Brioșele:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt, uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul...
Aluatul:
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă....
Decorațiunile:
Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau orice...
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și...
Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi...
Blatul:
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină....
Blatul:
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul.
Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot din timp din frigider, așa că l-am dat pe răzătoare), laptele, praful de copt şi cacaoa....
Choux:
Pui la fiert, într-o crăticioară, apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, adaugi cele două tipuri de făină și praful de copt. Faci focul mic, amestecând bine, apoi dai de pe foc și lași la răcit.
Adaugi ouăle, pe rând,...
Brioșele:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final,...
Dantelele:
Păstrează proporția 1:1 de pastă de zahăr : apă. Eu am obținut 4 dantele mari și 4 mici și încă mi-a mai rămas pastă, pentru că am vrut să mă joc și să încerc tot felul de șabloane.
Amesteci bine pasta de zahăr cu apă rece. Adaugi...
Blatul:
Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte.
Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de...
Orange curd:
Pregătești mai întâi orange curd, pentru că trebuie să stea la răcit 3 ore. Eu am făcut cu minimum de zahăr, însă poți să o faci mai dulce, dacă vrei.
Pui într-o crăticioară gălbenușurile cu sarea, zahărul, sucul și coaja de...
Semisferele:
Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești. Dai la frigider aprox 30 de minute, după care scoți forma și ungi...
Decorațiunile de ciocolată cu dantelă:
Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră, dacă vrei. O lași la răcit la temperatura camerei, cât să fie caldă la deget, să nu frigă....
Blatul cu cafea:
Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, omogenizând. Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Tăvile mele erau ori...
Blatul:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu hârtie de copt sau...
Aluatul fraged:
Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale.
Pui într-un vas încăpător untura, sarea, ouăle și amesteci bine. Torni cidrul, adaugi făina 650...
Blatul:
Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și...
În primul rând, înainte de a te apuca de lucru, fă-ți o matriță din carton și lipește piesele pentru a vedea cum vin, cum se așază.
În al doilea rând pregătește mirodeniile: de la un fruct de anason stelat folosești semințele,...
Blaturile:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute...
Blatul și ciucurele:
Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de copt.
Dai deoparte puțină compoziție într-o tavă de brioșe cât pentru 2 brioșe...
Blatul:
Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi, iar când nu mai poți amesteca cu mixerul,...
Pentru brioşe:
Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte.
Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte.
Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai...
Blatul:
Bați spumă albuşurile cu îndulcitorul şi un praf de sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, sucul de portocală, praful de copt, migdale blanșate și făina, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt cu inel detașabil, unsă cu...
Pentru blaturi:
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, îndulcitorul şi apa de flori de portocal, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca măcinată şi făina. Compoziţia se separă în două vase: jumătate rămâne cu nucă, jumătate se...
Aluatul de tartă:
Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și...
Blaturile:
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenuşurile și praful de copt.
Apoi împarți compoziția obținută în 3, pentru a obține blaturi cu diferite nuci și arome: amesteci cu 1...
Blatul:
Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl...
Aluatul de tartă:
Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). Aluatul...
Aluatul de tartă:
Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă pentru frământat. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege...
Desert briose pascale – cuib cu oua
Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt, uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul...
Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata
Aluatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă....
Desert tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin
Decorațiunile: Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau orice...
Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)
Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și...
Desert gogosi (reteta 2)
Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi...
Desert tort Inima cu fructe
Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină....
Desert tort Boema
Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot din timp din frigider, așa că l-am dat pe răzătoare), laptele, praful de copt şi cacaoa....
Desert choux Duo: roz cu crema de fistic și de cacao, cu crema de cafea
Choux: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, adaugi cele două tipuri de făină și praful de copt. Faci focul mic, amestecând bine, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Adaugi ouăle, pe rând,...
Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic
Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final,...
Dantele de zahar
Dantelele: Păstrează proporția 1:1 de pastă de zahăr : apă. Eu am obținut 4 dantele mari și 4 mici și încă mi-a mai rămas pastă, pentru că am vrut să mă joc și să încerc tot felul de șabloane. Amesteci bine pasta de zahăr cu apă rece. Adaugi...
Desert tort cu ciocolata si dantele
Blatul: Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte. Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de...
Desert tarta cu crema frangipane si orange curd
Orange curd: Pregătești mai întâi orange curd, pentru că trebuie să stea la răcit 3 ore. Eu am făcut cu minimum de zahăr, însă poți să o faci mai dulce, dacă vrei. Pui într-o crăticioară gălbenușurile cu sarea, zahărul, sucul și coaja de...
Desert sfere de ciocolata, umplute, pentru cacao calda
Semisferele: Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești. Dai la frigider aprox 30 de minute, după care scoți forma și ungi...
Desert ecleruri cu ciocolata si dantela
Decorațiunile de ciocolată cu dantelă: Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră, dacă vrei. O lași la răcit la temperatura camerei, cât să fie caldă la deget, să nu frigă....
Desert prajitura Trio Cioco
Blatul cu cafea: Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, omogenizând. Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Tăvile mele erau ori...
Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)
Blatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu hârtie de copt sau...
Aluat fraged cu untura si cidru pentru cornulete, saleuri si rulouri
Aluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale. Pui într-un vas încăpător untura, sarea, ouăle și amesteci bine. Torni cidrul, adaugi făina 650...
Desert briose Red Velvet de Craciun
Blatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și...
Desert Carusel din turta dulce
În primul rând, înainte de a te apuca de lucru, fă-ți o matriță din carton și lipește piesele pentru a vedea cum vin, cum se așază. În al doilea rând pregătește mirodeniile: de la un fruct de anason stelat folosești semințele,...
Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae
Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute...
Desert tort Caciula
Blatul și ciucurele: Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de copt. Dai deoparte puțină compoziție într-o tavă de brioșe cât pentru 2 brioșe...
Desert prajitura Figaro
Blatul: Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi, iar când nu mai poți amesteca cu mixerul,...
Desert briose cu migdale, ciocolata si mascarpone
Pentru brioşe: Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte. Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte. Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai...
Desert tort cu portocale si ciocolata
Blatul: Bați spumă albuşurile cu îndulcitorul şi un praf de sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, sucul de portocală, praful de copt, migdale blanșate și făina, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt cu inel detașabil, unsă cu...
Desert tort cu fructe de padure, pere si smochine
Pentru blaturi: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, îndulcitorul şi apa de flori de portocal, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca măcinată şi făina. Compoziţia se separă în două vase: jumătate rămâne cu nucă, jumătate se...
Desert tarta trandafir cu mere
Aluatul de tartă: Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și...
Desert tort cu trandafiri, nuci, caramel si fructe
Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenuşurile și praful de copt. Apoi împarți compoziția obținută în 3, pentru a obține blaturi cu diferite nuci și arome: amesteci cu 1...
Desert rulada cu dovleac si ciocolata
Blatul: Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl...
Desert tarta frangipane cu pere
Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). Aluatul...
Desert tarta cu nuci, alune, prune si struguri
Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă pentru frământat. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege...