Bananele proaspete se curata de coaja si se taie felii mai groase, apoi se pun intr-o punga la congelator pentru cateva ore. Trebuie sa fie semi-congelate. Se procedeaza la fel si cu mango si zmeura.
Se monteaza accesoriul pentru inghetata la storcatorul prin presare la rece Kuvings.
Se...
Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.
Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.
Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de...
Pentru blat , pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Pune-l apoi in folie d eplastic si lasa-l la...
Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile.
Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator.
Bateti separat albusurile spuma, adaugati un praf de sare si puneti-le peste...
Blat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu bezeaua, incorporand usor, cu o spatula, de sus in jos.
Amestecati faina cu praful de copt si puneti...
Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie. Adauga ciocolata topita si racita. Mixeaza albusurile pana se intaresc si adauga restul de zahar pana...
Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea.
Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Topiti ciocolata si untul, apoi lasati sa se raceasca.
Amestecati galbenusurile cu ciocolata topita, apoi...
Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute.
Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.
Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.
Coaceti blatul la 180 de grade C,...
Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.
Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul,...
Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena.
Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot pana isi tripleaza volumul. Pune apoi ciocolata topita si racita si mixeaza in continuare la viteza...
Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile si se mixeaza la viteza mica. Se amesteca faina cu cacaua si se cern deasupra, apoi se amesteca lejer...
Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In jumatate se pune cacaua si in cealalalta jumatate pudra de zmeura. Se amesteca bine cele doua...
Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca.
Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc.
Adaugam mascarpone rece si mixam bine.
Adaugam vanilia.
Mixam separat albusurile cu un...
Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie.
Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se...
Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici.
Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de...
Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose de silicon cu gaura pe mijloc, pe care le-am uns cu putin ulei. Se imparte compozitia in forme si se...
Aluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete si se pune in vas. Se mixeaza la viteza mica si se adauga treptat cate o lingura de apa foarte rece,...
Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si chipsurile de ciocolata. In alt carstron se amesteca faina cu un praf de sare, bicarbonatul, praful de...
Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert
Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit
Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii
Amestecati 30 grame de zahar brun...
Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si se framanta putin pana aluatul devine ferm si nelipicios. Se pune in folie de plastic si se lasa la...
Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie.
Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu...
Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.
Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc...
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pus treptat, pana se albesc si isi dubleaza volumul
Adauga vanilia si coaja de lamaie
Pune treptat untul topit, apoi laptele, amestecand usor cu telul
Cerne faina si amesteca usor, sa nu se...
Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine...
Mai intai fac crema de caramel.
Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se...
Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi amestec usor, pana se topeste ciocolata. Cam asta e crema, o las sa se raceasca la temperatura camerei si...
Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si...
Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.
Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.
Amestecati...
Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza...
Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija...
Desert inghetata cu mango, banane si zmeura
Bananele proaspete se curata de coaja si se taie felii mai groase, apoi se pun intr-o punga la congelator pentru cateva ore. Trebuie sa fie semi-congelate. Se procedeaza la fel si cu mango si zmeura. Se monteaza accesoriul pentru inghetata la storcatorul prin presare la rece Kuvings. Se...
Desert chec simplu
Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa. Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de...
Desert tarta cu cirese si pere
Pentru blat , pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Pune-l apoi in folie d eplastic si lasa-l la...
Desert negresa cu nuci si cirese
Mixati untul moale cu zaharul pana amestecul devine cremos, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator. Bateti separat albusurile spuma, adaugati un praf de sare si puneti-le peste...
Desert chec cu cirese si glazura roz
Blat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu bezeaua, incorporand usor, cu o spatula, de sus in jos. Amestecati faina cu praful de copt si puneti...
Desert Tort Sacher
Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie. Adauga ciocolata topita si racita. Mixeaza albusurile pana se intaresc si adauga restul de zahar pana...
Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni
Blat : Mixati albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti o bezea. Bateti apoi galbenusurile cu restul de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Topiti ciocolata si untul, apoi lasati sa se raceasca. Amestecati galbenusurile cu ciocolata topita, apoi...
Desert rulada cu crema de mure
Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute. Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula. Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia. Coaceti blatul la 180 de grade C,...
Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic
Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul,...
Desert briose cu ciocolata si capsuni
Pune ciocolata rupta bucati intr-o craticioara impreuna cu untul moale taiat cubulete. Topeste-le la bain-marie pana obtii o crema omogena. Mixeaza ouale intregi cu zaharul cu ajutorul unui robot pana isi tripleaza volumul. Pune apoi ciocolata topita si racita si mixeaza in continuare la viteza...
Desert prajitura Boema
Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile si se mixeaza la viteza mica. Se amesteca faina cu cacaua si se cern deasupra, apoi se amesteca lejer...
Desert choux craquelin
Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In jumatate se pune cacaua si in cealalalta jumatate pudra de zmeura. Se amesteca bine cele doua...
Desert Tiramisu
Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam mascarpone rece si mixam bine. Adaugam vanilia. Mixam separat albusurile cu un...
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Se mixeaza untul moale cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon, apoi se adauga cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga branza de vaci, laptele si coaja de lamaie. Se amesteca faina cu praful de copt si se pun in compozitie. Se tapeteaza cu ulei si faina formele de minitarte si se...
Desert prajitura cu migdale si portocale
Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici. Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de...
Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura
Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose de silicon cu gaura pe mijloc, pe care le-am uns cu putin ulei. Se imparte compozitia in forme si se...
Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie
Aluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete si se pune in vas. Se mixeaza la viteza mica si se adauga treptat cate o lingura de apa foarte rece,...
Desert banana bread
Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si chipsurile de ciocolata. In alt carstron se amesteca faina cu un praf de sare, bicarbonatul, praful de...
Desert galuste cu caise
Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti caisele pe jumatate, fara sa le rupeti de tot si scoateti samburii Amestecati 30 grame de zahar brun...
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si se framanta putin pana aluatul devine ferm si nelipicios. Se pune in folie de plastic si se lasa la...
Desert clatite de post
Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie. Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu...
Desert - Strudele de post cu mere
Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc...
Desert prajitura desteapta cu vanilie
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pus treptat, pana se albesc si isi dubleaza volumul Adauga vanilia si coaja de lamaie Pune treptat untul topit, apoi laptele, amestecand usor cu telul Cerne faina si amesteca usor, sa nu se...
Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine
Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine...
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca
Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se...
Desert paleuri cu ciocolata
Mai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi amestec usor, pana se topeste ciocolata. Cam asta e crema, o las sa se raceasca la temperatura camerei si...
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura
Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla bine se adauga treptat zaharul. Se bate bine pana se obtine o bezea ferma si...
Desert prajitura cu crema de branza si zmeura
Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus. Amestecati...
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone
Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza...
Desert tort de biscuiti cu crema de vanilie
Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija...