publicat la 08.12.2022
publicat la 12.04.2021
publicat la 28.01.2021
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Fursecuri cu ciocolata
Amestecam untul cu zaharul, pana se formeaza o crema spumoasa, pufoasa. Amestecam restul ingredientelor; peste ele adaugam crema pufoasa si incorporam. Dam amestecul la frigider 30 de minute. Repartizam compozitia cu lingura, formand mici gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt....
Mere umplute cu nuci
Mai intai scoatem casuta semintelor merelor, dar si o parte din miez. Inmuiem stafidele, in rom, sau in apa calduta, cu esenta de rom (cum am procedat eu). Stafidele inmuiate le-am amestecat cu zaharul, jumatate din cantitatea de miez de nuca, coaja si zeama de lamaie si cu miezul de mere...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu furculita branza, amestecam bine, apoi adaugam cele doua oua si omogenizam. Incepem sa adaugam faina, cat...
Tort cu crema de ciocolata, de post
Am pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut impreuna cu faina), bicarbonatul si iar am mixat. Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu...
Chec cu menta
Am spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte, apoi esenta de menta. Am incorporat bine ingredientele, dupa care am turnat compozitia intr-o tava de...
Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure
Pentru blat mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie (si un praf de sare), timp de 20 de minute. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus; faina o punem in trei transe. Turnam compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili (a...
Muffins panettone
Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta...
Pasca in trei straturi
Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am "invelit" bocceluta formata cu malai. Presupunem ca s-au scurs cele 8 ore asa ca mixam ouale cu...
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao
Cum se prepara Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si...
Prajitura de post cu morcovi si mere
Amestecam uleiul, zaharul, zaharul vanilat si morcovul ras, intr-un bol, timp de 10 minute, cu un tel in forma de para sau o lingura de lemn; in final obtinem o compozitie semi-lichida. Adaugam apoi praful de copt si bicarbonatul stins, apoi faina; pentru ca am ajuns la faza "cat...
Biscuiti din fulgi de ovaz
Am aprins cuptorul, dupa care am zdrobit bananele (decojite :P) cu o furculita si le-am amestecat cu fulgii de ovaz si cu ciocolata. Am repartizat compozitia omogenizata, cu ajutorul unei lingurite, formand mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am aplatizat un pic gramajoarele....
Mug cake
Amestecam intai faina, nuca, cacaua, sarea, praful de copt; amestecam si oul cu zaharul, laptele si uleiul. Peste acest amestec punem ingredientele uscate, amestecam bine, adaugam vanilia. Turnam compozitia obtinuta in cani (le umplem pe jumatate), adaugam niste zmeura si introducem canile...
Tort cu mascarpone si zmeura
Am oprit putina zmeura pentru decor, iar restul fructelor le-am facut piure, cu ajutorul unui blender. Am pus gelatina la hidratat, in apa rece, cca 10 minute. Am pus vasul cu gelatina la bain marie, pana s-a lichefiat gelatina. Am lasat la racorit. Am amestecat mascarponele cu zaharul si...
Prajiturelele zanelor
Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie. Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam...
Muffins cu budinca
Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca. Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe...
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura
Pentru blat mixam bine ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, cca 20 de minute. Incorporam usor, in trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si...
Fursecuri cu nuci
Măcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc o oală cu fund dublu) și amestecăm până compoziția devine omogenă. Când compoziția devine moale, oprim focul, adăugăm praful de sare și amestecăm rapid. Adăugăm pe...
Inghetata de visine
Blenduim vișinele, le presărăm cu zahăr și le punem la fiert. Lăsăm să fiarbă, câteva clocote, până se topește zahărul. Lăsăm la răcorit. Amestecăm apoi piureul de vișine cu smântâna. Amestecul cremos obținut îl dăm la congelator,...
Negresa de post
Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare. Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel. Incorporam dulceata, amestecand bine. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata...
Dulceata de afine
Spalam afinele si le curatam de codite, frunzulite. Punem la fiert apa si zaharul; verificam din cand in cand consistenta siropului: daca picatura de sirop pusa intr-o cana cu apa rece se duce pe fundul canii, fara a se descompune, siropul e fiert suficient. Punem afinele peste sirop si...
Rulada cu crema de capsuni
Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata si am copt-o la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 20 de minute. Am...
Prajitura cu doua blaturi
Batem bine cele 4 oua cu zaharul, cu un praf de sare si putina esenta de vanilie, pana se albesc si isi maresc volumul; incorporam treptat si faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Impartim in doua compozitia si coacem doua blaturi, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit....
Pavlova
Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot. Cand obtinem o spuma tare si lucioasa, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, mixand apoi foarte bine pentru incorporare (pana se topeste zaharul, adica). Nu ne grabim la pasul acesta, adaugam pe...
Tort cu nuci, fără făină
Punem intr-o oala cu fund dublu nuca, zaharul si apa si amestecam usor. Punem oala pe foc (lucrati la bain marie) si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca. In compozitia rece amestecam galbenusurile, vanilia si cacaua. Separat batem spuma albusurile...
Braduti cu ghimbir
Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare. Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si ghimbirul, dupa care se adauga faina. Se framanta. Se incorporeaza in aluat si colorantul. Se...
Rasturnata cu pere
Tai perele in doua, scot casuta samburilor si le feliez destul de subtire; ung o cratita cu unt, presar 4 linguri de zahar, asez feliile de pere (dupa cum mi-a venit), mai presar deasupra 3 linguri de zahar si imprastii peste pere restul de unt taiat bucatele. Introduc vasul cu pere in...
Tort cu crema de ness
Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta de vanilie si sarea, timp de 20 de minute. Am incorporat apoi, cu grija, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn; am turnat compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in...
Panna Cotta
Am lasat gelatina sa se hidrateze in putina apa rece, cca 5 minute. Frisca am pus-o pe foc, impreuna cu zaharul; cum am vazut ca da sa fiarba am adaugat gelatina si laptele rece. Am amestecat rapid, pentru incorporare, si am tras vasul de pe foc. Am pus si vanilia. Amestecul obtinut l-am...
Ineluse impletite
Am pus in robotul de bucatarie faina cernuta cu praful de copt, untul in fulgi, oul, zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea. Le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am impartit in doua: o parte am framantat-o cu esenta de rom, iar cealalta jumatate cu cacao si frisca. Cele doua aluaturi le-am...
Cornulete cu nuca
Am pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am format cornuletele. Aluatul e destul de lipicios, trebuie lucrat repede, sa nu se inmoaie de la...