Ciorba de legume cu galuscute

de mihaelar63 in Ciorbe, 4 Ian 2015 | 5278 vizualizari

 

Intrebarea nu este daca avem ciorba in casa . Exista mereu . Intrebarea este ,, are galuscute ? ''':d

 

INGREDIENTE

  • 1 os de porc
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina
  • 1 bucata praz
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar bulion rosii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
  • pentru galuscute : 4 oua , 1 lingura untura , 6-8 linguri rase faina alba , sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu galuscute:

  1. Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa .
  2. Fierbeti osul in 2-3 l apa .
  3. Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete .
  4. Caliti usor legumele in ulei . Sarati .
  5. Adaugati osul si apa in care a fiert .
  6. Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati consistenta legumelor .
  7.  Daca acestea sunt fierte adugati bulionul de rosii.
  8. Preparati galuscutele . Spargeti seaparat fecare ou pentru a le verifica prospetimea . Bateti ouale cu putina sare . Amestecati-le cu untura si cu faina alba .
  9. Reduceti intensitatea fierberiiciorbei si cu o lingura sau lingurita pe care ati introdus-o in zeama fierbinte , formati galuscute .
  10. Dupa 5 minute de fierbere se toarna deasupra o cana cu apa rece , se pune capacul pe oala si se inchide focul .
  11. Gustati ciorba sa o dregeti cu sare daca este nevoie . Se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Ciorbele se acresc doar spre sfarsitul fierberii .Legumele pot ramanea tari daca aceasta operatiune se face la inceputul prepararii .

2

Cand se pun galuscutele in ciorba pentru a nu se imprastia focul se da la minim[ sa nu clocoteasca zeama puternic ].

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie acrita cu zeama de varza