publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Mere coapte la Slow Cooker
Intr-un bol amestecam zaharul, nucile, stafide si ghimbirul. Merele se spala, se taie partea de sus si se scoate casa semintelor cu o lingurita. Acest loc se umple cu amestecul de stafide. Asezam merele in Slow Cooker, dar avem grija sa nu atinga peretii. Turnam 50 ml de apa si punem...
Fulgi de grau cu sos de rubarba
Pentru sosul de rubarba aveti nevoie de cateva tije curatate, pe care le taiati in bucati egale si le puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si zahar dupa gust. Se lasa la foc mic, acoperit, pana se inmoaie si devine un sos. Dureaza cam 10 minute. Lasati sa se raceasca. In bolul din...
Caracatita
Punem crema de branza intr-o farfurie,de preferat albastra. Taiem din ardeiul rosu ,capul si tentaculele caracatitei. Asezam peste crema de branza capul si tentaculele si lipim ochii din masline cu crema de branza. Se serveste cu bucati de legume (morcov,tulpini de telina) sau cu...
Fulgi de ovaz cu zahar brun
Fulgii de ovaz se pun intr-un bol si turnam peste ei apa fierbinte. Lasam 3 minute sa se umfle,apoi adaugam zaharul brun. Apa fierbinte se poate inlocui cu ceail,lapte sau iaurt.
Degete de Halloween
Felia de sunca se unge cu crema de branza si se ruleaza. Se fixeaza unghia din ardei rosu cu putina crema de branza.
Prajitura cu iaurt - Carte regala de bucate
Punem iaurtul intr-un castron si adaugam pe rand uleiul si zaharul si amestecam cu un tel sau cu lingura. Punem si ouale si continuam sa amestecam.Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana s-a incorporat. Turnam compozitia in forme,noi am folosit de muffins,dar merge in orice fel de...
Sandwich-uri pentru copii:Koala
Se unge felia de paine cu crema de branza.Se pune felia de cascaval peste pasta de branza. se aplica ochii si nasul,apoi feliile de castraveti unde e locul urechilor.
Sandwich-uri pentru copii:Insula
Cu o forma de prajituri in forma de floare sau rotunda,taiem mijlocul feliei de paine. Coaja o folosim ptr casa. Ungem miezul de paine cu crema de branza si montam casa.Decoram cu frunze de patrunjel.
La multi ani bucatarasi si 366 de zile fericite
Se decojeste kiwi si se paseaza pana obtinem un pireu. Se pune in forma de fursecuri de bradut si se decoreaza cu seminte de rodie. Se presara nuca de cocos,daca vreti si ninsoare.
Rudolf
Se unge muffinsul cu finetti,apoi se aplica biscuitele rotund. Pe fundul bomboanei rosii se aplica putin finetti si se lipeste pe biscuite. La fel se procedeaza si cu ochii,la care se adauga si deasupra putina crema de ciocolata. Se pun cornitele,am incercat sa le rup ca sa aduca...
Rudolf,renul cu nasul rosu
Se pun covrigeii in locul urechilor.Se taie capetele maslinei,care se pun in locul ochilor. Din rosie se taie nasul si se asambleaza. Lasati copii sa va ajute si aveti ocazia sa-i invatati ca sarbatorile de iarna nu inseamna numai cadouri ci si timp petrecut impreuna cu familia.
Maturi de vrajitoare
Se toarna ciocolata de casa in forme sau se modeleaza cu mana. Se poate folosi furculita ptr modelul de pe margine. Cand s-au intarit se adauga sticksul si gata maturica.
Monstrulet
Se ataseaza crenguta de marar,iar din cascaval se taie doua rotunduri pentru ochiuri. Se taie capetele la masline care se ataseaza la cascaval si se lipesc unde sunt ochii.
Degete de vrajitoare
Din aluatul de paine se formeaza degetele. Sa nu fie prea groase ca mai creste in timpul coacerii. Se pun migdalele pe post de unghii si se da la cuptor. Se coc 10 minute si se pot folosi ptr a servi crema de branza .
Halloween: Degete in farfurie
Se curata morcovii si se ataseaza "unghiile" cu crema de branza. Se infig degetele in branza si se da la frigider pana sunteti gata sa o serviti.
Halloween: Bostanel
Se formeaza forma de dovleac si se acopera cu morcovul ras. Se ia cotorul de la ardei si se pune deasupra si se decoreaza cu bucatele de ardei verde. Happy Halloween!
Halloween: Ranjet din mar
Se taie o felie de mar mai mare si se face o taietura in mijloc. Migdalele se rup pentru a deveni dinti sau colti. Se pot folosi si felii de migdale din comert,eu nu am avut si oricum imi place mult look-ul acesta cu dinti stricati si neuniformi. Se aranjeaza dintii si sunt gata ptr masa de...
Halloween: Paianjen
Se scoate samburele de la o maslina si una dintre jumatati devine corpul paianjenului. Dintr-o alta maslina (sau mai multe daca nu va reuseste din prima) se fac picioarele. Se asambleaza si e gata de speriat cineva.
Vacuta Decorix
Preparare sandwich "Vacuta Decorix" Se umezesc mainile si se ia o bucatica de aluat. Se pune in forma de vacuta si se da la cuptor. Cand e gata painea,se scoate,se lasa sa se raceasca si se taie. Se unge cu branza topita ,se aseaza feliile de salam. Se decoreaza si se...
Popsicle din compot
Se mixeaza compotul de prune cu tot cu zeama. Eu am folosit un blender vertical,dar si unul normal e bun. Se pune compozitia in forma de inghetata, in pahare de plastic sau in cutiute goale de iaurt in care se baga o lingurita sau un bat de lemn cum sunt cele de la inghetata. Se da la...
T-Rex,Trodon si Stegosaurus
Intr-un bol se pune faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Se amesteca usor. In alt bol se pun ouale batute,laptele,uleiul si zaharul vanilat. Se toarna incetul cu incetul amestecul lichid peste cel cu faina. Se amesteca numai cat sa se incorporeze. Se pune compozitia in...
Vacuta Hochland
Cu un pahar sau cu o forma rotunda de fursecuri se taie doua rondele. Se unge o rondea cu un triunghi de branza topita. Se unge si cealalta rondea si se pastreaza doua bucatele pentru urechi. Se taie o felie din maslina verde. Din maslina neagra se taie bucatele pentru nas,ochi si...
Shake de Portocale si Iaurt
Se curata portocala si se pun toate ingredientele intr-un container sau in blender. Eu am folosit un blender vertical. Se mixeaza si se serveste.
Puisor si dedicatie pentru toti bucatarasii
Se decojeste oul si se taie la mijloc in zigzag,astfel incat sa se poate scoata o parte. Se fac ochii din maslina si se taie doua felii subtiri din morcov . Se asambleaza mai frumos ca puisorul meu.
Oita
Se umezesc mainile si se formeaza corpul oitei. Nu trebuie modificata cu mult forma,mai mult trebuie rotunjita. Pentru cap am folosit o maslina neagra la care am adaugat urechiuse tot din bucatele de masline in taieturi facute in maslina intreaga. Ochii sunt facuti din branza...
Sandwich cu gainuse
Cu o forma rotunda ptr prajituri sau cu un pahar se taie 4 rondele din felia de paine. Ptr o gainusa se folosesc 2 rondele de paine. Se ung feliile cu putina branza topita si se impatureste felia de salam care se aseaza la mijloc. Din carnati se face creasta si ciocul. Se taie varful...
Cum se face untul de casa
Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa". Cand incepe sa...
Friganele cu mere la cuptor
Intr-o craticioara,topeste untul,adauga merele si amesteca. cand s-au inmuiat feliile de mere,adauga zaharul brun si mierea. Toarna compozitia intr-o tava. Aranjeaza feliile de paine peste. Bate ouale cu laptele,zaharul vanilat,scortisoara si sarea. Toarna compozitia peste...
Orez Custard
Se pun orezul intr-o tava. Se bate zaharul cu ouale ,se toarna incet laptele. Se adauga nucsoara si stafidele si se pune peste orez. Se presara cu nucsoara extra si se da la cuptor. E gata dupa 20-30 de minute.
Banana picklets
Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor.