabdatoare cand vine vorba despre deserturi mai complicate, aici nu m-as sfii sa "sculptez" cate...

Cum sa decoram farfuriile

In Tehnici, la: 13 Ian 2012

Pare destul de usor,  asa ca scoatem ketchupul si ne apucam de design.     sursa foto: lifeandstyle.colincowie.com  

Cum sa decoram deserturile

In Tehnici, la: 13 Ian 2012

Am gasit cateva videouri foarte interesante si legate de decorarea farfuriilor de desert. Ce mare diferenta pot face cateva linii sau cerculete.     alt video alt video     sursa foto: italianculinary.it

Tamarindul

In Condimente, la: 10 Ian 2012

Fructul copacului de tamarind   este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic.   Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a...

Semintele de susan

In Condimente, la: 10 Ian 2012

Susanul  este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de  susan  de a plesni brusc. Semintele  au o aroma dulce, asemanatoare...

Schinduful

In Condimente, la: 10 Ian 2012

Schinduful  are un miros picant, iar frunzele si crengutele se folosesc la pregatirea mancarurilor cu varza, mai ales la varza murata. Semintele se pot praji usor, pentru a diminua gustul amarui.   Reprezinta un ingredient pentru pulberea de curry. Semintele pot fi lasate la...

Afisate 31 - 40 din 80 articole    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]