Taci si inghite cu oua de prepelita

de Moni_alex in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 5634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litru lapte de 3.5 % grasime
  • 500 g malai
  • o lingurita sare
  • 100 g unt
  • 200 g smantana
  • 500 g telemea de vaca + capra
  • 12 oua de prepelita
  • 100 g cascaval pentru ras deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite cu oua de prepelita:

Se pune laptele pe foc, cand se incalzeste se adauga malaiul si se fierbe pana iese o mamaliguta mai moale.

Branza telemea se faramiteaza si se amesteca cu smantana.

Se unge cu unt un vas de yena, se pune jumatate din mamaliguta moale, se adauga amestecul de branza cu smantana, cateva cubulete de unt si deasupra se pune si cealalta jumatate de mamaliguta.

Se fac cuiburi in mamaliguta cu o lingura si se pun ouale de prepelita.

Peste fiecare ou se pune un cubulet mic de unt.

Se introduce la cuptor la foc mediu aprox. 35-40 minute pana se fac ouale si se rumeneste compozitia.

Dupa 30 min se scoate compozitia din cuptor si se presara cascaval ras apoi se mai baga la cuptor pentru 10 min.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi branza de capra sau de bivolita, dupa preferinte

2

se poate servi atat calda cat si rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minipateuri cu branza