Tamarindul

Postat de Mitinita in Condimente pe 10 Ian 2012, 21:08

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Tamarindul

Fructul copacului de tamarind  este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic.

 

Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a incercat in copilarie. Gustul e o combinatie de dulce, acrisor si aromat. Tamarindul se faseste sub forma unui miez negru, lipicios si cu aspect lemnos, cunoscut si ca pasta de tamarind care este de fapt pastaia fara seminte. Aroma este extrasa prin inmuierea tamarindului in apa calda cu putin zahar si apoi stoarcerea sa. Este o aroma utila pentru mancarurile cu curry, carne sau peste si acreste mult mai bine decat sucul de lamaie. Se gaseste, de asemenea, sub forma uscata, macinata.

Sursa articol - cartea "Plante si mirodenii"

sursa foto - wikipedia

 

Comentarii (2)

10.01.2012, 21:30

11.01.2012, 10:01

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]