publicat la 15.12.2021
publicat la 07.12.2021
publicat la 06.12.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta spirala cu spanac
Spanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am dat prin masina de tocat carne), se amesteca cu doua oua batute, usturoiul zdrobit si telemeaua rasa....
Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes
Cum se prepara Placinta macedoneana cu praz, reteta clasica reinterpretata cu succes: Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper....
Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi
Preparare Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si usturoi Se curata si se spala ciupercile. Se taie in bucati nu foarte mici pentru ca ele oricum lasa apa si scad. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile si se calesc si acestea. Daca lasa suficienta apa, se...
Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post
Cum se prepara Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase. In uleiul de masline, calim mai intai ceapa si ardeiul, apoi adaugam morcovii si ciupercile. Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba...
Urzici cu usturoi si lapte
Urzicile se oparesc ( eu le-am fiert vreo 5 minute). Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi dupa ce s-au racit se toaca marunt. (Eu le-am tocat cu mixerul vertical). Din ulei, faina, lapte se face un sos bechamell, in care se pun urzicile, usturoiul zdrobit si sarea dupa gust. Se fierbe...
Pleurotus pane
Ciupercile se spala si se fierb in apa cu sare. Se lasa doar sa dea un clocot, nu trebuie fierte prea mult, apoi se scurg, se sareaza, pipereaza, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe hartie absorbanta si se servesc cu mare pofta.:)
Conopida cu sunca si cartofi la cuptor
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu pesmet se pun rondelele de cartofi, sare, apoi conopida fiarta i scursa bine, rupta in buchetele, feliute de sunca. Ouale batute se amesteca cu smantana si se toarna peste conopida. Se rade cascavalul si se pune tava in cuptor 25-30 minute....