Mai intai pregatim aluatul pentru blat:
Incalzim circa o canita de apa minerala,dar nu o faceti fierbinte,ci doar putin calduta.
Intr-un bol punem faina,iar pe margini untul taiat cubulete si smantana.
Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si o turnam in mijlocul fainii.
Lasam 5...
Punem faina intr-un bol.
apa o punem pe foc si o facem putin calduta.
drojdia o frecam cu o lingurita zahar.
turnam drojdia peste faina.
presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana.
apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta...
http://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici.
Taiem pastramioara si kaizerul bucatele.
ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt.
maslinele le taiem felii.
luam jumatate din aluatul de mai sus.
intindem o foaie rotunda si o...
Mai intai pregatim blatul:
intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul.
drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol.
la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos.
il lasam la odihnit 10-15 minute.
preparam...
Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut.
Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut.
Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca.
Intr-un bol cernem faina...
Pastramioara o taiem cubulete.
ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici.
gogosarii ii tocam marunt.
maslinele le taiem felioare.
luam feliile de paine si le ungem cu branza topita.
peste punem pastrama si ciupercile.
apoi maslinele si gogosarii in otet.
la urma radem...
blatul:
Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute.
pregatim ingredientele pentru umplutura:
Salamul il taiem cubulete....
blatul:
batem oul spuma.
peste punem smantana si drojdia inmuiata in cateva linguri de lapte caldut.
adaugam si restul de lapte,sarea si faina ,treptat.
framantam bine apoi lasam aluatul la dospit cam 20 de minute.
sunca si kaizetul le taiem fasii lungi apoi cubulete.
cabanosul...
blatul:
intr-un lighean se amesteca oul cu smantana si margarina.
drojdia se freaca cu putina apa minerala ,calduta.
se pune si aceasta in lighean.
se pune faina si incepe sa se framante.
se sareaza si adaugam apa minerala cata este nevoie sa iese un aluat ca de paine.
il lasam...
cele 2 felii de sunca le taiati patratele.
ardeiul rosu il tocati maruntel.
maslinele le taiati felioare subtiri.
cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
feliile de paine se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10 min cat sa devina aurii.(eu le-am copt pe o tigaie din aia...
Pizza consistenta
Mai intai pregatim aluatul pentru blat: Incalzim circa o canita de apa minerala,dar nu o faceti fierbinte,ci doar putin calduta. Intr-un bol punem faina,iar pe margini untul taiat cubulete si smantana. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar si o turnam in mijlocul fainii. Lasam 5...
Turte ca la bunica
Punem faina intr-un bol. apa o punem pe foc si o facem putin calduta. drojdia o frecam cu o lingurita zahar. turnam drojdia peste faina. presaram si sarea si zaharul si amestecam putin cu mana. apoi punem apa calduta,putina cate putina ,si framantam pana obtinem consistenta...
Pizza cu ghebe
http://www.bucataras.ro/retete/pizza-de-post-19366.html aluatul este facut dupa reteta de aici. Taiem pastramioara si kaizerul bucatele. ghebele fierte le tocam ,dar nu prea marunt. maslinele le taiem felii. luam jumatate din aluatul de mai sus. intindem o foaie rotunda si o...
Pizza de post
Mai intai pregatim blatul: intr-un bol punem apa minerala putin calduta,praful de sare si uleiul. drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol. la urma adaugam faina treptat,pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos. il lasam la odihnit 10-15 minute. preparam...
Paine de casa
Iaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut. Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte caldut. Cand drojdia s-a dizolvat complet, o lasam cam 15 minute sa cresca. Intr-un bol cernem faina...
Pizza pe paine cu branza topita
Pastramioara o taiem cubulete. ciupercile le spalam si le taiem bucatele mici. gogosarii ii tocam marunt. maslinele le taiem felioare. luam feliile de paine si le ungem cu branza topita. peste punem pastrama si ciupercile. apoi maslinele si gogosarii in otet. la urma radem...
Pizza taraneasca
blatul: Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute. pregatim ingredientele pentru umplutura: Salamul il taiem cubulete....
Pizzaaaa...
blatul: batem oul spuma. peste punem smantana si drojdia inmuiata in cateva linguri de lapte caldut. adaugam si restul de lapte,sarea si faina ,treptat. framantam bine apoi lasam aluatul la dospit cam 20 de minute. sunca si kaizetul le taiem fasii lungi apoi cubulete. cabanosul...
Pizza
blatul: intr-un lighean se amesteca oul cu smantana si margarina. drojdia se freaca cu putina apa minerala ,calduta. se pune si aceasta in lighean. se pune faina si incepe sa se framante. se sareaza si adaugam apa minerala cata este nevoie sa iese un aluat ca de paine. il lasam...
Pizza la viteza
cele 2 felii de sunca le taiati patratele. ardeiul rosu il tocati maruntel. maslinele le taiati felioare subtiri. cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. feliile de paine se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10 min cat sa devina aurii.(eu le-am copt pe o tigaie din aia...