Ostropel oltenesc

de ArianaBala in Pui, 18 Oct 2011 | 9860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mai maricei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • smantana
  • 1 lingura de unt
  • dupa gust, patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel oltenesc:

Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute.

Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac.

Scoatem carnea pe o farfurie si punem ceapa la calit. Cand devine aurie, punem si morcovul. Mai lasam 5 minute, si punem si cartofii, taiati in cuburi mai mici. Daca a ramas prea putin sos, si nu au in ce sa se inabuse, mai puneti putin vin.

Cand cartofii sunt aproape gata, punem inapoi in cratita carnea de pui impreuna cu usturoiul pisat, cele 2 linguri de otet si restul de vin. Punem capacul si mai lasam 10 minute la foc mic. Potrivim cu sare si piper.

TIPS-URI

1

Smantana o puteti adauga direct in vasul in care ati pregatit ostropelul sau in farfurii, cand serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel oltenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valdostana de pui