O cina rapida, gustoasa si satioasa. Gatirea chiftelutelor la cuptor le face mai sanatoase pastrand, totodata, gustul lor specific si bunnnnnn.
Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure.
Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele.
Din amestecul de carne se formeaza chiftelute mici, bilute, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Chiftelutele se coc la 200 grade pentru aproximativ 30 minute.
Sosul
Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiu tocat marunt. Cand acestea incep sa se inmoiae se adauga rosiile cuburi si sosul de rosii si se calesc impreuna pentru 10 minute. Cand au scazut se adauga 1 cana de apa si se continua fierberea pentru inca 15 minute.
Se condimenteaza dupa gust si se adauga chiftelutele deja coapte.
Sosul impreuna cu chiftelutele se mai lasa pe foc circa 5-7 minute, pana se intrepatrund aromele.
Tagliatellele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se servesc fierbinti presarate cu parmezan sau patrunjel, dupa preferinta.
Sa aveti pofta!
1
Chiftelutele le puteti si praji.
2
Sosoul cu chiftelute poate fi consumat si ca atare, fara tagliatelle, sau in combinatie cu cus-cus, mamaliguta, lipii
3
Puteti folosi usturoi mai putin, daca nu va place atat de mult gustul.