Turta cu rom

de susu in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 4913 vizualizari

 

Sursa revista click pofta buna. Mi-a placut la nebunie, combinatia de rom, nuca si dovleac

 

INGREDIENTE

  • 1 kg miez de dovleac copt
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 50 g nuca maruntita
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de rom sau cognac
  • 1 mana fructe uscate
  • esente      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu rom:

Pui dovleacul la copt apoi il cureti si cantaresti pulpa obtinuta. Amesteci faina cu praful de copt, ouale, zaharul, romul, untul topit si laptele usor incalzit. Adaugi dovleacul si nuca. Se pune compozitia intr-o forma detasabile de tort care a fost tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptorul incalzit pentru aproximativ 60 minute. Se taie rece si este foarte buna servita de la frigider.

TIPS-URI

1

Folositi dovleac copt si nu fiert, gustul este altul, la fel cum si sfecla coapta in salata este o nebunie fata de cea fiarta care parca n-are gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ceas