publicat la 21.11.2014
publicat la 21.11.2014
publicat la 21.11.2014
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Varza calita de post
Varza o curatam si o tocam dupa preferinta-mai mare sau mai mic. Legumele se spala si se curata. Morcovul se da pe razatoare, ceapa si ardeiul se taie potrivit. Tocam si patrunjelul. Varza o punem intr-o oala in care am pus cateva picaturi de ulei, completam cu apa cat sa o acopere....
Fasole batuta
Daca nu aveti fasolea fiarta, o pregatim de cu seara, lasand-o in apa la inmuiat pana a doua zi. Punem fasolea la fiert, iar dupa 10-15 minute de fiert schimbam apa, repertam aceasta procedura de doua ori. Dupa ce este complet fiarta si moale, scurgem si punem fasolea intr-un bol. Puteti...
Orez cu porumb si ciuperci
Orezul se spala si se lasa la umflat. Intre timp pregatim legumele, ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-o oala masuram 4 cani jumatate de apa, pune cateva picaturi de ulei, sare si piper. Cand e aproape sa clocoteasca punem legumele, ciupercile si morcovul....
Prajitura de post cu caise
Am taiat caisele in bucati, tava am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Faina am amestecat-o cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat si praful de copt. In alt vas am amestecat compotul cu uleiul, cu caisele si cele 4 linguri de gem de caise, dupa ce am omogenizat turnam usor peste...
Mâncare de cartofi cu mazăre(de post)
În oala în care ne-am decis să pregătim, punem puțin de ulei iar când acesta s-a încălzit punem ceapa tocată, pe care nu o lăsăm decât foarte puțin. Punem peste morcovul, iar mai apoi adăugăm o lingură bună de bulion. După ce s-au...