Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu!
Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca adauga toata faina si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul...
1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina.
2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale...
Mai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer.
Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele.
Lasa amestecul deoparte si pune 150 gr de zahar intr-o craticioara sa se caramelizeze.
Cand devine...
Pune laptele intr-o craticioara si dizolva zaharul. Pune-l putin pe foc sa se incalzeasca, mare atentie sa nu fie fierbinte!
In castronul cu faina, aproximativ 600 de grame, pune un praf de sare, un ou intreg si un galbenus, coaja rasa de la o portocala si drojdia uscata, un pliculet de 10 gr....
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Carpati
Crema : Incep mai intai cu crema, ca sa aiba timp sa se raceasca.
Pune un sfert din cantitatea de zahar intr-o craticioara incapatoare si lasa-l pe foc mic sa se caramelizeze. Adauga apoi treptat inca un sfert din zahar, amesteca cu o...
Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza apoi galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se umfla si se albesc. Adauga vanilia....
Iata cat de simplu se prepara Reteta de placinta cu dovleac
Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel vanilat, praful de copt si coaja de...
Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile...
Totul se prepara foarte simplu si foarte usor!
Amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua si 400 ml lapte. Pune apoi pe foc pana se infierbanta bine si se dizolva zaharul. Separat, amesteca intr-un bol galbenusurile cu amidonul, sarea si restul de lapte. Toarna apoi amestecul...
Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata.
Adauga esenta de rom si lasa la racit.
Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul...
Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron impreuna cu untul sa se topeasca la bain-marie. Las-o apoi sa se raceasca.
Mixeaza 4 oua intregi cu doua galbenusuri impreuna cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Apoi laptele si mixeaza usor. Adauga...
Aluat : Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc de maini....
Pregatim mai intai blatul: separam albusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana abtinem o bezea. Adaugam zeama de lamaie.
Amestecam galbenusurile cu un tel si adaugam treptat uleiul, ca la maioneza. Adaugam apoi...
Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat.
Separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul, pana obtii o bezea. Poti folosi un mixer sau un robot de bucatarie. Intr-un...
Clatite pufoase reteta
Pentru inceput, amesteca intr-un castron ouale cu untul topit, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si laptele batut. Intr-un alt bol mai mare, amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Toarna apoi amestecul lichid in bolul cu faina si...
Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid.
Mai intai amesteca untul topit cu zaharul si scortisoara. Presara putina faina pe masa, intinde foaia de aluat si unge-o cu...
Aluat : Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva complet...
Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.
Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara...
Blat : Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si...
Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de ou si mixeaza usor. Adauga vanilia si la final faina cernuta treptat si amesteca usor cu o spatula, de...
Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt...
Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei
Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.
Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata.
Se framanta usor pana aluatul se incheaga...
Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate. Intinde apoi aluatul intre doua foi...
Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!
Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul...
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.
Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le...
1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta.
2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle.
3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat...
Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia.
Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca...
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi galbenusurile de ou, untul taiat cubulete, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Se amesteca usor si se...
Blat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire.
Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile...
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana...
Desert eclere cu ciocolata
Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu! Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca adauga toata faina si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul...
Desert cozonac floare de post
1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita de zahar pana devine lichide si apoi o pui peste faina. 2. Amesteca zaharul cu sucul de portocale...
Desert crema de zahar ars
Mai intai mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau un mixer. Adauga semintele de vanilie sau extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si apoi laptele. Lasa amestecul deoparte si pune 150 gr de zahar intr-o craticioara sa se caramelizeze. Cand devine...
Desert cozonac estonian
Pune laptele intr-o craticioara si dizolva zaharul. Pune-l putin pe foc sa se incalzeasca, mare atentie sa nu fie fierbinte! In castronul cu faina, aproximativ 600 de grame, pune un praf de sare, un ou intreg si un galbenus, coaja rasa de la o portocala si drojdia uscata, un pliculet de 10 gr....
Reteta de prajitura Carpati
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Carpati Crema : Incep mai intai cu crema, ca sa aiba timp sa se raceasca. Pune un sfert din cantitatea de zahar intr-o craticioara incapatoare si lasa-l pe foc mic sa se caramelizeze. Adauga apoi treptat inca un sfert din zahar, amesteca cu o...
Desert tort Dobos
Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza apoi galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se umfla si se albesc. Adauga vanilia....
Reteta de placinta cu dovleac
Iata cat de simplu se prepara Reteta de placinta cu dovleac Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine nisipos. Se adauga ouale, smantana, laptele, zaharul pudra si cel vanilat, praful de copt si coaja de...
Desert tort spirala cu cafea si mascarpone
Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile...
Desert budinca de ciocolata
Totul se prepara foarte simplu si foarte usor! Amesteca intr-o craticioara zaharul cu cacaua si 400 ml lapte. Pune apoi pe foc pana se infierbanta bine si se dizolva zaharul. Separat, amesteca intr-un bol galbenusurile cu amidonul, sarea si restul de lapte. Toarna apoi amestecul...
Desert tarta cu ciocolata si pere
Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si ciocolata. Adauga esenta de rom si lasa la racit. Intre timp, mixeaza ouale intregi cu zaharul...
Desert prajitura negresa cu dovleac si glazura de ciocolata
Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron impreuna cu untul sa se topeasca la bain-marie. Las-o apoi sa se raceasca. Mixeaza 4 oua intregi cu doua galbenusuri impreuna cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Apoi laptele si mixeaza usor. Adauga...
Desert placinta impletita cu mere si stafide
Aluat : Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc de maini....
Desert - Prajitura tavalita
Pregatim mai intai blatul: separam albusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana abtinem o bezea. Adaugam zeama de lamaie. Amestecam galbenusurile cu un tel si adaugam treptat uleiul, ca la maioneza. Adaugam apoi...
Desert prajitura rasturnata cu prune
Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat. Separa ouale si mixeaza albusurile cu zaharul, pana obtii o bezea. Poti folosi un mixer sau un robot de bucatarie. Intr-un...
Desert clatite pufoase reteta cu ciocolata
Clatite pufoase reteta Pentru inceput, amesteca intr-un castron ouale cu untul topit, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si laptele batut. Intr-un alt bol mai mare, amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Toarna apoi amestecul lichid in bolul cu faina si...
Desert croissante cu unt si scortisoara
Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid. Mai intai amesteca untul topit cu zaharul si scortisoara. Presara putina faina pe masa, intinde foaia de aluat si unge-o cu...
Desert turta dulce
Aluat : Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva complet...
Desert prajitura cu ricotta si smochine
Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara...
Desert prajitura cu pere si bezea
Blat : Se spala lamaia, se stoarce sucul si se rade coaja. Se amesteca cu cele trei galbenusuri si oul intreg si se mixeaza cu zaharul pana se umfla bine. Se adauga untul moale si se mixeaza usor pana se incorporeaza complet. Se amesteca faina cu amidonul, praful de copt, un praf de sare si...
Desert Tort Dobos
Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul pudra, pana obtii o bezea tare. Pune apoi cate un galbenus de ou si mixeaza usor. Adauga vanilia si la final faina cernuta treptat si amesteca usor cu o spatula, de...
Desert chec zebra cu portocale
Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu putina sare pana se intaresc. Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea. Separat, bate galbenusurile cu uleiul, cu ajutorul unui tel. Adauga sucul proaspat de portocale si vanilia. Rastoarna praful de copt...
Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei
Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana, zaharul pudra, praful de copt si faina, dar nu toata odata. Se framanta usor pana aluatul se incheaga...
Desert tarta cu gutui
Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate. Intinde apoi aluatul intre doua foi...
Desert chec pufos din albusuri
Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face! Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul...
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala. Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze, imbraca peretii formei. Lasa oala deoparte si curata merele, scoate cotoarele, apoi taie-le...
Desert Portokalopita – placinta greceasca cu portocale
1. Desfa foile de placinta si lasa-le la uscat cateva ore sau o noapte intreaga si apoi rupele si pune-le intr-o tava mai inalta. 2. Pune praful de copt peste iaurtul grecesc si lasa-l 10 minute sa se umfle. 3. Sparge 4 oua si bate-le cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul vanilat...
Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare
Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia. Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca...
Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi galbenusurile de ou, untul taiat cubulete, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Se amesteca usor si se...
Desert tort musuroi de cartita
Blat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire. Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile...
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura camerei pana devine pufos, apoi adauga zaharul putin cate putin, si mai mixeaza 2 minute, pana...