AndrutzaP

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 13.03.2016

RETETE84
PRIETENI207
Retete

Înghețată de lămâie

In Dulciuri la 28 Iun 2016

   Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul.    Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati...

Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)

In Mancaruri de post la 20 Iun 2016

   Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.    Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i...

Inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 17 Iun 2016

    Inhetata de casa se pregateste repede, cu minim de efort si maxim de gust.    Laptele condensat se bate bine cu cele 3 linguri de zahar pudra. Acesta va capapta o consistenta aerata si pufoasa. Adaugati si cacaoa si mai amestecati pana se omogenizeaza....

Placinta cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2016

    Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.    Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea...

Tagliatelle cu chifteluțe in sos

In Paste la 14 Iun 2016

   Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure.    Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele.    Din amestecul de carne...

Tort cu capsuni si crema mascarpone

In Torturi la 13 Iun 2016

Blat Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.  Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce...

Supa crema de morcovi

In Supe la 8 Iun 2016

   Se curata toate legumele si se taie cubulete. Se pun la fiert pana ce morcovul este bine fiert.    Legumele fierte se scurg de zeama (fara a o arunca) si se paseaza in blender pana devin o pasta omogena.    Crema astfel obtinuta se "indoaie" cu...

Penne cu ton la cuptor

In Penne la 2 Iun 2016

   Pennele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Se fierb cam 10 minute.    Cand sunt fierte pastele, se scurg de apa si se aseaza 3/4 din cantitate intr-o tava de yenna unsa cu ulei. Apoi asezati tonul, scurs de suc. Rosiile se amesteca cu putina apa si cu condimentele...

Cremsnit (rețeta clasica)

In Prajituri la 1 Iun 2016

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!    Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul...

Chec în trei culori cu ness si nuca

In Prajituri la 27 Mai 2016

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.    Oualele se separa.    Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din...

Paste cu ciuperci și sos bechamel

In Fusilli la 27 Mai 2016

   Pastele se pun la fiert conform instructiunilor dupa ambalaj.    Ciupercile se clatesc si se scurg bine de apa. Se pun la calit in ulei. Se calesc bine si apoi se adauga untul. Cand untul s-a topit si se omogenizeaza cu ciupercile adaugati cele 2 linguri de faina si...

Ciuperci umplute cu telemea și mărar

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2016

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.    Ciupercile se spala bine si se lasa la scurs.    Telemeaua se taie cubulete. Fiecare ciuperca in parte se umple cu telemea si se presara deasupra marar tocat. Optional, puteti pune deasupra cate o fasie mica si...

Ciuperci umplute cu somon și parmezan

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2016

   Cuptorul se seteaza la 80 grade.    Ciuperci se spala bine si se pun la scurs.    Somonul se taie cubulete. In fiecare ciuperca se aseaza cubulete de somon si deaspura parmezan. In functie de preferinta parmezanul poate fi ras sau taiat fasii subtiri...

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

In Torturi la 23 Mai 2016

Blat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase. Galbenusurile se mixeaza separat cu uleiul si esenta de rom(dupa gust). Emulsia de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, usor, la...

Pandispan cu capsuni

In Prajituri la 20 Mai 2016

   Se separa albusurile de galbenusuri.    Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins.    Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.   ...

Ceai de patrunjel

In Bauturi la 19 Mai 2016

   Apa se pune la fiert.    Patrunjelul se spala si se toaca marunt.    Patrunjelul se pune la infuzat in apa pentru aprox 20 minute.    Se strecoara, se amesteca cu mierea si se pune la rece.    Se consuma pe parcursul unei zile cu...

Piure aromatizat

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2016

   Cartofii curatati si spalati se pun la fiert.    Ceapa se toaca marunt, marunt, marunt si se caleste in putin ulei. Pentru gust, puteti folosi ulei in care ati invartit altceva. Eu am calit-o in grasimea lasata de cateva felii de bacon rumenite in tigaie....

Chipsuri de bacon

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2016

   Hmmm.....foarte complex modul de pregatire.    Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante.    Se scot pe un servet absorbant si...gata!    Se servesc ca atare ( cu o bere), pe...

Tocanita de pipote si inimi

In Pui la 15 Mai 2016

   Pipotele si inimile se spala foarte bine. Inimile se taie in jumtate si se spala bine de sangele ramas in interiorul ventriculelor.     Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pune carnea si apoi, peste, legumele curatate si taiate dupa preferinta.   ...

Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

In Mancare copii la 15 Mai 2016

Blat de bezea Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut....

Supa crema de ciuperci

In Supe la 15 Mai 2016

    Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa.    Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa le curatati de pielita de la suprafata, ea da gustul bun.    Cand legumele sunt fierte...

Sandwich cald cu branza

In Sandvisuri la 9 Mai 2016

   Mod de pregatire....foarte usor!!!    Branza faramitata foarte bine cu o furculita (sau data prin razatoare) se amesteca cu un ou batut bine si cu mararul tocat.     Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza trei felii de paine! Fiecare felie de paine...

Tocanita de ciuperci cu marar

In Mancaruri de post la 9 Mai 2016

   Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri.    Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ciupercile si lasati asa, fara apa, circa 5 minute. Se adauga bulionul, dizolvat intr-un pahar cu...

Tort de ciocolata cu migdale

In Torturi la 9 Mai 2016

Blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de...

Chec aperitiv cu verdeata si carnati de Plescoi

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2016

Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si praful de copt. Parmezanul se rade pe razatoarea mare. Carnatii taiati rondele se amesteca cu...

Salata de fusilli cu legume

In Fusilli la 4 Mai 2016

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Legumele le taiati cubulete. Pastele fierte si racite se amesteca cu legumele. Potriviti cu sare si adaugati cele 2 linguri de ulei de masline. Omogenizati foarte bine. Se serveste cu parmezan ras deasupra sau, dupa preferinta, cu 1...

Supa crema de rosii

In Supe la 4 Mai 2016

Modul de preparare al acestei supe este foarte usor. Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert. Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele. Separat, fierbeti...

Taitei de orez cu pui in sos picant

In Spaghete la 26 Apr 2016

Taiteti din orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pulpele de pui se taie in fasii de 1 cm si se prajesc bine pe ambele parti. Cand puiul este facut se adauga ceapa si se calesc impreuna vreo 3-4 minute. Adaugati apoi cele 4 linguri de bulion de ardei si 1/2 pahar de apa si...

Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat

In Pui la 26 Apr 2016

Incepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3 minute. intr-o tigaie puneti untul, mierea si zaharul. Cand acestea ajung la punctul de fierbere puneti...

Sos de usturoi cu smantana

In Clasice la 22 Apr 2016

Intr-un mojar se pune usturoiul zdrobit cu presa si, impreuna cu sarea, se amesteca pana se formeaza o pasta fina. Cand ajunge la consistenta dorita, adaugati 1 lingurita de ulei si mai frecati pana ce incepe sa semene cu o maioneza. Mutati usturoiul intr-un vas cu capac, adaugati cele 5...

Afisate 31 - 60 din 84 retete    

Postari recente

publicat la 13.03.2017

Desert cheesecake cu Oreo

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]