Feliem kaizerul si il rumenim putin in ulei.
Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul.
Intr-un bol se bat cele 3 oua cu iaurtul, sare si piper, iar la final adaugam si 3/4 din cascaval.
Ungem o...
Cum se prepara Mancare de mazare cu carne de pui ca la mama acasa
-incingem 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si rumenim ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie le scoatem din tigaie si le tinem la cald;
-in acelasi ulei calim ceapa (tocata marunt) pana ce aceasta devine...
-pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la rumenit in cateva linguri de ulei; cand carnea a prins o culoare frumoasa, aurie, punem aprox. 200 ml. de apa si lasam sa fiarba la foc mic;
-ceapa si usturoiul verde le taiem in bucatele cam de marimea unui deget aratator si le calim in...
- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand in cand adaugam apa calduta sau supa de legume (eu am folosit 100ml de vin si apa).
- Cand carnea...
-batem ouale cu faina, sare, piper, apoi amestecam cu iaurtul si smantana.
-batem feliile de muschi si apoi le saram putin.
-incingem bine uleiul intr-o tigaie;
-dam carnea prin amestecul de mai sus, o punem in tigaie, acoperim cu un capac si prajim la foc mediu, pe ambele parti....
-calim ceapa intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei. Cand aceasta s-a calit adaugam si morcovul si mai lasam cateva minute. Adaugam apoi si carnea tocata(eu am pus cam multa carne... v-as recomanda sa puneti in jur de 150 g) si mai lasam pana ce aceasta se albeste. Apoi adaugam sucul...
Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute.
Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac.
Scoatem carnea pe o farfurie...
Amestecam intr-un castronel uleiul de masline si condimentele ( eu am pus o lingura de condiment pt. carne de porc, piper , putina sare de mare si 1 lingura de ulei de masline).
Ungem cu o pensula de bucatarie bucatile de carne cu amestecul obtinut, si le bagam la cuptor( eu le-am pus pe o...
Taiem carnea in cubulete si costita o taiem feliute subtiri. punem uleiul intr-o tigaie si prajim carnea alaturi de cateva rondele de ceapa. Dupa ce cubuletele sunt rumenite bine, le scoatem pe o farfurie si punem la prajit si feliile de kaizer.
Cand si kaizerul este gata prajit, il punem pe...
Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate. Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin. Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt...
Pieptul de curcan il puteti inlocui cu aripi sau pulpe (care pot fi si de pui).
Taiem ceapa marunt si o punem la calit. Cand ceapa devine aurie, punem si carnea peste, si le mai lasam putin sa se caleasca impreuna (5 minute este suficient). Intre timp curatam morcovul si il taiem rondele sau...
-ciocanelele de pui le crestam si le frecam cu sare si piper;
-punem uleiul intr-o tigaie, cand acesta este incins adaugam ciocanelele si stingem cu vin (eu am pus aprox. 250-300 ml vin roze de casa, dar merge cu orice fel de vin);
-lasam sa fiarba la foc mediu (intorcandu-le din cand in...
-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.;
-dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald;
-in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit;
-cand...
Taiem carnea in bucati potrivite si o punem la prajit in putin ulei.
Cand aceasta s-a rumenit frumos, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine stravezie, apoi adaugam si morcovul taiat rondele si mai lasam cateva minute sa caleasca impreuna.
Adaugam cartofii taiati taiati rustic...
Spalam si taiem in bucati potrivite carnea de curcan si o punem la prajit in ulei incins (eu am pus-o dupa ce am fiert-o in prealabil pt. ca era curcan de tara si carnea este mai tare).
Dupa ce carnea s-a rumenit putin punem ceapa (taiata marunt sau solzisori) si lasam sa se caleasca. Dupa ce...
Cartofi gratinati cu kaizer
Feliem kaizerul si il rumenim putin in ulei. Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul. Intr-un bol se bat cele 3 oua cu iaurtul, sare si piper, iar la final adaugam si 3/4 din cascaval. Ungem o...
Mancare de mazare cu carne de pui ca la mama acasa
Cum se prepara Mancare de mazare cu carne de pui ca la mama acasa -incingem 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si rumenim ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie le scoatem din tigaie si le tinem la cald; -in acelasi ulei calim ceapa (tocata marunt) pana ce aceasta devine...
Stufat din piept de pui
-pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la rumenit in cateva linguri de ulei; cand carnea a prins o culoare frumoasa, aurie, punem aprox. 200 ml. de apa si lasam sa fiarba la foc mic; -ceapa si usturoiul verde le taiem in bucatele cam de marimea unui deget aratator si le calim in...
Gulas de porc cu galuste din cartofi
- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand in cand adaugam apa calduta sau supa de legume (eu am folosit 100ml de vin si apa). - Cand carnea...
Snitele delicioase si pufoase din muschi de porc
-batem ouale cu faina, sare, piper, apoi amestecam cu iaurtul si smantana. -batem feliile de muschi si apoi le saram putin. -incingem bine uleiul intr-o tigaie; -dam carnea prin amestecul de mai sus, o punem in tigaie, acoperim cu un capac si prajim la foc mediu, pe ambele parti....
Cartofi cu sos de carne la cuptor
-calim ceapa intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei. Cand aceasta s-a calit adaugam si morcovul si mai lasam cateva minute. Adaugam apoi si carnea tocata(eu am pus cam multa carne... v-as recomanda sa puneti in jur de 150 g) si mai lasam pana ce aceasta se albeste. Apoi adaugam sucul...
Ostropel oltenesc
Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute. Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac. Scoatem carnea pe o farfurie...
Piept de porc la cuptor
Amestecam intr-un castronel uleiul de masline si condimentele ( eu am pus o lingura de condiment pt. carne de porc, piper , putina sare de mare si 1 lingura de ulei de masline). Ungem cu o pensula de bucatarie bucatile de carne cu amestecul obtinut, si le bagam la cuptor( eu le-am pus pe o...
Tochitura olteneasca
Taiem carnea in cubulete si costita o taiem feliute subtiri. punem uleiul intr-o tigaie si prajim carnea alaturi de cateva rondele de ceapa. Dupa ce cubuletele sunt rumenite bine, le scoatem pe o farfurie si punem la prajit si feliile de kaizer. Cand si kaizerul este gata prajit, il punem pe...
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec
Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate. Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin. Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt...
Mancare de fasole verde cu piept de curcan
Pieptul de curcan il puteti inlocui cu aripi sau pulpe (care pot fi si de pui). Taiem ceapa marunt si o punem la calit. Cand ceapa devine aurie, punem si carnea peste, si le mai lasam putin sa se caleasca impreuna (5 minute este suficient). Intre timp curatam morcovul si il taiem rondele sau...
Ciocanele de pui fierte in vin
-ciocanelele de pui le crestam si le frecam cu sare si piper; -punem uleiul intr-o tigaie, cand acesta este incins adaugam ciocanelele si stingem cu vin (eu am pus aprox. 250-300 ml vin roze de casa, dar merge cu orice fel de vin); -lasam sa fiarba la foc mediu (intorcandu-le din cand in...
Tocanita de ceapa cu carne de porc
-taiem carnea in bucatele mici si o punem la prajit in ulei alaturi de cateii de usturoi taiati feliute, aprox. 5 min.; -dupa ce carnea se rumeneste frumos, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald; -in uleiul ramas punem ceapa (taiata solzisori) la calit, la foc potrivit; -cand...
Mancare de cartofi noi cu carne de porc
Taiem carnea in bucati potrivite si o punem la prajit in putin ulei. Cand aceasta s-a rumenit frumos, adaugam ceapa si o lasam la calit pana devine stravezie, apoi adaugam si morcovul taiat rondele si mai lasam cateva minute sa caleasca impreuna. Adaugam cartofii taiati taiati rustic...
Mancare de rosii cu carne de curcan
Spalam si taiem in bucati potrivite carnea de curcan si o punem la prajit in ulei incins (eu am pus-o dupa ce am fiert-o in prealabil pt. ca era curcan de tara si carnea este mai tare). Dupa ce carnea s-a rumenit putin punem ceapa (taiata marunt sau solzisori) si lasam sa se caleasca. Dupa ce...