-punem carnea intr-o oana cu apa cat sa o acopere putin si lasam sa fiarba cateva minute dupa care schimbam apa, adaugam putina sare si lasam sa fiarba bine pana ce carnea se desprinde de pe os;
-intre timp spalam, curatam si tocam legumele: morcovii, telina, pastarnacul, radacina de...
Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata.
Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda de pe os), o scoatem si o lasam sa se raceasca ca sa putem scoate carnea de pe os( daca este fara os,...
-punem carnea la fiert in apa cu un praf de sare si o lasam sa fiarba la foc domol (eu am tinut carnea la foc aprox. 1 ora);
-cand carnea este aproape fiarta, punem peste carnita legumele curatate, spalate si taiate in cubulete;
-cand si legumele sunt fierte adaugam rosiile oparite in...
Punem carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Fierbem la foc domol spumand din cand in cand, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os (la mine a fiert aprox. 2 ore).
Adaugam peste carne fasolea verde, morcovul, pastarnacul si telina (curatate si tocate in cubulete). Cand acestea...
Curatam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Intre timp pregatim si restul legumelor. Cand ceapa devine stravezie, adaugam apa si restul de legume (in afara de loboda si rosii ) si le lasam sa fiarba.
Cand acestea au fiert adaugam si loboda (care intre timp am tocat-o marunt) si...
Ciorba de rosii cu carne de porc
-punem carnea intr-o oana cu apa cat sa o acopere putin si lasam sa fiarba cateva minute dupa care schimbam apa, adaugam putina sare si lasam sa fiarba bine pana ce carnea se desprinde de pe os; -intre timp spalam, curatam si tocam legumele: morcovii, telina, pastarnacul, radacina de...
Ciorba taraneasca de vacuta
Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata. Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda de pe os), o scoatem si o lasam sa se raceasca ca sa putem scoate carnea de pe os( daca este fara os,...
Ciorba cu pui de tara si dovlecei
-punem carnea la fiert in apa cu un praf de sare si o lasam sa fiarba la foc domol (eu am tinut carnea la foc aprox. 1 ora); -cand carnea este aproape fiarta, punem peste carnita legumele curatate, spalate si taiate in cubulete; -cand si legumele sunt fierte adaugam rosiile oparite in...
Ciorba de curcan cu fasole galbena
Punem carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Fierbem la foc domol spumand din cand in cand, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os (la mine a fiert aprox. 2 ore). Adaugam peste carne fasolea verde, morcovul, pastarnacul si telina (curatate si tocate in cubulete). Cand acestea...
Ciorba de Loboda
Curatam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Intre timp pregatim si restul legumelor. Cand ceapa devine stravezie, adaugam apa si restul de legume (in afara de loboda si rosii ) si le lasam sa fiarba. Cand acestea au fiert adaugam si loboda (care intre timp am tocat-o marunt) si...