publicat la 04.11.2012
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
FASOLE CU CIOLAN AFUMAT
Am pus fasolea la fiert,am clocotit-o cam o ora la foc potrivit dupa care am schimbat apa.am pus din nou la fiert,cand a inceput sa clocoteasca am adaugat carnea si legumele tocate si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit aproximativ o ora. am adaugat sare dupa gust,frunzele de...
GEM DE GUTUI
Am curatat gutuile de puf si le-am bagat la robot sau se pot da pe razatoarea mare dar merge mai greu,eu una am incercat si m-am lasat pagubasa... Cat timp am razuit gutuile am facut siropul...cele 6 cani de apa si zaharul..l-am fiert pana s-a topit tot zaharul si a inceput sa se lege...am...
Desert placinta cu mere
Am curatat mere de coaja si le-am dat pe razatoarea mare, le-am calit intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul in ploaie, am mixat pana a devenit ca o bezea, am adaugat zaharul vanilat....
FICATEI DE PUI CU SOS DE ROSII
Am fiert ficateii intr-o oala cu apa.am tocat ceapa marunt,am taiat gogosarii julien.intr-o cratita am pus uleiul de masline,cat sa acopere fundul cratitei,am pus ficateii de pui ,ceapa si gogosarii.peste am pus putina apa si le-am inabusit cam 20 minute completand cu apa cand era nevoie...am...
Ciorba de gasca
am fierb carnea de gasca cu sare cam o ora,cand carnea da in clocot se spumeaza.Am adaugat legumele mentionate si orezul si le-am mai lasat sa fiarba 30- 40 minute(eu pun toate legumele o data,inclusiv bulionul de rosii).am batut oul si l-am amestecat cu smantana.aceasta compozitie am...
Tochitura olteneasca
Am fiert carnea si am schimbat apa,le-am pus intr-o alta oala si le-am lasat la fiert in putina apa,un fel de prajeala aburinda:) Am tocat legumele,ciupercile,ceapa,ardeiul iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare..le-am pus peste carne,am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert....
Sprot prajit
am dat pestele prin faina si l-am pus la prajit ...l-am servit cu castraveti murati dar ar fi mers f bine cu un mujdei de usturoi..l-am servit cu un vin alb..o bunatate...
Clatite cu ciocolata si budinca de vanilie
am batut ouale,am adaugat faina si am mestecat cu telul pana s-a facut o pasta mai groasa,am adaugat laptele,cam o cana,am amestecat ,am adaugat iar faina ,zaharul vanilat si apa minerala,uleiul...am umplut clatitele unele cu ciocolata si altele cu budinca de vanilie,pentru baietelul meu...
Ciorba de aripioare de curcan
Am taiat aripioarele in 3-4 bucatele,le-am spalat,le-am pus la foc si le-am lasat sa clocoteasca cam 30 minute dupa care am adaugat toate legumele mentionate mai sus...le-am lasat sa fiarba ,in functie de carne.am adaugat bulionul si taiteii spirale ,am adaugat oul(il bat putin dupa care...
Mazare cu copanele de curcan
Am dezosat copanele si am taiat carnea bucatele mici,le-am pus la fiert,le-am lasat sa clocoteasca de cateva ori apoi am schimbat apa.am pus ceapa taiata marunt si ardeiul taiat fasii.le-am lasat sa clocoteasca cam 30 minute apoi am adaugat bulionul de rosii..le-am lasat sa fiarba si spre final...
TORT CU CAPSUNI
Am pregatit crema de capsuni cam asa: am fiert laptele.intr-un bol am pus budinca,8 linguri de zahar si 3 linguri de faina ,le-am amestecat apoi am adaugat putin lapte rece si am amestecat cu telul.peste laptele fiert am adaugat aceasta compozitie si am lasat sa fiarba la foc mic,mestecand...
Ardei umplut
Am tocat carnea ,ceapa,cartofii la robot.Am amestecat-o cu cele 2 oua,un pumn de orez,sare si piper dupa gust. Am curatat ardeii de seminte,i-am spalat si i-am lasat cateva minute la scurs. Am umplut ardeii cu compozitia de carne si i-am asezat intr-o oala.Am pus apa peste ei si i-am pus pe...
Desert chec
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat, se bat pana se face compozitia ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, cu o lingura de lemn, in acelasi sens, sa nu se taie. Se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga...