Tort cu cafea si ciocolata

de Miha in Torturi, 28 Feb 2010 | 11564 vizualizari

 

Cofe-ciocomania :))

Cu dedicatie pentru voi toti pentru Martisor si cu ocazia lui 400 :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Mousse de ciocolata:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
  • 6 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • esenta de rom
  • Mousse de cafea:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • Decor:
  • 100 g pesmet de biscuit
  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri frisca lichida
  • 50 ml frisca batuta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea si ciocolata:

Blat:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem zaharul si esenta si mixam in continuare pana obtinem o crema. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor.

Compozitia obtinuta se toarna in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, jumatate de ora.

Mousse de ciocolata

L-am preparat urmand tehnica de la Lemon Cake.

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se ia budinca de pe foc, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se omogenizeaza cu budinca racita.

Mousse de cafea

Se prepara intocmai ca mousse-ul de ciocolata.

Mousse-ul obtinut se pune intr-un castron tapetat cu folie alimentara. Asa cum am facut si in cazul Tortului Buburuza.

Se acopera cu folia si se da la congelator, pana se intareste foarte bine.

Sirop:

Apa se fierbe cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga lichiorul.

Se taie marginea blatului, astfel incat sa fie cu 1-1.5 cm mai mic decat tava detasabila in care il vom asambla. Se insiropeaza.

Punem un strat de mousse de ciocolata, nivelam si umplem in acelasi timp si spatiul gol de pe marginea blatului.

Mousse-ul de cafea il punem in mijloc, cu fundul in sus. :)

Acoperim cu restul de mousse de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca, omogenizam si lasam la racit.  Punem glazura obtinuta pe mijlocul tortului.

Marginile le tapetam cu pesmetul de biscuit si ornam cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun