susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Dulciuri

Chec brun

In Prajituri la 25 Feb 2011

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se tapeteaza o forma detasabila de tort de vreo 23 cm. Se pune ¾ din aluat, se...

Stelute din dovleac

In Dulciuri la 22 Feb 2011

Dovleacul copt se mixeaza si se amesteca cu zaharul, sarea, laptele apoi faina praful de copt, smantana, esentele si untul moale. Se framanta pana se face un aluat omogen. Se intinde o foaie mai groasa de 1.5 cm si se taie cu forma de biscuitit, eu am facut un pom din stelute. Se bate oul si se...

Biscuiti aromati cu nuca, stafide si dovleac

In Dulciuri la 19 Feb 2011

Mixezi zaharul, uleiul si oul dupa care adaugi pireul de dovleac. Stingi bicarbonatul in lapte si il adaugi compozitiei. Amesteci faina cu praful de copt si scortisoara si le adaugi. Pui sarea, stafidele, esentele si praful de cuisoare. Formezi bilute si le pui la copt pt vreo...

Chec cu dovleac

In Dulciuri la 18 Feb 2011

Dovleacul se coace pana intra usor furculita in el. Se paseaza apoi pireul, oul se amesteca cu zaharul, se adauga untul topit si racit, piureul de dovleac rece, sarea, coaja de portocale si vanilia. Fina amestecata cu praful de copt se cerne si o adaugam in trei transe, punem si laptele si la...

Biscotti ciocolatosi

In Dulciuri la 16 Feb 2011

Untul la temperature camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand si se freaca dupa fiecare. Adaugam esenta si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si ciocolata si invelim compozitia in folie alimentara dupa care dam 2 ore la frigider. Formam bilute si le...

Turta cu rom

In Dulciuri la 15 Feb 2011

Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, ouale, zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabile de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la...

Deliciu cu miere si fructe

In Dulciuri la 4 Feb 2011

Faina se amesteca cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Oul se bate spuma, se amesteca treptat cu uleiul, laptele si apoi mierea. Se bate bine pana se topeste mierea. Se adauga cate 2 linguri de faina si se incorporeaza usor. Punem apoi fructele si omogenizam. Punem compozitia intr-o...

Coronita cu fructe confiate

In Prajituri la 3 Feb 2011

Freci untul cu zaharul pudra pana devine spuma, adaugi ouale pe rand si freci dupa fiecare. Adaugi coaja rasa, aromele si branza. Dupa ce am omogenizat-o punem faina cernuta cu praful de copt si la sfarsit fructele maruntite impreuna cu nucile si rahatul, alternand cu laptele. Daca doriti puteti...

Cozonac de sarbatoare

In Prajituri la 3 Feb 2011

Cerni faina intr-un lighean, faci o gaura la mijloc si torni maiaua facuta separat dintr-un paharel de lapte cald, putin zahar si drojdia sfaramata. Cand a crescut adaugi restul de lapte cald amestecat cu zaharul si untul topit si caldut, smantana si galbenusurile. Amesteci pana nu se mai lipeste...

Cheesecake cu dulceata de afine

In Prajituri la 2 Feb 2011

Sfarami biscuitii marunt, adaugi untul topit, oul intreg si laptele. Intr-o tava detasabila de tort pui compozitia de biscuiti si ii presezi cu fundul unui pahar sa nu ramana goluri, aceasta va fi baza pentru prajitura. Pentru crema bati albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si le pui la...

Chec cu ghimbir

In Prajituri la 26 Ian 2011

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele si apoi faina amestecata cu pudra de ghimbir, ciocolata si praful de copt. Cacaoa se cerne si se...

Chec cu fructe confiate

In Prajituri la 26 Ian 2011

Stafidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana se face spuma. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un...

Tort in doua culori

In Torturi la 6 Ian 2011

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul . Adaugi cate un ou pe rand si mixezi 3 minute dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga la compozitie faina alternand cu laptele. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se topesc ciocolatele separat. Puteti folosi orice alta...

Coronita cu ciocolata

In Torturi la 6 Ian 2011

Blatul : Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si...

Coronita cu banane si ciocolata

In Prajituri la 4 Ian 2011

Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati mici si se baga la congelator. Se adauga la compozitie faina amestecata cu praful de copt, stafidele...

Minitort panza de paianjen

In Torturi la 1 Ian 2011

Blatul : Se freaca untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, se bat alusurile spuma cu un praf de sare si doua picaturi de otet. Se mixeaza putin galbenusurile cu esentele, coaja de portocale, cognacul si se adauga cate putin la unt amestecandu-se continuu. Eu am oprit separat...

Briose cu finetti

In Dulciuri la 1 Ian 2011

Zaharul se mixeaza cu ouale si esentele dupa care se adauga untul.Frecam in continuare crema adaugand si ciocolata moale si la sfarsit subtiem cu laptele. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Putem adauga fulgi de ciocolata sau nuci in compozitie. Eu am umplut pe jumatate...

Cozonac de Paste

In Dulciuri la 1 Ian 2011

Aluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o maia din vreo 200 g faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut si 2 linguri de zahar. Se lasa sa creasca apoi se adauga treptat restul de faina,...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 23 Dec 2010

Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe foc mic si se amesteca pana la dizolvare. La sfarsit adaugam si zeama de lamaie care ii da o aroma deosebita si este un bun conservant . Adaugam...

Magiun de prune

In Dulceata / Gem la 23 Dec 2010

Prunele spalate si curatate de codite le pui in apa clocotita pentru cateva minute dupa care le decojesti. Pasezi prunele pana obtii un piure. Pui la fiert intr-o cratita bine spalata si sterilizata. Spre sfarsitul fierberii adaugi zeama de lamaie. Nuca putin sfaramata si aromele. Amesteci mereu...

Crizanteme cu ciocolata si gem de corcoduse

In Prajituri la 16 Dec 2010

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta la loc cald si se adauga laptele caldut. La sfarsit turnam treptat si uleiul caldut si framantam...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 13 Dec 2010

Cele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit. Ouale se sparg separat cate unul pentru a ne asigura ca nu nimerim vreunul stricat. Se amesteca ( eu...

Prajitura ciocolatoasa

In Prajituri la 13 Dec 2010

Pentru blat: Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente. Adaugam ciocolata topita la galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, toate celelalte ingrediente si albusurile la...

Prajitura acrisoara cu prune si bezea

In Prajituri la 10 Dec 2010

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul , vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea...

Prajitura cu visine 2

In Prajituri la 9 Dec 2010

Visinele fara samburi se presara cu ceasca de zahar si se lasa cateva ore la rece sa se lase siropul. Cele 6 linguri de zahar se bat cu galbenusurile, coaja de portocale, esentele si coaja de lamaie. Albusurile reci se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se pun alternative cateva...

Briose cu jeleu de portocale

In Dulciuri la 8 Dec 2010

Preparati jeleul de portocale in felul urmator : puneti sucul de portocale pe foc cu cele 3linguri de zahar, separat amestecati budinca cu putin suc si adaugati la compozitia de pe foc. Lasati sa se ingroase putin dupa care lasati deoparte sa se raceasca. Ouale, zaharul, esenta de vanilie si...

Biscuiti cu gem de portocale

In Prajituri la 3 Dec 2010

Se freaca 4 linguri cu dulceata. Se adauga apoi untul , zaharul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si razatura de portocale si lamaie. Framantam un aluat omogen si-l invelim intr-o folie. Il dam la frigider pentru 30 de minute. Infaineaza masa de lucru si intinde o foaie de aluat de...

Chec aromat

In Prajituri la 3 Dec 2010

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie de la frigider si eventual sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc...

Tort cu ciocolata la maxim

In Torturi la 3 Dec 2010

Blatul : Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati mai mici. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat pana se topesc cristalele de zahar,...

Tort Sarpele Ka

In Torturi la 3 Dec 2010

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de...

Afisate 121 - 150 din 215 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]