publicat la 08.12.2022
publicat la 12.04.2021
publicat la 28.01.2021
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulada cu banane
Zaharul, apa, margarina si cacaua se amesteca si se pun la fiert. Cand da in clocot se trage oala de pe foc. Biscuitii se dau prin masina sau se sfarma cu sucitorul (eu i-am dat prin robot) si se incorporeaza in siropul de mai sus. Se lasa la racit. Se freaca spuma margarina cu zaharul, zaharul...
Tort cu crema de lapte condensat
Mai intai m-am ocupat de ganache . Am incalzit putin frisca pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma, fara sa las frisca sa fiarba. Am dat amestecul obtinut la rece. Cateva ore. Am pregatit blatul : am mixat timp de 25 de minute ouale...
Semifreddo de cafea
Am dizolvat cafeaua solubila in laptele rece; cafeaua astfel obtinuta am amestecat-o cu laptele condensat. Am batut bine frisca si am incorporat-o in amestecul de lapte condensat cu cafea. Am mixat compozitia la viteza minima timp de cateva minute si apoi am turnat-o in diverse forme pe...
Pandispan aromat, cu glazura de lamaie
Am mixat bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana si-au marit volumul si s-au deschis la culoare; vreo 20 de minute. Am adaugat apoi coaja rasa de lamaie, esenta si faina. Am incorporat totul, cu miscari usoare, folosind lingura de lemn. Am turnat compozitia in tava dreptunghiulara,...
Floare de cais
Mai intai am pregatit blatul . Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat...
Lapte condensat
Toate ingredientele le-am bagat in blender si am mixat cateva minute la viteza maxima (eu am mai adaugat 1 lingura de lapte praf, si am mixat inca putin pana mi s-a parut ok consistenta). Am pus apoi laptele condensat in borcane pe care le-am etichetat (Laura spune ca stau bine la rece 2...
Lemon drizzle cake
Preparare Lemon drizzle cake Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare. Am adaugat coaja rasa de lamaie si am amestecat in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cu macul am incorporat-o in...
Prajitura cu ciocolata si piersici
Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel. Mai intai...
Sarlota cu zmeura si ciocolata
Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs. Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe...
Gem de zmeura
Preparare gem de zmeura : Dupa ce am cules zmeura , am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare. Am presarat zmeura cu zahar si am...
Tort cu mousse de piersici
Preparare tort cu mousse de piersici Piersicile le-am "blenduit" (impreuna cu niste zmeura si cateva frunzulite de menta). Am hidratat gelatina timp de 10 minute. Piureul de piersici l-am pus putin la fiert impreuna cu zaharul. Am adaugat gelatina hidratata si am luat...
Prajitura cu pepene galben
Prajitura cu pepene galben se prepara foarte usor si rapid. Mai intai am blenduit pulpa de pepene. Ouale le-am mixat cu zaharul, cu sarea si vanilia, bine, pana si-au schimbat (ouale) culoarea si si-au marit volumul. Am incorporat, pe rand, pulpa de fruct, uleiul si la urma, faina...
Gem de caise
Am spalat caisele si le-am desfacut; le-am asezat intr-o cratita, alternand straturile de fructe cu cele de zahar. Le-am lasat cateva ore, sa-si lase siropul. Le-am pus apoi la fiert la foc mic (am pus si o tablita pe ochiul aragazului), timp de 25-30 de minute. Mai apoi am pus putin in...