Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

de Ancutsa in Porc, 29 Apr 2021 | 6374 vizualizari

 

Am pregătit această fleică întreagă, la cuptor, cu mirodenii. Am tăiat-o în felii, dar nu până la capăt, ci mai mult am crestat-o. Este o carne mai fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind împânată cu grăsime, însă tocmai de aceea este bine să o servim cu o garnitură ușoară: amestec de legume fierte și salată.

Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceafă:
  • 1 kg ceafă de porc,
  • 250 ml bere,
  • 350 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 3 căței de usturoi,
  • fire de rozmarin, după gust,
  • 60 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia dulce afumată,
  • 1 linguriță boabe de muștar,
  • 2 boabe de ienibahar,
  • Un vârf de cuțit cimbru uscat,
  • Pentru garnitură:
  • 140 g mazăre congelată,
  • 90 g orez cu bob mare,
  • 1 ceapă albă,
  • 400 ml apă,
  • Un cub de unt,
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii:

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust.

Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită cu puțin ulei, apoi adaugi berea și apa.

Dai la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usca, întorci carnea la fiecare jumătate de oră și mai torni pe ea din lichidul din tavă. Adaugi apă, la nevoie.

Pentru garnitură, pui într-o crăticioară mazărea, orezul, apa, untul și sare, după gust. Adaugi o ceapă tăiată în patru. Lași să fiarbă până se pătrund legumele, amestecând des, să nu se lipească.

Servești cu salată și amestecul de legume.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/fleica-la-cuptor-cu-usturoi-si-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc usturoiata