Sirop de visine
Postat de: delia64 in Sirop / CompotSe spala visinele si se curata de codite . Se scot samburii , se pun fructele intr-un vas cu zahar , se amesteca din cand in cand pana a doua zi . Se strecoara fructele si...Citeste continuarea
Supa crema de sfecla rosie (Reteta...
Postat de: Ina75 in SupeTocam marunt ceapa. Taiem cartofii, morcovul si sfecla rosie in cuburi. Tocam marunt patrunjelul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim...Citeste continuarea
Sos tartar
Postat de: elucubratiiculinare in SosuriSe pun cele 2 gălbenușuri într-un bol îngust și înalt, se adaugă muștarul și se bat cu mixerul, punând din când în când câte puțin ulei și...Citeste continuarea
Spaghete cu sos din carne de vitel
Postat de: delia64 in VitaSe fierb spaghetele 8-10 minute in apa cu sare . Se strecoara sub jet de apa . Punem uleiul in cratita , adaugam carnea de vitel si amestecam din cand in cand. Se taie...Citeste continuarea
Shaorma
Postat de: momo121 in SandvisuriPieptul de pui l-am condimentat cu sare, boia dulce, curry, piper, praf de usturoi si l-am pus pe grill, apoi l-am taiat bucatele mai mici. Pe o lipie am intins sos picant, apoi in mijloc am...Citeste continuarea
Salata aromata de pepene cu banane
Postat de: Luckycake in Vegan / Raw veganTaiem bucati fructele le amestecam cu zeama de lamaie si miere si apoi presaram frunzele de menta si busuioc. O servim rece , Enjoy ! Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel
Postat de: merisor67 in SupeCuratam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender....Citeste continuarea
Salata de vinete cu dovlecei si rosii
Postat de: mihaelar63 in SalateCoaceti vinetele . Curatati de pelite si tocati-le nu foarte marunt . Dovlecelul curatat se taie cubulete si se fierbe in apa cu putina sare . Dupa fiert scurgeti dovlecelul...Citeste continuarea
Spezzatino di vitello ai fungi [...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel taiata cuburi se prajeste in ulei de masline si usturoi maruntit pana capata crusta . Adaugati ciupercile curatate , spalate si feliate . Amestecati si...Citeste continuarea
Socata reteta bunicii
Postat de: robert_badica in Sirop / CompotSocata reteta bunicii Aşezi florile într-un borcan mare. Speli lămâile, le tai în patru şi le pui peste florile de soc. Dizolvi drojdia în apă, adaugi zahărul, apoi...Citeste continuarea
Supa crema cu dovlecel
Postat de: Dya in SupeCuratam legumele de coaja si le taiem in cuburi mici. Intr-o craticioara, punem untul, il topim si adaugam dovleceii. Ii calim usor, dupa care adaugam cuburile de cartof si pastarnac,...Citeste continuarea
Supa de salata verde cu oua
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbeAlegem salata verde , o spalam bine si rupem frunzele mai mari in jumate . In oala punem putina apa la fiert ( nu multa) cu o lingura de untura de porc si tocam usturoiul matunt. Cand da...Citeste continuarea
Snitel vienez - Wiener Schnitzel
Postat de: Mokuska in VitaFeliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta, le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,...Citeste continuarea
Salata cu pui si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in SalatePieptul de pui il punem intr-o cratia cu apa la fiert, cu putina sare, piper si patrunjelul uscat. Cand este bine patruns il scurgem de apa, il lasam sa se racoreasca apoi il taiem cubulete....Citeste continuarea
Supa de pui cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in SupeSe pune pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa alba lasata intreaga. Ciuperciile se taie feliute subtiri,se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute impreuna cu mazarea...Citeste continuarea
Suberec cu carne de vita
Postat de: tarasmariana in Aperitive / GarnituriAluat : Se pun intr-un bol faina cernuta, uleiul, sarea si apa fierbinte. Se framanta aluatul. Punem aluatul intr-o pungulita timp de 30 de minute. Intre timp, preparam umplutura de carne....Citeste continuarea
Somon cu rosii la cuptor si...
Postat de: momo121 in SomonAm spalat fileurile in apa rece, le-am sters intr-un servet de bucatarie. Intr-o tava mai mica, (este de preferat yena, eu am avut rotunda si detasabila si am fost nevoita sa ii pun...Citeste continuarea
Strudel cu fructe de padure
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-o cratita punem fructele, zaharul si apa, amestecam si punem pe foc pana ce devine un sos gros. Lasam sa se raceasca. Luam cate o foaie de placinta o ungem cu unt topit si racit, o indoim...Citeste continuarea
Supa de galbiori
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati legumele si ciupercile . Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute . Morcovul se taie fasii . Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia...Citeste continuarea
Sirop de capsuni
Postat de: carla27carla in Sirop / CompotSe aleg si se spala capsunele bine de impuritati.Sticlele pentru sirop se spala ,se usuca si se sterilizeaza in cuptor.Intr-o oala se pun capsunii si se pun pe foc sa si lasa sucul.Cand si -au...Citeste continuarea
Smoothie cu banane si nectarine
Postat de: Dya in BauturiPortocala o taiem in doua si cu ajutorul unui storcator (manual) obtinem sucul proaspat. Curatam de coaja banana si nectarinele, le feliem si le asezam in vasul unui blender (eu nu detin unul, asa...Citeste continuarea
Supa de gaina
Postat de: Dya in SupeCarnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora). Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata....Citeste continuarea
Sirop de coacaze
Postat de: aliliana in Sirop / CompotCoacazele de culeg si se curata bine de frunze, codite si alte impuritati. Se spala. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Le transferam intr-o craticioara/cana ( ceva inalt sa fie). Peste ele se...Citeste continuarea
Salata Orientala (De Cartofi Noi)
Postat de: Valyvalentyna in SalateCuratam si spalam bine cartofii, punem o oala cu apa la fiert cu putina sare si fierbem cartofi pina intra furculita in ei. Separat punem ouale la fiert si intre timp curatam ceapa si o taiem...Citeste continuarea
Supă de casă cu găluşte pufoase
Postat de: farfuriavesela in SupePunem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate...Citeste continuarea
Sarmale de post in foi de vita
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam. Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: momo121 in SalateFierbem cartofii si ouale si le lasam sa se raceasca. Intre timp taiem bucati mai mari sau mai mici restul ingredientelor in functie de preferinte, ceapa o taiem julienne, apoi cartofii fierti,...Citeste continuarea
Sufleu de zmeura
Postat de: Oana in DulciuriSe prepara mai intai jeleul de zmeura: pastaia de vanilie am crestat-o si am scos miezul, apoi am pus-o la fiert impreuna cu zmeura si zaharul. Am lasat la fiert pana a inceput sa se ingroase...Citeste continuarea
Snitele crocante din piept de curcan
Postat de: Elena_Daria in CurcanPieptul de curcan il spalam, il taiem felii, il punem intr-o folie transparenta si il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata. Batem ouale,...Citeste continuarea
Spaghete cu sos de legume
Postat de: Valclaudia in SpagheteFierbem spaghetele in apa clocotita cu sare,urmand instructiunile de pe ambalaj. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete,il calim cu rosia taiata cubulete (asezonat cu sare si piper) timp de 10...Citeste continuarea
Sirop de visine cu menta
Postat de: Lia1 in Sirop / Compot1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in...Citeste continuarea
Strudel cu mere din foietaj de casa
Postat de: delia64 in Prajituri200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura si se fac 3 bile egale cu care se unge coca . 600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul si se framanta adaugand...Citeste continuarea
Supa de rosii
Postat de: Mokuska in Supe/CiorbeRosiile se pun la oparit in apa clocotita 3-4 minute. Se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, ceapa se toaca marunt si se pun la...Citeste continuarea
Sarmalute cu varza dulce
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneCarnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii,...Citeste continuarea
Sirop din muguri de brad
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriMugurii de brad se curata de codite si se spala in mai multe ape.La 1 kg de muguri am pus 2 litri de apa.I-am pus intr-o oala si i-am lasat sa fiarba 1 ora.Dupa ce au fiert am acoperit vasul si am...Citeste continuarea
Salata de varza cu fasole rosie
Postat de: lucy2002 in SalateLegumele( varza si ceapa) curatate si spalate le-am taiat marunt, am pus conserva de fasole , am potrivit de gust : sare, piper, otet balsamic am avut eu , voi puneti de care...Citeste continuarea
Sarmale
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneDam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Salata de legume cu mezel
Postat de: pity19 in SalateLegumele le clatim bine ; Cele 3 oua le batem cu furculita impreuna cu branza data pe razatoare ; Adaugam carnatul , salamul si polonezul , de pe care am dat jos pielita ; Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Sirop de trandafiri cu vanilie
Postat de: privatelaura in Sirop / CompotRupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului....Citeste continuarea
Spuma de capsuni cu iaurt
Postat de: privatelaura in DulciuriCuratam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem mixa o banana in el. Turnam iaurtul in cupe de...Citeste continuarea
Sandvis cald cu ou si cascaval
Postat de: Elena_Daria in SandvisuriPe una dintre parti ungem felia de paine cu unt, apoi decupam miezul astfel incat sa ramana doar coaja. Am pus coaja de paine in tigaie, cu partea unsa cu unt in jos. In mijlocul feliei am...Citeste continuarea
Sufleu de dovlecei si leurda (by...
Postat de: Alina26 in Mancaruri de legumeAm spalat dovleceii,am taiat extremitatile,le-am dat pe razatoarea mare,am pudrat cu putina sare si i-am lasat 5-10 minute.Dupa care i-am stors. Intr-un bol am pus 100g mozzarella rasa,leurda...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: miha in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si nuca Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul, vom obtine astfel un pesmet de biscuiti amestecat cu bucati mai maricele de...Citeste continuarea
Salata orientala cu ton
Postat de: cristeena20 in SalateFierbem cartofii in coaja si ouale. Apoi le curatam de coaja. Intr-un castron taiem cartofii reci , ouale si adaugam tonul . Optional puteti adauga masline negre (eu nu am avut asa...Citeste continuarea
Sarmale cu carne si ciuperci
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4...Citeste continuarea
Salata de legume, cu sos de usturoi...
Postat de: merisor67 in SalateTocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri, iar castravetii rondele. Ardeiul il taiem julien, iar...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: Anett in SupeCuratam legumele si le taiem in bucatele. Intr-o oala turnam apa si punem la foc. Adaugam ceapa, morcovul si patrunjelul, cubul de supa , sare si piper. Fierbem putin, si adaugam bucatele de gulii...Citeste continuarea
Saramura de lin
Postat de: Dya in PestePestele se curata, se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Se trece apoi prin faina si se prajeste la foc iute, pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor. In paralel, tocam legumele si le...Citeste continuarea
Supa de pui cu fidea
Postat de: Dya in SupeFierbem carnea, intr-o oala cu 4 litri de apa, adunand spuma formata. Cand aceasta este bine patrunsa, adaugam legumele tocate dupa bunul plac sau pastrate intregi. Saram dupa gust si le fierbem...Citeste continuarea
Salata de legume cu ou si branza
Postat de: pity19 in SalateClatim rosia , castravetele si cartoful ; Castravetele il curatam de coaja ; Cartoful il curatam folosind o furculita ; Rosia o taiem in doua dupa care rondele sau felii ; Oul il...Citeste continuarea