Se fierb cartofii in coaja apoi se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, se curata si se taie rondele mai groase.
Se unge o tava cu putin unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele, 3 fire de ceapa verde,taiate marunt si deasupra se rade branza de capra pe razatoarea mare.
Se...
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile.
Am pregatit si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, o lingurita de mustar, sare si ulei.
Ceapa, castravetele acru, patrunjelul si mararul se taie foarte marunt.
Eu am avut file de...
Se fierbe fileul de peste si se lasa sa se raceasca.
Ceapa se taie marunt si se inabuse in putin ulei cu apa pana se inmoaie.
Cand s-a racit pestele se marunteste cu furculita si se amesteca cu urmatoarele ingrediente:oul, galbenusul, ceapa, o lingura faina, felia de paine inmuiata in...
Spalam conopida si varza de Bruxelles, taiam conopida in buchetele si indepartam frunzele exterioare ale verzei.
Fierbem legumele separat in apa sarata pana cand se patrund usor cu un cutit.
Le scurgem de apa si le lasam la racit.
Intre timp, pregatim sosul Bechamel punand la topit trei...
Punem la fiert ficatul separat, inimile si pipotele separat si pieptul de pui cu o ceapa si morcovii cu putina sare, fiecare in cate un vas.Daca este nevoie, se ia spuma de deasupra.
Cele 2 cepe se taie marunt si se inabuse cu putin ulei si apa pana se inmoaie.
Dupa ce au fiert toate...
Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare.
Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura...
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie rondele mai groase de aprox 3-4 mm.
Se lasa in apa rece.
Rosiile se spala si se taie in rondele groase de aprox. 5 mm, se curata ceapa si se taie in rondele de aprox 2-3 mm.
Acoperim un vas de yena sau o tava cu hartie de copt si se aseaza...
Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale.
Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana.
Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva...
Cartofi cu ceapa verde si branza de capra
Se fierb cartofii in coaja apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie rondele mai groase. Se unge o tava cu putin unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele, 3 fire de ceapa verde,taiate marunt si deasupra se rade branza de capra pe razatoarea mare. Se...
Oua umplute cu peste
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua si se scot galbenusurile. Am pregatit si maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud, o lingurita de mustar, sare si ulei. Ceapa, castravetele acru, patrunjelul si mararul se taie foarte marunt. Eu am avut file de...
Parjoale din peste
Se fierbe fileul de peste si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se inabuse in putin ulei cu apa pana se inmoaie. Cand s-a racit pestele se marunteste cu furculita si se amesteca cu urmatoarele ingrediente:oul, galbenusul, ceapa, o lingura faina, felia de paine inmuiata in...
Legume gratinate
Spalam conopida si varza de Bruxelles, taiam conopida in buchetele si indepartam frunzele exterioare ale verzei. Fierbem legumele separat in apa sarata pana cand se patrund usor cu un cutit. Le scurgem de apa si le lasam la racit. Intre timp, pregatim sosul Bechamel punand la topit trei...
Drob de pui
Punem la fiert ficatul separat, inimile si pipotele separat si pieptul de pui cu o ceapa si morcovii cu putina sare, fiecare in cate un vas.Daca este nevoie, se ia spuma de deasupra. Cele 2 cepe se taie marunt si se inabuse cu putin ulei si apa pana se inmoaie. Dupa ce au fiert toate...
Pate de ficat de pui
Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare. Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura...
Cartofi la cuptor cu rosii si ceapa
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie rondele mai groase de aprox 3-4 mm. Se lasa in apa rece. Rosiile se spala si se taie in rondele groase de aprox. 5 mm, se curata ceapa si se taie in rondele de aprox 2-3 mm. Acoperim un vas de yena sau o tava cu hartie de copt si se aseaza...
Taci si inghite cu oua de prepelita
Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale. Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana. Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva...